Ga naar de inhoud
Marcelo.
Marcelo viel uit tegen Servië.
Cavani maakte 2 goals tegen Portugal, maar viel ook geblesseerd uit.
Peralta kreeg maar 1 invalbeurt op dit WK, tegen Zweden.
Peralta (19) viel maar 1 keer in op dit WK, in de groepsfase tegen Zweden.

Liveblog WK: Brazilië lijkt Marcelo en Douglas Costa te recupereren voor kwartfinale

 di 3 juli 2018 19:59

Vandaag stonden met Zweden-Zwitserland en Colombia-Engeland de laatste twee 1/8e finales op het programma. Ontdek hier het andere WK-nieuws van de dag.

Fase per fase

21:35

Hoogzwangere vrouw van Granqvist blijft wachten

Terwijl Sofie Granqvist in Zweden elk moment kan bevallen, blijft haar man Andreas op dreef met Zweden in Rusland. De aanvoerder van de Zweden kreeg van zijn vrouw de toestemming om nog wat langer thuis te blijven. "Geniet hiervan. Wij wachten thuis wel op je tot na de finale."
21:35
18:18

Zjirkov twijfelachtig

Joeri Zjirkov kan mogelijk niet spelen in de kwartfinale van Rusland tegen Kroatië. De 34-jarige vleugelspeler werd tegen Spanje al bij de rust gewisseld. Hij heeft blijkbaar een peesontsteking in zijn scheen.
17:56

Marcelo en Douglas Costa trainen weer

Brazilië, vrijdag de volgende opponent van België, verwelkomde op training vandaag Marcelo en Douglas Costa. Het duo lag even in de lappenmand. Marcelo liep in de derde groepsmatch een rugblessure op, Costa kampte met een spierletsel. Bondscoach Tite kan wellicht op de linksachter en winger rekenen tegen de Rode Duivels. De basisspelers van gisteren kregen overigens een dagje rust.
17:03
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16:28

Suarez: "Griezmann is geen echte Uruguayaan"

In de aanloop naar de match tegen Uruguay verkondigde Antoine Griezmann dat hij zich half Uruguayaans voelt. Griezmann heeft altijd goed samengewerkt met Uruguayaanse trainers en spelers en is ook een fan van Peñarol. Maar Suarez moet niet weten van het charmeoffensief van de Fransman. "Hij zal nooit weten hoe het voelt om Uruguayaan te zijn. Hij kent de toewijding en opofferingen niet die elke Uruguayaan heeft moeten maken om te slagen in het voetbal."
15:11

Polen was op dit WK al uitgeschakeld na nederlagen tegen Senegal en Colombia

15:07

Polen gaat wel op zoek naar een nieuwe bondscoach

Duitsland behoudt zijn vertrouwen in Joachim Löw, bij Polen is er wel een vacature. Het aflopende contract van Adam Nawalka wordt niet verlengd. "We slaan een nieuwe weg in met de nationale ploeg", vertelde de Poolse bondsvoorzitter. Nawalka was sinds 2013 bondscoach. Polen was na twee nederlagen al uitgeschakeld in de groepsfase van het WK.
15:07
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12:30

Analisten van NOS geven staande ovatie na tweede helft België-Japan

12:22

Cavani blijft afwezig van training

Uruguay heeft vandaag nog steeds zonder Edison Cavani getraind. De aanvaller is onzeker voor de kwartfinale van vrijdag tegen Frankrijk. Cavani, die 2 keer scoorde in de 1/8e finale tegen Portugal, liep naar het einde van die match een lichte blessure op aan zijn kuit. Het gaat wel niet om een spierscheuring, aldus een teamverklaring. Meer info is er evenwel niet.
11:18

Honda: "Dit was mijn laatste WK"

De Japanse vedette Keisuke Honda (32) heeft na het verlies tegen de Rode Duivels gezegd dat hij geen WK meer zal spelen. "Ik kan niet nog eens 4 jaar verder denken", aldus de rechtsbuiten van Pachuca (Mexico). Of hij nog voor Japan speelt, laat hij in het midden. Honda werd in Rusland de eerste Japanner die op 3 Wereldbekers in actie kwam. Met 4 goals is hij de beste Aziatische WK-schutter. Tegen België speelde hij 9 minuten.
11:17

Keisuke Honda (32) speelde tegen België zijn laatste WK-match

11:12

Marquez wuift Mexico eveneens uit

"Het is niet het einde dat ik gedroomd had", geeft Rafael Marquez mee. De 39-jarige Mexicaan kwam aan de aftrap tegen Brazilië (2-0) en is zo de eerste veldspeler die op 5 verschillende Wereldbekers in de basis stond. Met 39 jaar en 139 dagen is Marquez de oudste veldspeler die aan een WK-match begon sinds de Engelsman Stanley Matthews (39 jaar en 145 dagen) in de kwartfinale van het WK 1954 tegen Uruguay.
09:38

Peralta neemt afscheid van Mexico

Op zijn 34e houdt Oribe Peralta het voor bekeken bij de nationale ploeg van Mexico. De spits kondigde op sociale media zijn beslissing aan enkele uren na de 2-0-nederlaag in de 1/8e finale tegen Brazilië. "Vandaag neem ik afscheid van de nationale ploeg, de grootste trots in mijn carrière", schrijft de spits, die 25 goals maakte in 67 interlands. Peralta werd in 2012 de held van zijn land, toen hij in de olympische finale in Londen tegen Brazilië (2-1) de 2 goals van Mexico maakte. Op dit WK speelde hij een bijrol: hij mocht enkel laat invallen tegen Zweden.
09:37

Peralta speelde op dit WK enkel als invaller tegen Zweden.

09:37

Peralta scoorde 2 keer tegen Brazilië in de olympische finale van Londen 2012 (2-1)

09:36

Laatste dag 1/8e finales

Vandaag kennen we de laatste kwartfinale: Zweden-Zwitserland (16u) en Colombia-Engeland (20u) leveren elk 1 kwartfinalist op.