Reims Orleans 1-2 (n.p.)
Toulouse Lorient 0-1

Straatsburg wint Coupe de la Ligue, Sels viert mee vanaf de bank

zo 31 maart 2019 10:30

De comeback van coach Jardim heeft niet het gewenste effect opgeleverd bij AS Monaco. De Monegasken grepen naast de finale in de Coupe de la Ligue. Youri Tielemans maakte het niet mee.

Finale

08:33
08:33
08:31

Geen Sels

Straatsburg is de club van Rode Duivel Matz Sels, maar de doelman kwam niet van de bank. Hij is titularis in de competitie, maar in de beker staat hij zijn plaats af aan Bingourou Kamara.
08:28

Straatsburg wint na strafschoppen!

Straatsburg en Guingamp hielden elkaar 120 minuten in evenwicht in de finale. In de strafschoppenreeks haalde Straatsburg het wel overtuigend met 4-1. Het is voor Straatsburg de derde eindzege in de Franse Ligabeker. De club won ook al in 1997 en 2005.
30/01/19
20:42

Straatsburg (met bankzitter Matz Sels) plaatst zich voor finale

Na Guingamp heeft ook Straatsburg de finale gehaald. Het team van Matz Sels klopte Bordeaux met 3-2. De Belgische doelman maakte het allemaal mee vanaf de bank. In de Ligabeker mag reservedoelman Kamara onder de lat staan.
29/01/19
23:37
23:34

Geen Tielemans bij Monaco

Van Youri Tielemans was geen spoor bij Monaco. De Rode Duivel is op weg naar de Engelse club Leicester City. Woensdag zou hij er medische testen ondergaan.
23:30

Monaco uitgeschakeld na zenuwslopende penaltyreeks

AS Monaco heeft een finaleplaats uit handen gegeven. De Monegasken kwamen in de halve finales 0-2 voor op het terrein van Guingamp, maar na doelpunten van Mendy en Thuram - zoon van - moesten penalty's beslissen over winst of verlies. Na 14 strafschoppen won Guingamp met 5-4.
09/01/19
23:44

"We hadden de kansen om te winnen. Eerlijk: we hebben met te veel vertrouwen gespeeld. Het is hard om te verliezen na drie penalty's. Dat is bizar. Vooral over die tweede ben ik kwaad: ik kan nog 100 keer naar de beelden kijken, het is geen strafschop. We hadden niet genoeg honger om de match af te maken."

PSG-coach Thomas Tuchel
23:25

Marcus Thuram, de zoon van oud-voetballer Lilian Thuram, trapt PSG uit de Ligabeker

23:17
PSG was in deze beker sinds november 2012 ongeslagen. Dat jaar won Saint-Etienne de Ligabeker. Tegen Guingamp was er niet echt sprake van een B-elftal, want onder meer Silva, Marquinhos, Draxler, Meunier, Di Maria, Neymar en Mbappé stonden in de basis en Cavani, Alves en Verratti waren de invallers. PSG had dit seizoen nog maar één keer verloren: op Anfield in de Champions League.
23:10
23:07

PSG vliegt eruit!

Een verrassing van formaat in Frankrijk: PSG zal de Coupe de la Ligue niet winnen. Tegen Guingamp kwam een matig PSG op voorsprong op het uur. Neymar opende de score op aangeven van Meunier, net nadat Thuram een penalty (na een overtreding van Meunier) voor Guingamp had gemist. In de 81e minuut maakte N'Gbakoto gelijk vanaf de stip en in de 93e minuut zette Thuram zijn misser recht, ook al met een strafschop. 1-2, na 5 eindzeges op een rij zal PSG de Coupe de la Ligue dit jaar zowaar niet op zijn palmares zetten.
23:04
21:29

Monaco met de hakken over de sloot

Monaco staat met veel moeite in de halve finales van de Coupe de la Ligue. Na 90 minuten stond het 1-1 en in de Ligabeker zijn er geen verlengingen. Penalty's dus en daarin was er een echte heldenrol voor doelman Loïc Badiashile, amper 20 jaar. De Franse doelman komt nog maar net piepen bij het eerste elftal en stopte vier penalty's in een zenuwslopende reeks. Bij de 11e strafschop klaarde hij zelf de klus vanaf de stip: 8-7. Youri Tielemans had zijn elfmeter in het begin van de sessie gemist.