• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV strikt Japanse vervanger voor Kamada, Cercle zoekt het in Frankrijk

  De Belgische clubs begeven zich dezer dagen weer op de transfermarkt. In dit artikel kunt u de belangrijkste bewegingen in de zomermercato volgen.

  Fase per fase

  1. 3 nieuwelingen bij Cercle

   Cercle Brugge heeft 3 spelers op één dag gestrikt. De bekendste is Stef Peeters, die overkomt van de Franse eersteklasser Caen. De ex-speler van STVV en Genk heeft een contract voor 4 seizoenen ondertekend. Huidig Cercle-coach Fabien Mercadal was bij Caen ook de coach van Peeters. Voorts huurt Cercle ook Jordi Mboula van moederclub Monaco. De 20-jarige Spanjaard kreeg zijn jeugdopleiding bij Barcelona en speelde zelfs al in de Champions League. Centrale verdediger Yves Dabila wordt gehuurd van Lille.
  2. STVV strikt Japanse vervanger voor Kamada

   STVV heeft een akkoord bereikt met de Japanse topclub Kashima Antlers over de transfer van Yuma Suzuki. De 23-jarige spits maakte al furore in Azië door in 2018 de Aziatische Champions League te winnen met zijn club. Nadien werd de snelle spits ook verkozen tot beste speler van het toernooi. Suzuki kwam tot 27 doelpunten in 96 wedstrijden bij zijn vorige club en moet in Sint-Truiden de vervanger worden voor Daichi Kamada, die na zijn succesvolle uitleenbeurt terugkeert naar moederclub Frankfurt. De transfer wordt afgerond als Suzuki slaagt voor zijn medische testen.
  3. Andrew Hjulsager in actie bij Celta de Vigo.
  4. "Het is nog vrij vroeg, maar ons huiswerk is al grotendeels af. Enkel een diepe spits is nu nog absoluut prioriteit. Daar zijn we dan ook druk mee bezig."

   Guy Ghysel (Hoofdscout KV Oostende)
  5. De Deen Andrew Hjulsager speelt voortaan voor Oostende.
  6. Deense aanwinst in Oostende

   KV Oostende heeft zich versterkt met aanvallende middenvelder Andrew Hjulsager. De 24-jarige Deen komt over van de Spaanse club Celta de Vigo en ondertekende een contract voor 2 seizoenen met een optie op een extra seizoen aan de kust. In het seizoen 2013-2014 werd Hjulsager op zijn 18e verkozen tot grootste belofte in de Deense competitie. KVO-coach Kare Ingebrigtsen kent hem nog van bij Brondby. Na Neto, Vargas, Skulason, Sané en Palaversa is de Deen de 6e zomertransfer van KVO.