• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK: Chileense steun voor Duivels: "Hoop dat België WK wint, voor vriend Lukaku"

  Maandag 2 juli stond in het teken van België-Japan en Brazilië-Duitsland, maar daarnaast vielen er ook nog andere nieuwtjes te rapen. Je leest ze op deze pagina.

  Fase per fase

  1. 20 uur 01. "Ik hoop dat België het WK wint, voor mijn vriend Lukaku. We hebben een hechte vriendschap". Alexis Sanchez, ploegmaat van Romelu Lukaku bij Manchester United.
  2. 19 uur 41. Zwelling voor Cavani, geen spierscheuring . Voor Edinson Cavani wordt het een race tegen de klok om fit te geraken voor de kwartfinale tegen Frankrijk (vrijdag 16u). De Uruguayaanse voetbalbond heeft nu laten weten dat Cavani een zwelling aan zijn linkerkuit heeft, maar er is geen spierscheuring. Op de vraag of de spits speelklaar zal zijn tegen de Fransen, kwam geen duidelijk antwoord.
  3. 18 uur 08. Problemen voor Griezmann. 3 spelers waren vandaag afwezig op de training van Frankrijk. Benjamin Mendy is al een tijdje een zorgenkindje, maar daar zijn nu ook nog Antoine Griezmann en Raphaël Varane bijgekomen. Griezmann heeft last van zijn achillespees, die opgezwollen is. Toch zou zijn blessure, net als die van Varane, niet al te ernstig zijn volgens de medische staf.
  4. 17 uur 21. "Deze Wereldbeker zal me altijd bijblijven door mijn gemiste penalty. Het wordt niet makkelijk om die trap te vergeten". Christian Eriksen.
  5. 17 uur 20. "We hebben Kasper in de steek gelaten. Hij stopte twee penalty's in de strafschoppenreeks. Dan moet je het gewoon afmaken". Christian Eriksen bij de terugreis naar Denemarken.
  6. 16 uur 43. Ouderdomsdeken Rafa Marquez heeft record beet. De Mexicaanse verdediger Rafa Marquez mocht vandaag in de basis starten in de match tegen Brazilië. Daarmee is de 39-jarige verdediger van Club Atlas (Mexico) de oudste speler ooit die in vijf Wereldbekers aan een wedstrijd mocht starten. Marquez is sinds Stanley Matthews in 1954 ook de oudste speler die mocht starten in een knockout-wedstrijd.