• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames bergen WK-droom op na gelijkspel in Zwitserland

  De Red Flames zullen volgende zomer niet debuteren op het WK voetbal. In Zwitserland geraakten ze niet verder dan 1-1. In het heenduel in Leuven eindigde de partij op 2-2.

  Barrages WK voetbal 2019
  Zwitserland 1
  België 1

  Doelpunten:

  • 23' Reuteler 1-0    
  • 77' De Caigny 1-1

  Kansarme Red Flames in 1e helft

  Het is een ongeschreven wet in het voetbal dat je kansen moet creëren om te scoren.  Maar in de 1e helft trapte (van Belgische zijde) enkel Cayman op doel. Haar schot was een hapklare brok voor de Zwitserse doelvrouw.

   

  Zwitserland toverde ook nauwelijks doelpogingen uit zijn hoed, maar was wel efficiënt. Halfweg de 1e helft knalde Reuteler de 1-0 met een volley binnen.

  Cayman in duel met een Zwitserse tegenstandster

  Cayman tekende voor de enige Belgische kans voor de rust.

  België scoort 1 keer te weinig na de rust

  Doordat de heenmatch vorige week op 2-2 eindigde, moesten de Red Flames nog 2 keer scoren na de koffie.  Maar ook in de 2e helft was het met een vergrootglas zoeken naar een Belgisch schot op doel.

   

  De Zwitsers zorgden wel voor dreiging. Cayman redde een bal op de lijn, De Zwitserse Bachmann mikte het leer net over de winkelhaak.

   

  In de 77e minuut brak er toch een feestje los in het Belgische kamp: De Caigny had de bal overhoeks binnengekopt. 1-1 en de supportersharten vulden zich weer met hoop. België moest nog 1 keer scoren, maar een slotoffensief bleef uit.

   

  Daardoor sneuvelen de Red Flames in de voorlaatste barrageduels. Niet België, maar Zwitserland speelt in november tegen Nederland voor een WK-ticket.

  Doelpuntenmaakster De Caigny en de andere Red Flames groeten de fans.

  Doelpuntenmaakster De Caigny en co groeten de fans.

  Bekijk een ruime samenvatting (beelden Proximus Sports):

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Serneels: "Ontgoocheld, maar ook trots"

  "Natuurlijk zijn we ontgoocheld", reageerde bondscoach Ives Serneels bij Sporza. "Ik heb de speelsters gezegd dat we een unieke kans hebben laten liggen om de finale van de play-offs te spelen."

   

  "Maar ik heb tegen de speelsters ook gezegd dat we niet mogen vergeten welke weg we afgelegd hebben. Ik ben ongelooflijk trots op hen en we moeten dezelfde weg blijven volgen."

   

  "Wedstrijden zoals tegen Zwitserland zijn een ongelooflijk leermoment geweest voor onze spelersgroep. Ik was ontgoocheld over onze 1e helft, omdat er minder drive was in ons team dan bij de Zwitsers. Daardoor komen we op achterstand. Dat is een werkpunt dat we meenemen naar de toekomst."

   

  "Zwitserland stond er op de sleutelmomenten. Individuele klassespeelsters hebben bij de Zwitsers het verschil kunnen maken. Maar groot is het verschil niet meer."

  Cayman: "Het scheelde echt niet veel"

  Wullaert: "Heel grote ontgoocheling"

  Zeler: "Ik kan snel relativeren"

  De ontgoocheling na de match was groot

  Fase per fase

  1. 20 uur 52. Einde. Het is voorbij voor de Red Flames. Een 1-1-gelijkspel volstond niet om door te stoten naar de laatste kwalificatieronde voor het WK.
  2. 20 uur 49. Nog 2 minuten. De Red Flames rukken op, maar kansen afdwingen lukt vandaag oh zo moeilijk. .
  3. 20 uur 47. 4 minuten extra tijd. De reguliere speeltijd zit erop. België heeft nog 240 seconden de tijd om de 1-2 op het scorebord te prikken.
  4. 20 uur 45. Bondscoach Serneels schreeuwt naar de Flames dat ze moeten opschuiven. Alles of niets nu. .
  5. 20 uur 43. Nog 5 minuten. De Red Flames jagen op een broodnodige 2e goal. Wanneer beginnen ze aan hun slotoffensief?
  6. 20 uur 40. Bondscoach Serneels dropt Ella Van Kerkhoven op de grasmat, in plaats van Julie Biesmans. Alle Belgische wissels zijn opgebruikt.
  7. 20 uur 39. Nog 10 minuten en België voert de druk op. Bij Zwitserland ligt een speelster geveld met krampen.
  8. 20 uur 33. Goal België: 1-1. Na een reuzekans voor Zwitserland countert België met scherp. De Caigny kopt de bal overhoeks binnen: 1-1 en België moet nog 1 keer scoren (als Zwitserland niet meer scoort).
  9. 20 uur 30. Ook de Zwitsers boetseren geen kansen meer. Nog een dik kwartier speeltijd.