• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik blaas liever bellen dan rook"

  Nog 2 dagen en de Rode Duivels oefenen tegen Portugal. Kompany keerde vandaag terug op het trainingsveld, Witsel, Fellaini en Vermaelen bleven andermaal binnen. Op Werelddag Zonder Tabak vraagt Dries Mertens om zaterdag niet te roken in het Koning Boudewijnstadion.

  Fase per fase

  1. 12 uur 20. Mertens doet oproep: "Rook niet in Boudewijnstadion". Vandaag is het Werelddag Zonder Tabak. Die gezondheidsboodschap verkondigen ook de Rode Duivels Dries Mertens, Adnan Januzaj en Koen Casteels. In een ludiek filmpje blazen ze bellen mét de boodschap: "Ik blaas liever bellen dan rook." Mertens doet een oproep: "Denk aan de jonge supporters en rook niet in het Koning Boudewijnstadion.".
  2. 11 uur 59. Martinez ziet 21 veldspelers, Kompany keert terug. Robert Martinez heeft Vincent Kompany opnieuw verwelkomd op het trainingsveld. Gisteren ontbrak de voormalige aanvoerder. Thomas Vermaelen, Axel Witsel en Marouane Fellaini blijven wel nog achterwege. Naast Thibaut Courtois, Koen Casteels en Matz Sels is Jens Teunckens de 4e keeper, omdat Simon Mignolet nog van wat rust geniet na de Champions League-finale.
  3. 11 uur 59. Twijfels bij Witsel en Fellaini. Van Thomas Vermaelen was geweten dat Portugal zaterdag te vroeg zou komen, maar de twijfels bij Axel Witsel en Marouane Fellaini groeien: Witsel heeft nog wat last van zijn knie, een blessure opgelopen in de Aziatische Champions League. Van Fellaini is niet meteen geweten wat er scheelt.