• home
 • videozone
 • win!
 • quiz & opvallend

  Moeskroen verliest van amateurclub Oudenaarde, Kortrijk niet voorbij Beerschot Wilrijk

  Het WK in Rusland is ten einde en de Belgische competitie komt weer in zicht. Tijd voor de eersteklassers om te beginnen oefenen. Volg de oefenmatchen op deze pagina.

  Fase per fase

  1. Moeskroen verslikt zich in amateurclub Oudernaarde

   Moeskroen opende met een B-ploeg in Oudenaarde en kwam ook op voorsprong, maar de goal van Babacar Dione werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overkant werd het doelpunt van Dempsey Vervaecke wel goedgekeurd, de enige goal uit de wedstrijd en dus een verlies voor de Henegouwers. KV Kortrijk hield in Hoboken een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Beerschot Wilrijk. Kortrijk domineerde de wedstrijd en kwam ook 0-1 op voorsprong. Na de pauze kwam Beerschot beter in de wedstrijd en kwam het nog langszij: 1-1-eindstand.
  2. Gent wint, Brugge speelt gelijk, Lokeren verliest

   Club Brugge is er niet in geslaagd om in de aanloop naar de Supercup te winnen van KV Mechelen. De wedstrijd eindigde op een scoreloos 0-0-gelijkspel. Na de rust moest de wedstrijd even worden stilgelegd na opstootjes in de tribunes bij beide supporters. Ook Lokeren kon niet winnen, integendeel, de club verloor van tweedeklasser Lommel met 2-1. AA Gent daarentegen kon wel winnen. Het team van Yves Vanderhaeghe won in een wedstrijd achter gesloten deuren van het Nederlandse PEC Zwolle met 1-0 dankzij een doelpunt van Kubo.
  3. Oostende onderuit tegen Roeselare, Zulte Waregem geraakt niet voorbij Hapoel Haifa

   KV Oostende en Zulte Waregem zijn er niet in geslaagd om hun oefenmatchen te winnen. Oostende ging verrassend onderuit tegen tweedeklasser Roeselare. Het kwam zelfs 0-3 achter, maar kwam nog terug tot 2-3. De 3-3-gelijkmaker strandde maar net op de paal. Ook Zulte Waregem kwam op achterstand. De Israëliërs kwamen 0-1 voor, Zulte ging erop, maar geraakte er niet meer over: 1-1.