• home
 • video
 • pas verschenen

  Dag 3 van de Duivels: Doelmannen gaan golfen, Belgen kijken naar Portugal-Spanje

  De Rode Duivels tellen de dagen af naar de opener tegen Panama. Vanochtend is er een tweede keer getraind op Russische bodem, daarna vonden de dagelijkse persbabbels plaats. Volg de belevenissen van de nationale ploeg hier op de voet.

  Hoogtepunten van de Duivelse dag

  Fase per fase

  1. 21 uur 26. Morgen reis naar Sotsji. De Rode Duivels mogen vanavond even uitblazen want morgenvoormiddag staat er een lange reis op het programma. Om kwart over 11 Russische tijd vliegen ze naar Sotsji, waar ze maandag hun WK-opener spelen tegen Panama. Zaterdagnamiddag trainen ze dan een eerste keer aan de boorden van de Zwarte Zee.
  2. 20 uur 53. Portugal-Spanje is de eerste topper op dit WK en dat kunnen ook de Rode Duivels appreciëren. Enkele spelers, zoals Kompany, Eden Hazard en Vermaelen, verzamelden samen met de assistenten voor de tv in het hotel. Benieuwd voor wie ze supporteren.
  3. 20 uur 49.
  4. 19 uur 59. Golf in de namiddag. De doelmannen amuseerden zich na de training met een potje golf. Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Koen Casteels gingen samen op pad met hun golfkarretje.
  5. 16 uur 12. Ciman in de defensie? Tijdens de training werd geoefend met Alderweireld, Vertonghen en Ciman in de verdediging. Wat kunnen we daaruit afleiden? "De speculaties blijven. Het is nog niet ingevuld", vertelt Eddy Snelders. "Het kan zijn dat Vermaelen en Kompany beiden blijven. Als ze fit raken voor de laatste groepsmatch of de achtste finales, zullen ze blijven. Maar als er twijfel is, zal de bondscoach wel voor Ciman kiezen.".
  6. 14 uur 39. De persconferentie van Toby Alderweireld.

   De persconferentie van Toby Alderweireld