Ga naar de inhoud
Club Brugge treft Atletico Madrid, Borussia Dortmund en AS Monaco in groep A.
Club Brugge treft Atletico Madrid, Borussia Dortmund en AS Monaco in groep A.

CL: Club Brugge wordt gekoppeld aan Atletico, Dortmund en Monaco

 do 30 augustus 2018 21:05

Club Brugge kent zijn tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. De Belgische kampioen krijgt leuke affiches, met Europa League-winnaar Atletico Madrid, het Dortmund van Axel Witsel en Monaco, waar Youri Tielemans en straks misschien ook Nacer Chadli aan de slag is.

Veel spelers van Club Brugge droomden van topaffiches tegen Real Madrid, Barcelona, Juventus of Manchester City, maar die superclubs blijven hen uiteindelijk bespaard. Club loot 3 mooie clubs met een rijke geschiedenis. Bij blauw-zwart hopen ze vooral om niet, net zoals 2 jaar geleden, met 0 op 18 achter te blijven.

 

Atletico Madrid wordt wellicht de grootste uitdaging. Het is al jaren een vaste waarde en won afgelopen seizoen - ook door een misstap in de CL-poules - nog de Europa League.

 

Borussia Dortmund heeft een moeilijk seizoen achter de rug, maar kon zich wel nog net plaatsen voor deze Champions League. Met onder meer Axel Witsel versterkte de ex-CL-winnaar zich in de zomer.

 

AS Monaco vervolledigt het Brugse plaatje. De Fransen staan in eigen land in de schaduw van PSG en hebben elk seizoen heel wat personeelswissels, maar het heeft ook nu weer heel wat mooie namen in de ploeg. Denken we maar aan Falcao, Tielemans en wellicht ook Chadli.

In deze shirts zal Club Brugge zijn CL-campagne afwerken

Mertens bij Meunier, PSV in Groep des Doods

Wat de andere groepen betreft springen er 3 uit. In groep B heeft PSV het niet getroffen (of juist wel) met topclubs als Barcelona, Tottenham en Inter. Het ambitieuze Juventus, met Cristiano Ronaldo, is in groep H ingedeeld met onder meer Manchester United en Valencia, voorwaar geen lachertje.

 

Ook groep C is niet te versmaden. Met Meunier (PSG), Mertens (Napoli) en Mignolet (Liverpool) komen 3 Rode Duivels er elkaar tegen. Tussen dat geweld moet Rode Ster Belgrado zich staande zien te houden.

Groep A Groep B Groep C Groep D
Atletico Madrid (Spa) Barcelona (Spa) PSG (Fra)
Lokomotiv Moskou (Rus)
Borussia Dortmund (Dui) Tottenham (Eng) Napoli (Ita) Porto (Por)
Monaco (Fra) PSV (Ned) Liverpool (Eng) Schalke 04 (Dui)
CLUB BRUGGE Inter (Ita) Rode Ster Belgrado (Ser) Galatasaray (Tur)
       
Groep E Groep F Groep G Groep H
Bayern München (Dui) Manchester City (Eng) Real Madrid (Spa) Juventus (Ita)
Benfica (Por) Sjachtjor Donjetsk (Oek) AS Roma (Ita) Manchester United (Eng)
Ajax (Ned) Lyon (Fra) CSKA Moskou (Rus) Valencia (Spa)
AEK Athene (Gri) Hoffenheim (Dui) Viktoria Plzen (Tsj) Young Boys Bern (Zwi)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

19:26
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:19

Nog een prijs voor Modric!

Het is eens iets anders, een belangrijke prijs die niet door Messi of Ronaldo wordt gewonnen. Luka Modric mag de trofee, een borstbeeld van een juichende speler, in ontvangst nemen.
19:16

Speler van het Jaar

Met de verkiezing van Speler van het Jaar hebben we nog een leuk extraatje voor jullie in petto. Het gaat tussen Luka Modric, Cristiano Ronaldo en Mo Salah.
19:06

Groep E

AEK Athene komt in groep E, met Bayern, Benfica en Ajax. Zo kennen we meteen alle groepen van deze jaargang van de Champions League.
19:05

Groep B

PSV mag zijn borst natmaken, want met Barcelona, Tottenham en Inter treft het 3 kleppers. Dit lijkt de zwaarste groep.
19:04

Groep G

Groep G, met Real, Roma en CSKA wordt aangevuld met Viktoria Pilzen.
19:03

Club Brugge in groep A

Club Brugge kent zijn lot: met Atletico Madrid, Dortmund en Monaco trekt het 3 mooie namen. Misschien zit er hier en daar zelfs een puntje in.
19:02

Groep C

Rode Ster Belgrado krijgt met PSG, Napoli en Liverpool ook een zware opdracht.
19:01

Groep H

Young Boys Bern heeft de pech of het geluk om in de groep met Juventus, Manchester United en Valencia te vallen.
18:59

Groep D

Groep D kunnen we nu niet de meest aantrekkelijke groep noemen, met Lokomotiv, Porto, Schalke en Galatasaray. Het wordt misschien wel een van de meest evenwichtige poules.
18:58

Groep H

De eerste groep die volledig is, is groep F: Manchester City, Sjachtjor, Lyon en Hoffenheim.
18:57

Beste aanvaller: Cristiano Ronaldo

En ook de beste aanvaller is een speler van Real Madrid. Cristiano Ronaldo was vorig seizoen weer onhoudbaar in de CL. Eerder deze week werd zijn omhaal tegen zijn nieuwe club Juventus verkozen tot mooiste goal van het seizoen.
18:57
Met Liverpool komt de zwaarste club uit pot 3 als laatste uit de trommel. Met ook nog Napoli en PSG in groep C hebben we een nieuwe kandidaat voor de titel Groep des Doods.
18:54
Ook PSV treft 2 topclubs, want in B wordt het ingedeeld met Barcelona en Tottenham.
18:54

Pittig groepje

Groep H ruikt nu al naar een Groep des Doods, met Juventus, Manchester United en Valencia. Komt straks Club Brugge hier nog bij?
18:50

Pot 3

We zijn bij pot 3 aanbeland, met daarbij de 2 Nederlandse clubs maar ook bijvoorbeeld Liverpool, de verliezende finalist van vorig jaar.
18:49

Beste middenvelder: Luka Modric

Luka Modric maakt de hattrick voor Real Madrid vol. Modric is zijn individuele prijzenkast serieus aan het spekken de laatste maanden. Op het WK werd hij al verkozen tot beste speler.
18:48
Tottenham krijgt opnieuw een Spaanse klepper. Vorig seizoen pakte het de scalp van Real, doet het dat nu weer met Barcelona? In groep C komen Mertens en Meunier elkaar tegen.