• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK: Brazilië lijkt Marcelo en Douglas Costa te recupereren voor kwartfinale

  Vandaag stonden met Zweden-Zwitserland en Colombia-Engeland de laatste twee 1/8e finales op het programma. Ontdek hier het andere WK-nieuws van de dag.

  Fase per fase

  1. 21 uur 35. Hoogzwangere vrouw van Granqvist blijft wachten. Terwijl Sofie Granqvist in Zweden elk moment kan bevallen, blijft haar man Andreas op dreef met Zweden in Rusland. De aanvoerder van de Zweden kreeg van zijn vrouw de toestemming om nog wat langer thuis te blijven. "Geniet hiervan. Wij wachten thuis wel op je tot na de finale.".
  2. 21 uur 35.
  3. 18 uur 18. Zjirkov twijfelachtig. Joeri Zjirkov kan mogelijk niet spelen in de kwartfinale van Rusland tegen Kroatië. De 34-jarige vleugelspeler werd tegen Spanje al bij de rust gewisseld. Hij heeft blijkbaar een peesontsteking in zijn scheen.
  4. 17 uur 56. Marcelo en Douglas Costa trainen weer. Brazilië, vrijdag de volgende opponent van België, verwelkomde op training vandaag Marcelo en Douglas Costa. Het duo lag even in de lappenmand. Marcelo liep in de derde groepsmatch een rugblessure op, Costa kampte met een spierletsel. Bondscoach Tite kan wellicht op de linksachter en winger rekenen tegen de Rode Duivels. De basisspelers van gisteren kregen overigens een dagje rust.
  5. 16 uur 28. Suarez: "Griezmann is geen echte Uruguayaan". In de aanloop naar de match tegen Uruguay verkondigde Antoine Griezmann dat hij zich half Uruguayaans voelt. Griezmann heeft altijd goed samengewerkt met Uruguayaanse trainers en spelers en is ook een fan van Peñarol. Maar Suarez moet niet weten van het charmeoffensief van de Fransman. "Hij zal nooit weten hoe het voelt om Uruguayaan te zijn. Hij kent de toewijding en opofferingen niet die elke Uruguayaan heeft moeten maken om te slagen in het voetbal.".
  6. Polen was op dit WK al uitgeschakeld na nederlagen tegen Senegal en Colombia. 15 uur 11.
  7. 15 uur 07. Polen gaat wel op zoek naar een nieuwe bondscoach. Duitsland behoudt zijn vertrouwen in Joachim Löw, bij Polen is er wel een vacature. Het aflopende contract van Adam Nawalka wordt niet verlengd. "We slaan een nieuwe weg in met de nationale ploeg", vertelde de Poolse bondsvoorzitter. Nawalka was sinds 2013 bondscoach. Polen was na twee nederlagen al uitgeschakeld in de groepsfase van het WK.
  8. 12 uur 30. Analisten van NOS geven staande ovatie na tweede helft België-Japan.

   Analisten van NOS geven staande ovatie na tweede helft België-Japan