• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Straatsburg wint Coupe de la Ligue, Sels viert mee vanaf de bank

  De comeback van coach Jardim heeft niet het gewenste effect opgeleverd bij AS Monaco. De Monegasken grepen naast de finale in de Coupe de la Ligue. Youri Tielemans maakte het niet mee.

  Finale
  Straatsburg Guingamp 0-0 (4-1)

  Fase per fase

  1. Geen Sels

   Straatsburg is de club van Rode Duivel Matz Sels, maar de doelman kwam niet van de bank. Hij is titularis in de competitie, maar in de beker staat hij zijn plaats af aan Bingourou Kamara.
  2. Straatsburg wint na strafschoppen!

   Straatsburg en Guingamp hielden elkaar 120 minuten in evenwicht in de finale. In de strafschoppenreeks haalde Straatsburg het wel overtuigend met 4-1. Het is voor Straatsburg de derde eindzege in de Franse Ligabeker. De club won ook al in 1997 en 2005.
  3. Straatsburg (met bankzitter Matz Sels) plaatst zich voor finale

   Na Guingamp heeft ook Straatsburg de finale gehaald. Het team van Matz Sels klopte Bordeaux met 3-2. De Belgische doelman maakte het allemaal mee vanaf de bank. In de Ligabeker mag reservedoelman Kamara onder de lat staan.
  4. Geen Tielemans bij Monaco

   Van Youri Tielemans was geen spoor bij Monaco. De Rode Duivel is op weg naar de Engelse club Leicester City. Woensdag zou hij er medische testen ondergaan.
  5. Monaco uitgeschakeld na zenuwslopende penaltyreeks

   AS Monaco heeft een finaleplaats uit handen gegeven. De Monegasken kwamen in de halve finales 0-2 voor op het terrein van Guingamp, maar na doelpunten van Mendy en Thuram - zoon van - moesten penalty's beslissen over winst of verlies. Na 14 strafschoppen won Guingamp met 5-4.
  6. "We hadden de kansen om te winnen. Eerlijk: we hebben met te veel vertrouwen gespeeld. Het is hard om te verliezen na drie penalty's. Dat is bizar. Vooral over die tweede ben ik kwaad: ik kan nog 100 keer naar de beelden kijken, het is geen strafschop. We hadden niet genoeg honger om de match af te maken."

   PSG-coach Thomas Tuchel
  7. Marcus Thuram, de zoon van oud-voetballer Lilian Thuram, trapt PSG uit de Ligabeker