• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel voert week voor WK nog eens nummertje op, Aerts wint WB

  Wereldbeker veldrijdeneinde
  Hoogerheide
  10/10
  01u 10m
  012345678910

   Mathieu van der Poel heeft in Hoogerheide de slotmanche van de WB gewonnen. De Nederlander had een ruime voorsprong op Toon Aerts, de eindlaureaat in de Wereldbeker. Eli Iserbyt mocht als 3e mee op het podium.

   Ruim verslag van de WB in Hoogerheide bij de mannen

   Van der Poel wacht 6 ronden om het verschil te maken

   Ondanks een verschroeiende start van Mathieu van der Poel was de cross bij de mannen lange tijd een kopie van die bij de vrouwen: een heel peloton renners kronkelde als een slang door de velden van Hoogerheide.

    

   Van der Poel bemoeide zich na de eerste ronde amper nog met de debatten. Schijnbaar ongeïnteresseerd bengelde hij achteraan. Maar iets voorbij halfweg koers nam de wereldkampioen een versnelling van Belgisch kampioen Sweeck over. De concurrentie stond erbij en keek ernaar.

    

   Aerts en Iserbyt, de 2 rivalen voor de eindzege in de Wereldbeker, deden nog een schuchtere poging om naar Van der Poel toe te rijden, maar ook zij stelden vast dat de kloof net als de voorbije weken steeds groter werd.

    

   Van der Poel powerde intussen lustig voort, op weg naar zijn 5e zege in de GP die is genoemd naar en is uitgetekend door zijn vader Adrie. In de slotronde stak Aerts Iserbyt nog de loef af, dankzij zijn betere techniek op de balken.

   Wereldbeker veldrijden klassement

     naamresultaat
   1Mathieu van der Poel1u04'39''
   2Toon Aerts+38''
   3Eli Iserbyt+43"
   4Michael Vanthourenhout+49"
   5Tim Merlier+50"
   6Lars van der Haar+50"
   7Thomas Pidcock+52"
   8Wout van Aert+53"
   9Laurens Sweeck+59"
   10Corné van Kessel+1'05"

   Van der Poel plaatst krachtige versnelling en laat de rest achter in de 6e ronde

   Van der Poel: "Had het gevoel dat ik wat overschot had in de groep"

   Aerts: "Vooral die cross in Zolder levert nu toch op"

   Iserbyt: "Op het einde was het een beetje op"

   Fase per fase

   1. 16 uur 10. Van der Poel soleert naar winst in Hoogerheide.

    Van der Poel soleert naar winst in Hoogerheide

   2. 16 uur 08. Aerts klopt zich op de borst, waar zijn WB-trui is. Hij is inderdaad de eindwinnaar van de Wereldbeker, ook al won hij dit seizoen geen enkele cross in dit regelmatigheidscriterium.
   3. 16 uur 07. Van der Poel met verve naar het WK. Mathieu van der Poel druppelt triomfantelijk binnen. Hij is klaar voor het WK, zoveel is duidelijk.
   4. 16 uur 06. Aerts heeft Iserbyt op 50 meter gezet. De plaatsen van het podium liggen dus vast, tenzij de schuine kant er anders over beslist.
   5. 16 uur 06. Als Van der Poel wil, kan hij daar alle meisjes aan de kant kussen. Michel Wuyts.
   6. 16 uur 02. Aerts wil graag nog eens de puntjes op de i zetten en zijn WB-eindzege extra in de verf zetten door Iserbyt nog de 2e plaats af te stoppen.
   7. 16 uur . De bel gaat. Iserbyt en Aerts gaan de laatste ronde in met 42 seconden achterstand op Van der Poel. Het groepje met Van Aert volgt op 1'10". De kaarten zijn geschud, de laatste ronde moet een formaliteit worden.
   8. 15 uur 59. Van der Poel houdt zijn hoofd er nog altijd bij. "Hij zit nu al in Dübendorf", zegt Paul Herygers, wanneer hij ziet dat de wereldkampioen niet meer over de balken springt, maar gewoon van de fiets gaat. Geen risico's meer nu.
   9. 15 uur 58. Ik heb de indruk dat ze fantastisch hebben opgebouwd en wie hier nu en zeker volgende week de beste Van der Poel zien. Michel Wuyts.
   10. 15 uur 54. Van der Poel is op weg naar zijn 5e zege in de GP Van der Poel. Aerts en Iserbyt lossen elkaar van geen vin. Zoals de kaarten nu liggen, is Aerts zeker van de eindzege in de Wereldbeker.