• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard pakt meteen alles en iedereen in op eerste werkdag in Madrid

  De duurste transfer uit de geschiedenis van Real Madrid is vandaag officieel voorgesteld aan de Spaanse fans. Eden Hazard toonde zich de perfecte schoonzoon voor voorzitter Florentino Perez. 

  Hazard kust het clublogo en neemt een selfie

  Zoals het een echte ster betaamt, presenteerde Eden Hazard zich met allure en 37 minuten vertraging in het Estadio Bernabeu, de thuishaven van Real Madrid. Bij zijn eerste woorden gericht aan de eregasten leek hij nog een beetje nerveus.

   

  “Ik ga in het Frans praten, want ik heb nog geen tijd gehad om Spaans te leren. Ik heb altijd voor Real Madrid willen spelen. Nu ben ik hier. Bedankt iedereen”, hield hij het kort.

   

  Eens op het veld viel alle spanning zichtbaar weg bij de Rode Duivel. Hij hield de bal met sprekend gemak even hoog (er zijn er al anderen geweest), trapte wat voetballen in het publiek en niet onbelangrijk voor de trotse fans, hij kuste het logo van de club. Daarna nam hij nog de microfoon. “Muchas gracias a todos. Hala Madrid.” De naar schatting 50.000 fans waren meteen ingepakt.

  "Beschouw mezelf niet als een Galactico. Nog niet"

  Zijn verleidingsdans ging daarna door in de perszaal. "Ik droom van dit moment sinds ik heel klein was en in de tuin speelde met mijn broers. Dit shirt vandaag mogen dragen, is een eer", vertelde hij de verzamelde wereldpers.


  Met welk rugnummer Hazard zal spelen bij Real madrid, kwamen we vandaag niet te weten. Hazard wil graag het nummer 10, maar daar speelt Luka Modric al mee." Via Kovacic (Kroatische ploegmaat bij Chelsea) heb ik al eens gepraat met Modric. Ik heb hem gevraagd of ik het nummer 10 kon krijgen, maar hij heeft nee gezegd", lachte Hazard. "Voor mij is het rugnummer niet belangrijk."


  "Ik beschouw mezelf niet als een "Galactico". Nog niet. Ik hoop het ooit te worden. Ik ben Eden Hazard. Alles wat ik ooit bereikt heb, staat opnieuw op nul. Ik moet hier nog iets winnen. Ik wil met mijn ervaring, dribbels en misschien goals de ploeg helpen. Ik ben een leider door mijn verantwoordelijkheid te nemen op het veld."


  En was hij echt totaal niet nerveus voor deze dag? "Een beetje. Ik sta het liefst op het veld, maar dit maakt deel uit van mijn job. Het helpt ook dat ik niet helemaal alleen hier was." En weg was Hazard.

  Fase per fase

  1. 21 uur 18. Persconferentie is voorbij. Onder applaus verlaat Hazard de perszaal. Ook hier heeft hij een sterke indruk nagelaten. Daarmee komt een einde aan een lange eerste werkdag van de Rode Duivel in Madrid.
  2. 21 uur 18. Eden Hazard: "Het is een hele eer om dit truitje te mogen dragen".

   Eden Hazard: "Het is een hele eer om dit truitje te mogen dragen"

  3. 21 uur 17. De manier van spelen in Engeland en Spanje is anders. Ik denk niet dat de ene beter is dan de andere. De manier van spelen in Spanje moet me wel toelaten nog te evolueren. Real heeft al veel gewonnen en ik ben hier om prijzen te pakken. Hazard.
  4. 21 uur 13. Ik was een beetje nerveus. Ik sta het liefst op het veld, maar het maakt deel uit van mijn job. Het helpt ook dat ik niet helemaal alleen hier was. Hazard.
  5. 21 uur 11. Ik wil met mijn ervaring, dribbels en misschien goals de ploeg helpen. Ik ben een leider door mijn verantwoordelijkheid te nemen op het veld en door alles te doen om de match te winnen. Hazard.
  6. 21 uur 10. Papa Hazard: "Real is het summum voor een kleine Belg".

   Papa Hazard: "Real is het summum voor een kleine Belg"

  7. 21 uur 09. De Ballon'd'Or zit bij Real. Modric heeft hem gewonnen. Veel winnaars zaten de laatste jaren bij Real, maar ik wil me op het collectief focussen. Het zit wel ergens in mijn hoofd, zonder echt in mijn hoofd te zitten. Hazard.
  8. 21 uur 07. Of ik me als een Galactico beschouw? Nee. Nog niet. Ik hoop het ooit te worden. Ik ben Eden Hazard. Alles wat ik ooit bereikt heb, staat opnieuw op nul. Ik moet hier nog iets winnen. Hazard.
  9. 21 uur 06. Het is bijzonder om twee Belgische spelers bij zo een grote club te hebben, want we zijn een klein land. Het zegt iets over het niveau van het Belgische voetbal. . Hazard.
  10. 21 uur 05. Ik wil iedereen bedanken die vandaag naar het stadion is gekomen. Ik ben blij mijn nieuwe supporters te ontmoeten. Hazard.
  11. 21 uur 03. Of ik de beste speler van de wereld kan worden bij Real? Ik zal het proberen. Ik had veel succes bij Chelsea en dat wil ik ook met Real. Dit is een nieuwe uitdaging, maar daar ben ik klaar voor. Hazard.
  12. 21 uur . Met Courtois heb ik al veel gepraat over Real. Hij zei me dat ik niet mocht twijfelen als ik de kans had te komen, want dit is de beste club ter wereld. Hij is een goede vriend. Het is altijd fijn om met een vriend te voetballen, dus ik hoop dat we veel prijzen samen zullen winnen. Hazard.
  13. 20 uur 59. Ik heb via Mateo Kovacic al eens kunnen praten met Modric. Ik heb gevraagd of ik het nummer 10 kon krijgen, maar hij heeft "nee" gezegd (lacht). Maar voor mij is het rugnummer niet belangrijk. Hazard.
  14. 20 uur 58. Wanneer ik van de interesse van Real hoorde? Na het WK. Ik ben een jaar langer bij Chelsea gebleven. Het was een goed jaar voor mij daar en we hebben de Europa League gewonnen. Nu ben ik blij hier te zijn. Hazard.
  15. 20 uur 57. Ik heb mijn carrière altijd stap voor stap uitgebouwd. Nu was het een goed moment om een stap te zetten. Daarom ben ik hier. Ik geloof dat de beste jaren van een speler aanbreken tussen 25 en 32 jaar. Hazard.
  16. 20 uur 55. Ik wil zoveel mogelijk plezier halen uit het spel, matchen winnen en natuurlijk trofeeën winnen. Dat wil ik hier doen. . Hazard.
  17. 20 uur 55. Als je speelt voor Real Madrid is er niet een ster. De club is de ster. Bij Chelsea stond ik in het middelpunt van de aandacht, maar daar was ik al 7 seizoenen. Of ik de penalty's zal nemen? De kapitein hier doet dat (Ramos) en dat doet hij heel goed. Ik denk dus dat hij dat zal blijven doen. Hazard.
  18. 20 uur 54. Iedereen weet dat Zidane mijn idool is sinds dat ik een kind ben. Dat heeft meegespeeld, maar mijn droom was om voor deze club te spelen. Ik speel graag op links of op de positie van de nummer 10. Als ik op een andere plaats moet spelen, zal ik dat met plezier doen. Hazard.
  19. 20 uur 53. We zijn allemaal emotioneel in de familie. Mama misschien een beetje meer dan de rest. het is heel leuk om al deze mensen hier te zien. Ik wil graag aan het seizoen beginnen en hoop dat alles goed zal verlopen. Hazard.
  20. 20 uur 53. Ik droom van dit moment van toen ik heel klein was en in de tuin speelde met mijn broers. Toen zijn we begonnen met te supporteren voor Real. Om dit shirt vandaag te dragen is een eer. Ik ben heel blij hier het seizoen te kunnen beginnen. Hazard.
  21. 20 uur 49. Daar is Hazard opnieuw !! Hazard heeft opnieuw zijn strakke pak aangetrokken. Zijn laatste opdracht van de avond is de wereldpers te woord staan. Volg het live mee.
  22. 20 uur 28. Hazard heeft de fans meteen ingepakt. Hazard heeft zijn entree niet gemist in Madrid. Hij heeft hen toegesproken in het Spaans en hij heeft het embleem gekust, twee zaken waar het trotse Madrileense publiek erg gevoelig voor is. Hazard deed het allemaal met een glimlach. .
  23. 20 uur 25. Selfie-time! Hazard gaat op de foto met een deel van het publiek en kust het embleem op zijn shirt.

   Selfie-time! Hazard gaat op de foto met een deel van het publiek en kust het embleem op zijn shirt

  24. 20 uur 20. Wachten op de persconferentie nu. Hazard heeft het groene gras en de fans achter zich gelaten. Hij dribbelt nu richting de perszaal, waar hij de verzamelde wereldpers nog te woord moet staan. .
  25. 20 uur 17. Hazard krijgt de microfoon. "Muchas gracias a todos. Hala Madrid", is zijn boodschap in het Spaans aan de fans. Die lusten er wel pap van.
  26. 20 uur 16. Hazard scoort zijn eerste goal met de glimlach. Een penalty trappen hoort ook bij deze show. Hazard doet het allemaal met de glimlach. En u gelooft het nooit. Hij scoort in het lege doel.
  27. 20 uur 15. Duizenden dolblije fans zien Hazard een eerste keer toveren in Santiago Bernabeu.

   Duizenden dolblije fans zien Hazard een eerste keer toveren in Santiago Bernabeu

  28. 20 uur 15.
  29. 20 uur 12. Het rugnummer van Hazard is voor later. Terwijl Hazard wat ballen in de tribunes trapt voor de fans, zien we dat hij nog altijd geen rugnummer heeft. Die kwestie moet blijkbaar nog worden uitgeklaard.
  30. 20 uur 07. Geen sprake van zenuwen. Hazard houdt de bal ontspannen hoog voor de duizenden fans in het stadion. Hij geniet van dit moment. En de fans met hem.
  31. 20 uur 06. Livestream werkt opnieuw. Hazard staat op het veld. Bekijk de beelden opnieuw. Excuses voor het wegvallen van het signaal.
  32. 20 uur . Eden Hazard: "Hola Todos, ik heb altijd voor Real willen spelen".

   Eden Hazard: "Hola Todos, ik heb altijd voor Real willen spelen"

  33. 19 uur 59. Snel omkleden en naar het veld! Hazard moet snel van kleren wisselen, want de vele fans in het stadion wachten op hem rond het veld. We schatten dat er zo'n 50.000 zijn.
  34. 19 uur 58. Hola todos! Ik ga in het Frans praten. Ik heb nog niet de tijd gehad om Spaans te leren. Bedankt aan de voorzitter en bedankt aan mijn ouders, mijn broers en mijn familie, die in Londen is gebleven, want de kinderen moeten naar school. Ik weet niet wat ik nog moet zeggen. Ik heb zin om in dit nieuwe shirt te voetballen en prijzen te winnen. Ik heb altijd voor Real Madrid willen spelen. Nu ben ik hier. Bedankt iedereen. Eden Hazard.
  35. 19 uur 55. Probleem met de livestream. Er is een probleem met het signaal van de livestream. We proberen het op te lossen.
  36. 19 uur 51.
  37. 19 uur 50. We heten een van de beste spelers ter wereld welkom bij Real Madrid. Eden Hazard, het Bernabeu is nu je nieuwe huis. We bedanken ook Chelsea om deze droom waarheid te laten worden. Florentino Perez.
  38. 19 uur 40. Video van de hoogtepunten van Hazard. Hazard, zijn familie en alle aanwezigen worden eerst getrakteerd op een video met de mooiste acties uit de voetbalcarrière van de nieuwkomer. Iedereen warm maken voor wat ze in huis hebben gehaald, heet zoiets.
  39. 19 uur 40. Video van de hoogtepunten van Hazard. Hazard, zijn familie en alle aanwezigen worden eerst getrakteerd op een video met de mooiste acties uit de voetbalcarrière van de nieuwkomer. Iedereen warm maken voor wat ze in huis hebben gehaald, noemt zoiets.
  40. 19 uur 37. Daar is hij dan (eindelijk). Met 36 minuten vertraging is Eden Hazard op het toneel verschenen. Volg de officiële voorstelling via de livestream.
  41. 19 uur 16. Kust hij het logo en zegt hij "Hala Madrid"? Bij de presentatie van elke nieuwe speler kijken de trotse Real-fans uit naar twee dingen. Of de nieuwkomer de moeite doet een woordje Spaans te spreken. "Hala Madrid", vrij vertaald als "lang leven Madrid" is het minimum. Wie het logo van de club kust, scoort veel hogere punten.
  42. 19 uur 05. Hazard tekent momenteel zijn contract. Hazard laat op zich wachten. Het tekenen van zijn contract en een korte rondleiding in de catacomben van het stadion loopt wellicht wat uit.
  43. 18 uur 40. Hoger dan Real Madrid kun je als voetballer niet mikken. De verwachtingen bij Real in Hazard zijn enorm hoog. Bert Sterckx, Sporza-reporter ter plaatse.
  44. 17 uur 57. (Voorlopig) geen podium in het stadion. Normaal worden nieuwe spelers bij Real gewoon op het veld voorgesteld. Voor Cristiano Ronaldo werd een podium geïnstalleerd op het gras, maar dat is voorlopig niet te zien in Estadio Bernabeu.
  45. 17 uur 46. Hazard zal een heel speciale relatie met Zidane hebben. Zidane zal Hazard geven wat hij nodig heeft en La Liga heeft er een ster bij die het Spaanse voetbal zal veranderen. Bondscoach Roberto Martinez.
  46. 17 uur 30. Fans stromen toe. Het ziet er niet naar uit dat Hazard een leeg Estadio Bernabeu moet vrezen. De rij voor het stadion begint stevig aan te zwellen anderhalf uur voor de officiële voorstelling. De toegang is gratis.
  47. 17 uur 05.
  48. 17 uur 05.
  49. 16 uur 03. Hazard is aangekomen voor zijn medisch onderzoek.

   Hazard is aangekomen voor zijn medisch onderzoek

  50. 13 uur 47. Als liefhebber van Real Madrid zijn we blij met zo een speler die het team duidelijk zal versterken. Een speler van de categorie Hazard ontbreekt op dit moment bij Real Madrid. Hij heeft alleszins nog wat werk om Cristiano te evenaren. Presteren zoals Cristiano is niet eenvoudig, maar hij is zeker een prima aanwinst. Real-fan.
  51. 13 uur 46. Hazard is een prima aanwinst, hij zal veel toevoegen aan het team. Hij wilt al heel lang naar Real komen, hij wordt een echte Galactico. Hij zal heel goed passen in ons nieuwe team.". Jonge Real-fan.
  52. 13 uur 36. Real is klaar voor de komst van Hazard.

   Real is klaar voor de komst van Hazard

  53. 09 uur 47. Duurste Rode Duivel. Met zijn droomtransfer naar Madrid werd Eden Hazard ook meteen de duurste Real-speler ooit. Met 100 miljoen euro (en nog een pak extra bonussen) laat hij Cristiano Ronaldo achter zich. Ook qua Rode Duivels pronkt Hazard op de eerste plek. Lukaku (ManUtd, 84 miljoen) en De Bruyne (Man City, 76 miljoen) komen nog ietwat in de buurt. Nadien volgt Benteke (Liverpool, 46 miljoen). .
  54. 09 uur 10. Meer toeschouwers dan bij Ronaldo? . 10 jaar geleden verwelkomden 70.000 fans Real-superster Cristiano Ronaldo. Een record in Bernabeu. Kaká (50.000 fans) volgt als tweede populairste speler in Madrid. Ook James Rodriguez (45.000), Gareth Bale (25.000) en Karim Benzema (20.000) lokten heel wat volk naar hun voorstelling. Rode Duivel Thibaut Courtois moest het doen met 6.000 fans. Voor de voorstelling van vanavond van Hazard gaan er al enkele stemmetjes op dat er meer dan 80.000 toeschouwers zouden zijn. Daarmee zou de Belg de "populairste" Real-speler ooit worden, althans in het aantal fans op de voorstelling.
  55. 08 uur 37. Rugnummer 7 van Ronaldo? Eden Hazard voetbalt al jaren met 10 op zijn rug. Neemt hij in Real het nummer over van Luka Modric? Of treedt hij in de voetsporen van Raul en Cristiano Ronaldo? Die schitterden bij de Koninklijke met rugnummer 7.
  56. 08 uur 36.
  57. 08 uur 23. Presentatie Eden Hazard in Madrid. Vandaag begint een nieuw hoofdstuk in het jongensboek Eden Hazard. Om 19u stelt Real Madrid zijn Belgische aanwinst officieel voor aan de pers en het publiek. Op deze pagina kunt u de blijde intrede van Hazard op de voet volgen.