Hazard pakt meteen alles en iedereen in op eerste werkdag in Madrid

  De duurste transfer uit de geschiedenis van Real Madrid is vandaag officieel voorgesteld aan de Spaanse fans. Eden Hazard toonde zich de perfecte schoonzoon voor voorzitter Florentino Perez. 

  Hazard kust het clublogo en neemt een selfie

  Zoals het een echte ster betaamt, presenteerde Eden Hazard zich met allure en 37 minuten vertraging in het Estadio Bernabeu, de thuishaven van Real Madrid. Bij zijn eerste woorden gericht aan de eregasten leek hij nog een beetje nerveus.

   

  “Ik ga in het Frans praten, want ik heb nog geen tijd gehad om Spaans te leren. Ik heb altijd voor Real Madrid willen spelen. Nu ben ik hier. Bedankt iedereen”, hield hij het kort.

   

  Eens op het veld viel alle spanning zichtbaar weg bij de Rode Duivel. Hij hield de bal met sprekend gemak even hoog (er zijn er al anderen geweest), trapte wat voetballen in het publiek en niet onbelangrijk voor de trotse fans, hij kuste het logo van de club. Daarna nam hij nog de microfoon. “Muchas gracias a todos. Hala Madrid.” De naar schatting 50.000 fans waren meteen ingepakt.

  "Beschouw mezelf niet als een Galactico. Nog niet"

  Zijn verleidingsdans ging daarna door in de perszaal. "Ik droom van dit moment sinds ik heel klein was en in de tuin speelde met mijn broers. Dit shirt vandaag mogen dragen, is een eer", vertelde hij de verzamelde wereldpers.


  Met welk rugnummer Hazard zal spelen bij Real madrid, kwamen we vandaag niet te weten. Hazard wil graag het nummer 10, maar daar speelt Luka Modric al mee." Via Kovacic (Kroatische ploegmaat bij Chelsea) heb ik al eens gepraat met Modric. Ik heb hem gevraagd of ik het nummer 10 kon krijgen, maar hij heeft nee gezegd", lachte Hazard. "Voor mij is het rugnummer niet belangrijk."


  "Ik beschouw mezelf niet als een "Galactico". Nog niet. Ik hoop het ooit te worden. Ik ben Eden Hazard. Alles wat ik ooit bereikt heb, staat opnieuw op nul. Ik moet hier nog iets winnen. Ik wil met mijn ervaring, dribbels en misschien goals de ploeg helpen. Ik ben een leider door mijn verantwoordelijkheid te nemen op het veld."


  En was hij echt totaal niet nerveus voor deze dag? "Een beetje. Ik sta het liefst op het veld, maar dit maakt deel uit van mijn job. Het helpt ook dat ik niet helemaal alleen hier was." En weg was Hazard.

  Fase per fase

  1. 21 uur 18. Persconferentie is voorbij. Onder applaus verlaat Hazard de perszaal. Ook hier heeft hij een sterke indruk nagelaten. Daarmee komt een einde aan een lange eerste werkdag van de Rode Duivel in Madrid.
  2. 21 uur 18. Eden Hazard: "Het is een hele eer om dit truitje te mogen dragen".

   Eden Hazard: "Het is een hele eer om dit truitje te mogen dragen"

  3. 21 uur 17. De manier van spelen in Engeland en Spanje is anders. Ik denk niet dat de ene beter is dan de andere. De manier van spelen in Spanje moet me wel toelaten nog te evolueren. Real heeft al veel gewonnen en ik ben hier om prijzen te pakken. Hazard.
  4. 21 uur 13. Ik was een beetje nerveus. Ik sta het liefst op het veld, maar het maakt deel uit van mijn job. Het helpt ook dat ik niet helemaal alleen hier was. Hazard.
  5. 21 uur 11. Ik wil met mijn ervaring, dribbels en misschien goals de ploeg helpen. Ik ben een leider door mijn verantwoordelijkheid te nemen op het veld en door alles te doen om de match te winnen. Hazard.
  6. 21 uur 10. Papa Hazard: "Real is het summum voor een kleine Belg".

   Papa Hazard: "Real is het summum voor een kleine Belg"

  7. 21 uur 09. De Ballon'd'Or zit bij Real. Modric heeft hem gewonnen. Veel winnaars zaten de laatste jaren bij Real, maar ik wil me op het collectief focussen. Het zit wel ergens in mijn hoofd, zonder echt in mijn hoofd te zitten. Hazard.
  8. 21 uur 07. Of ik me als een Galactico beschouw? Nee. Nog niet. Ik hoop het ooit te worden. Ik ben Eden Hazard. Alles wat ik ooit bereikt heb, staat opnieuw op nul. Ik moet hier nog iets winnen. Hazard.
  9. 21 uur 06. Het is bijzonder om twee Belgische spelers bij zo een grote club te hebben, want we zijn een klein land. Het zegt iets over het niveau van het Belgische voetbal. . Hazard.
  10. 21 uur 05. Ik wil iedereen bedanken die vandaag naar het stadion is gekomen. Ik ben blij mijn nieuwe supporters te ontmoeten. Hazard.
  11. 21 uur 03. Of ik de beste speler van de wereld kan worden bij Real? Ik zal het proberen. Ik had veel succes bij Chelsea en dat wil ik ook met Real. Dit is een nieuwe uitdaging, maar daar ben ik klaar voor. Hazard.
  12. 21 uur . Met Courtois heb ik al veel gepraat over Real. Hij zei me dat ik niet mocht twijfelen als ik de kans had te komen, want dit is de beste club ter wereld. Hij is een goede vriend. Het is altijd fijn om met een vriend te voetballen, dus ik hoop dat we veel prijzen samen zullen winnen. Hazard.
  13. 20 uur 59. Ik heb via Mateo Kovacic al eens kunnen praten met Modric. Ik heb gevraagd of ik het nummer 10 kon krijgen, maar hij heeft "nee" gezegd (lacht). Maar voor mij is het rugnummer niet belangrijk. Hazard.
  14. 20 uur 58. Wanneer ik van de interesse van Real hoorde? Na het WK. Ik ben een jaar langer bij Chelsea gebleven. Het was een goed jaar voor mij daar en we hebben de Europa League gewonnen. Nu ben ik blij hier te zijn. Hazard.
  15. 20 uur 57. Ik heb mijn carrière altijd stap voor stap uitgebouwd. Nu was het een goed moment om een stap te zetten. Daarom ben ik hier. Ik geloof dat de beste jaren van een speler aanbreken tussen 25 en 32 jaar. Hazard.
  16. 20 uur 55. Ik wil zoveel mogelijk plezier halen uit het spel, matchen winnen en natuurlijk trofeeën winnen. Dat wil ik hier doen. . Hazard.
  17. 20 uur 55. Als je speelt voor Real Madrid is er niet een ster. De club is de ster. Bij Chelsea stond ik in het middelpunt van de aandacht, maar daar was ik al 7 seizoenen. Of ik de penalty's zal nemen? De kapitein hier doet dat (Ramos) en dat doet hij heel goed. Ik denk dus dat hij dat zal blijven doen. Hazard.
  18. 20 uur 54. Iedereen weet dat Zidane mijn idool is sinds dat ik een kind ben. Dat heeft meegespeeld, maar mijn droom was om voor deze club te spelen. Ik speel graag op links of op de positie van de nummer 10. Als ik op een andere plaats moet spelen, zal ik dat met plezier doen. Hazard.
  19. 20 uur 53. We zijn allemaal emotioneel in de familie. Mama misschien een beetje meer dan de rest. het is heel leuk om al deze mensen hier te zien. Ik wil graag aan het seizoen beginnen en hoop dat alles goed zal verlopen. Hazard.
  20. 20 uur 53. Ik droom van dit moment van toen ik heel klein was en in de tuin speelde met mijn broers. Toen zijn we begonnen met te supporteren voor Real. Om dit shirt vandaag te dragen is een eer. Ik ben heel blij hier het seizoen te kunnen beginnen. Hazard.