• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zakelijk Barcelona wipt morsend Real Madrid uit de Copa

  Halve finale Copa del Rey

  einde
  03

  Barcelona staat voor de zesde keer op rij in de finale van de Copa del Rey. Na de 1-1 in de heenwedstrijd gingen de Catalanen met 0-3 winnen in Bernabeu. Real Madrid had nochtans de meeste kansen, maar liet ze allemaal liggen.

  0-1 Luis Suarez 50'

  0-2 Raphaël Varane 69' (owngoal)

  0-3 Luis Suarez 73' (penalty)

  Real Madrid - Barcelona kort samengevat

  • Sleutelmoment: Halverwege de tweede helft kan Vinicius een prachtige dribbel niet bekronen met de gelijkmaker. Op de tegenaanval die volgt werkt Varane de bal ongelukkig in eigen doel en zet hij Barcelona zo op rozen.
  • Man van de Match: Vinicius en Reguilon speelden een dijk van een wedstrijd voor Real, maar konden geen efficiëntie koppelen aan hun inzet. Luis Suarez deed amper mee, maar was prominent aanwezig bij de drie goals van Barça.
  • Opvallend: Vorig weekend verbaasde Messi nog maar eens met een buitenaardse prestatie, maar vanavond bleef het stil rond de Argentijn. Hij zit aan 26 goals in 41 Clasico's, maar scoorde nog nooit in een bekerduel tegen Real.

  Vinicius laat handvol kansen onbenut

  Naar Belgen hoefden we niet te zoeken in de terugwedstrijd van deze halve finale. Navas nam het bij Real - zoals altijd in de Copa - over van Courtois en Vermaelen bleef geblesseerd in Barcelona. Ook naar opwinding was het even speuren.

   

  Real en Barça keken de kat uit de boom en deelden wat plaagstootjes en een paar forse overtredingen uit. Pas wanneer Vinicius zich op gang trok, won de Clasico aan vaart. De jonge Braziliaan pronkte met zijn snelheid, maar verloor wel vaak het overzicht. Hij werd ook niet geholpen door de scheids, die een tikje van Semedo op zijn enkels geen strafschop waard vond.

   

  Een lijzig Barcelona bleef steken in de eerste versnelling. Messi speelde wandelvoetbal en kwam amper in het stuk voor, terwijl Suarez met zichzelf leek te worstelen. Dembélé moest het voorin alleen rooien en dat lukte niet. Aan de overkant was er wel werk voor Ter Stegen, die na een goede ingreep van Lenglet wel plat moest op de volley van Benzema.

   

  Vinicius was de gevaarlijkste man van de eerste helft, maar ook zijn laatste kans voor de rust eindigde niet binnen het kader. Eerder had het wonderkind al eens te lang getalmd en een keertje onbesuisd over doel geknald.

  Barcelona geeft een lesje in efficiëntie

  Ook na de rust was Real aanvankelijk de betere ploeg en probeerde het met verzorgde korte combinaties Barça uit verband te spelen. Plots legden de bezoekers echter een scherpe counter op de mat. Suarez kwam ineens tevoorschijn en prikte de 0-1 precies in de korte hoek.

   

  Er was nog geen man over boord voor de Koninklijke, maar het gebrek aan doeltreffendheid begon wel stilaan door te wegen. Kroos en Casemiro wisten hun poging niet tussen het kader te mikken en wanneer Reguilon met een duikende kopbal de benedenhoek leek te vinden, dook Ter Stegen de bal prachtig weg. Een geweldige dribbel van Vinicius had ook meer verdiend.

   

  Wie de kansen mist, krijgt vaak het deksel op de neus. Dat cliché werd twintig minuten voor tijd bevestigd. Varane voelde Suarez in zijn nek hijgen en gleed de 0-2 in zijn eigen doel. Een zucht later was het helemaal voorbij voor Real. Casemiro legde Suarez neer in de zestien en de Uruguayaan maakte het af met een droge panenka.

   

  Een geslagen Real Madrid moest nu vier keer scoren en daar kwam niks meer van in huis. Zaterdag speelt Real ook zijn laatste troeven uit in de competitie. In een nieuwe Clasico krijgt het nog één kans om Barcelona uit zijn titelkoers te slaan.

  De hoogtepunten uit Real-Barcelona

  Fase per fase

  1. 22 uur 51. Einde. Real Madrid morste met zijn kansen en betaalde daarvoor de prijs. Een nochtans weinig indrukwekkend Barcelona was een heel pak efficiënter en mag dankzij de 0-3 naar de finale van de Copa del Rey.
  2. 22 uur 49. De 90 minuten zijn voorbij. De vierde man telt er twee overbodige minuten bij.
  3. 22 uur 46. Dit is leuk voetballen voor Barcelona, dat al lang zeker is van plaatsing voor de finale. Het laat Real nog wat spartelen.
  4. 22 uur 43. Herstelt Real Madrid op tijd van deze mokerslag om Barcelona zaterdag een kleine hak te zetten in de competitie, of zindert deze nederlaag dan nog na?
  5. 22 uur 41. Gareth Bale zoekt de verste winkelhaak, maar raakt de bal totaal verkeerd met zijn buitenkant.
  6. 22 uur 40. Voorlopig geen 0-4. Reguilon glijdt nog net voor de neus van Roberto in en vermijdt dat die alleen op Navas kan afstormen. Een aangeslagen Real Madrid komt amper nog vooruit.
  7. 22 uur 37. Barcelona speelt de finale trouwens tegen Betis of Valencia. Die twee werken hun terugwedstrijd morgen af.
  8. 22 uur 35. Opvallend dat Messi de penalty aan Suarez liet. De Argentijn heeft vanavond omzeggens niks bijgedragen aan de zege en dat mag je uitzonderlijk noemen.
  9. 22 uur 35.
  10. 22 uur 34. Casemiro is gewisseld en zit diep onderuitgezakt op de bank. Heel Real Madrid hangt trouwens in de touwen, al kan de Koninklijke zijn seizoen (zoals wel vaker) wel nog redden met de Champions League.
  11. 22 uur 31. Suarez met z'n tweede! Messi gunt Suarez een tweede doelpunt. De Uruguayaan bedankt met een droge panenka en neemt de laatste restjes twijfel weg. Barcelona speelt straks zijn zesde bekerfinale op rij. Waanzinnig!
  12. 22 uur 30. Strafschop voor Barça! De kelk moet tot de bodem leeg. Casemiro trapt in de val van Suarez en geeft een strafschop weg. De Braziliaan krijgt er een kaartje bovenop.
  13. 22 uur 29. Tot overmaat van ramp bezeert Varane zich bij de 0-2. Ondertussen gaat Alba de Madrileense fans een beetje jennen.
  14. 22 uur 27. Boeken dicht? Het gebrek aan koelbloedigheid voor doel komt Real duur te staan, want Barcelona verdubbelt zijn voorsprong. Suarez hijgt in de nek van Varane, die de bal in zijn eigen doel schuift. Real moet nu drie keer scoren.
  15. 22 uur 26. Bijna Vinicius! Vinicius dendert nog maar eens voorbij Semedo en zet ook Piqué op zijn achterwerk. Bijna bekroont hij zijn actie, maar Semedo zit er met meer geluk dan wijsheid tussen met zijn grote teen.