• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez over Matrasgate: "Onzin, want er is nog geen lijst met de 23"

  Een dag voor Portugal sprak Roberto Martinez de pers toe. De bondscoach haalde meteen de lucht uit "matrasgate" en maakte duidelijk dat de afvallers nog niet bekend zijn.  Jan Vertonghen kijkt dan weer uit naar zijn 100e interland.

  "Een simpel telefoontje had volstaan"

  De matrassen van de Rode Duivels zorgden vandaag voor behoorlijk wat commotie. Op die matrassen bleken namen van de Duivels te staan en daaruit meenden sommigen te kunnen afleiden wie straks bij de vijf afvallers voor het WK zitten. Martinez smoorde het verhaal meteen in de kiem.


  "Er valt niks uit te leggen, want er is niks aan van dit verhaal. Er is nog geen lijst van de 23 spelers die rondgestuurd wordt. De volgende dagen zullen nog cruciaal zijn voor het opstellen van die lijst. We moeten de medische informatie afwachten en ook de wedstrijd van morgen is belangrijk."

   

  Martinez was zichtbaar geprikkeld door de heisa. "Ik ben ontgoocheld dat dit soort verhalen naar buiten komen. Iedereen verdient de juiste informatie. Dit is geen werk voor privédetectives. Met een simpel telefoontje naar onze persverantwoordelijke was meteen duidelijk geweest dat er nog geen definitieve selectie is."

   

  "Het is jammer dat we over dit soort zaken moeten spreken in plaats van over onze wedstrijd tegen Portugal. We zijn het helaas al gewoon dat er zaken geschreven worden die niet kloppen. De spelers waren dan ook niet verrast."

  "Met drie verdedigers tegen Portugal"

  Martinez vond ondanks het gedoe rond de selectie toch nog de tijd om vooruit te blikken naar de wedstrijd van morgen. "We hebben wedstrijden zoals die tegen Portugal nodig om ons klaar te stomen voor het WK", zei Martinez.

   

  "We gaan morgen met 3 verdedigers spelen, maar mogelijk kies ik in de volgende oefenwedstrijden voor 4 verdedigers. We moeten voldoende flexibiliteit kunnen tonen en niet vasthouden aan 1 systeem."

   

  Over verdedigers gesproken, op Thomas Vermaelen kan Martinez nog niet rekenen tegen Portugal.  "Zijn herstel gaat wel de goede richting uit. Op 4 juni zullen we definitief beslissen over zijn situatie. Ook Witsel is niet fit voor de partij tegen Portugal, de andere spelers wel."

  We hebben wedstrijden zoals die tegen Portugal nodig om ons klaar te stomen voor het WK.

  Martinez verwees het matrassenverhaal naar de prullenmand.

  Vertonghen: "100e interland, dat maak je maar 1 keer mee"

  Voor Jan Vertonghen wordt het morgen een bijzondere wedstrijd. Hij speelt morgen zijn 100e wedstrijd voor de Rode Duivels. "Dat soort momenten probeer ik toch bewust mee te maken. Je maakt dit maar 1 keer mee en ik ben er heel trots op."

   

   "Ik was er wel meer mee bezig toen ik het record van Jan Ceulemans (96 caps, red.) verbrak. Maar die 100 blijft er voor altijd staan, dat is misschien toch nog net iets specialer", zei Vertonghen.

   

  Vertonghen pakte z'n allereerste cap uitgerekend tegen Portugal. "Ik dacht toen eerst dat ik opgeroepen was voor de beloften. Het is wel grappig dat het nu opnieuw tegen Portugal is."

   

  Intussen is het aftellen naar het WK. Vertonghen beseft het belang van dit tornooi voor de Rode Duivels. "Dit is een uitgelezen kans voor deze generatie. Een aantal jongens zullen er binnen 2 jaar misschien niet meer bij zijn. Het zou zonde zijn als we niet het maximale uit deze groep halen."

  Fase per fase

  1. 18 uur 10. "Mousa Dembélé is een rode draad in mijn carrière Hij is 1 van mijn beste vrienden geworden tijdens die 100 interlands. We hebben elkaar teruggevonden bij de nationale ploeg en zijn meer naar elkaar toegegroeid.".
  2. 18 uur 08. "Het is een belangrijke match tegen Portugal. We gaan alles geven en tonen dat we met de juiste ingesteldheid naar het WK trekken.".
  3. 18 uur 07. "We beseffen dat dit een uitgelezen kans is voor deze generatie. Een aantal jongens zullen er straks misschien niet meer bij zijn. Het zou zonde zijn mochten we niet het maximale uit deze groep halen.".
  4. 18 uur 06. Vertonghen: "Bij mijn eerste match dacht ik dat ik opgeroepen was voor de beloften. Veel herinner ik me er niet van. Het is wel grappig dat het nu opnieuw tegen Portugal is.".
  5. 18 uur 02. Vertonghen: "Dit maak je maar 1 keer mee". Jan Vertonghen over z'n 100e wedstrijd. "Dat soort momenten probeer ik toch bewust te beleven. Je maakt dit maar 1 keer mee en ik ben er heel trots op. Al is het niet dat waar het morgen om draait natuurlijk.".
  6. 18 uur 02. "Mijn mooiste moment was mijn doelpunt tegen Zuid-Korea, maar de wedstrijd tegen de VS was toch één van de mooiste die ik ooit heb gespeeld bij de Rode Duivels. Dat was een prachtig moment." .
  7. 17 uur 45. Geen Witsel tegen Portugal. Martinez gaf ook een update over de geblesseerde Rode Duivels: "Bij Thomas Vermaelen gaat het de goede richting uit. Op 4 juni zullen we bekijken waar hij staat. Op Axel Witsel na is iedereen fit voor de wedstrijd tegen Portugal.".
  8. 17 uur 38. Martinez: "Er is geen lijst van de 23 spelers". Als reactie op "matrasgate" ontkende Roberto Martinez meteen dat er al een lijst is van 23 spelers. "Er valt niks uit te leggen, want er is niks aan van het verhaal. Er is nog geen lijst van 23 spelers die al rondgestuurd wordt. De volgende dagen zullen cruciaal zijn, ook om de medische informatie te krijgen en te zien hoe we morgen spelen tegen Portugal.".
  9. 17 uur 38. "Ik ben ontgoocheld dat dit soort verhalen naar buiten komen. Iedereen verdient de juiste informatie. Dit is geen werk voor privédetectives. Met een simpel telefoontje naar onze persverantwoordelijke was meteen duidelijk geweest dat er nog geen definitieve lijst is. Daar had het verhaal moeten stoppen.".