• home
 • video
 • pas verschenen

  Rustdag op WK: Delph terug na geboorte dochter, Costa Rica ontslaat coach

  Voor het eerst hebben we 2 rustdagen na elkaar op dit WK. Vrijdag worden de eerste kwartfinales gespeeld, mét Brazilië-België. Herlees hier nog eens de belangrijkste nieuwtjes vanuit Rusland.

  Dit was dag 21 op het WK

  • Match tegen België was laatste interland voor Japanse aanvoerder Hasabe
  • Cavani traint niet mee bij Uruguay
  • Delph wordt papa en vliegt na geboorte weer naar Rusland
  • Petkovic mag ondanks uitschakeling trainer blijven van Zwitserland
  • Ramirez moet vertrekken bij Costa Rica

  Fase per fase

  1. 23 uur 07. Geen nieuw contract voor Ramirez. Costa Rica moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Na de uitschakeling in de groepsfase wordt het contract van Oscar Ramirez niet verlengd. "De federatie is Ramirez ontzettend dankbaar voor zijn inzet, professionaliteit, discipline en zijn technische vaardigheden", zegt de Costa Ricaanse bondsvoorzitter Rodolfo Villalobos. De 53-jarige Ramirez stond sinds augustus 2015 aan het roer bij Costa Rica.
  2. 19 uur 52. Petkovic blijft bondscoach van Zwitserland. Vladimir Petkovic blijft ook na het WK aan het roer van de Zwitserse selectie. Hij verloor met Zwitserland tegen Zweden in de 1/8e finales, maar dat was geen reden voor de bond om hem de wacht aan te zeggen. "We zijn zeer tevreden over zijn werk", zegt de bondsvoorzitter.
  3. 17 uur 52. Delph vliegt terug naar Rusland na geboorte van dochtertje. De Engelse bondscoach kan weer rekenen op Fabian Delph. De City-speler miste gisteren de 1/8e finale tegen Colombia nadat hij de toestemming had gekregen om de geboorte van zijn dochtertje bij te wonen. "Ik heb de meest geweldige 24 uren uit mijn leven meegemaakt", reageert Delph. "Ik heb de emoties van mijn ploegmakkers en de staf gevoeld in hun moeilijke wedstrijd. Mijn vrouw en ik mochten bovendien vanochtend een derde dochtertje verwelkomen. Ik voel me zo gelukkig en dankbaar. En nu ga ik terug naar Rusland.".
  4. 17 uur 21. Cavani traint niet mee. De kans dat Edinson Cavani vrijdag aan de aftrap komt tegen Frankrijk wordt alsmaar kleiner. De Uruguayaanse topscorer trainde ook vandaag niet mee met zijn teamgenoten. In Uruguay wordt volop gebeden dat hij toch minstens nog als "super joker" zal kunnen invallen. De 31-jarige Cavani hielp zijn land zaterdag met twee doelpunten aan een 2-1-overwinning tegen Portugal, maar moest een kwartier voor tijd met een kuitblessure naar de kant.
  5. 15 uur 22. "Dit is niet wat ik wilde, maar ik accepteer de wil van God. Al mijn kracht komt van hem". Carlos Bacca.
  6. 10 uur 46. Rami gelooft niet in fitheid Cavani. Overmorgen nemen Uruguay en Frankrijk het tegen elkaar op in de eerste kwartfinale. Rond de fitheid van Uruguay-spits Edinson Cavani bestaan nog twijfels want de aanvaller viel uit in de 1/8e finale tegen Portugal. Adil Rami verwacht Cavani niet aan de aftrap: "Ze gaan ons niet wijsmaken dat Cavani zal spelen", zei Rami op de persconferentie. "Het ongeluk van de ene is het geluk van de andere. Voor ons is het in ieder geval een voordeel.".
  7. 09 uur 52. Japanse aanvoerder stopt ermee. Makoto Hasebe (34 heeft tegen België zijn 114e en laatste interland voor Japan gespeeld. De aanvoerder maakte op Instagram zijn beslissing om te stoppen bekend. "Mijn tijd bij de nationale ploeg is voorbij. Ik wil de teammaats die 12 jaar aan mijn zijde gestreden hebben bedanken. Ik wil ook alle Japanners bedanken voor hun steun", schreef de verdedigende middenvelder van Eintracht Frankfurt. "Vanaf nu ben ik ook een supporter van de nationale ploeg. Laat ons samen dromen." Hasebe nam deel aan 3 WK-eindrondes.