Annemarie Worst is Betsema en Brand de baas en boekt eerste seizoenszege in Koksijde

  Wereldbeker veldrijden (vrouwen)einde
  Koksijde
  5/5
  00u 44m
  012345

   Na een 2e plaats in de Superprestige in Merksplas heeft Annemarie Worst nu toch haar eerste seizoenszege te pakken. In de wereldbekermanche in Koksijde kliefde ze sneller dan Denise Betsema en Lucinda Brand door het zand. Belgische kampioene Sanne Cant finishte als 12e.

   Hoogtepunten uit de WB in Koksijde bij de vrouwen

   Worst pakt eerste zege van het seizoen

   Met liefst vier overwinningen op een rij stond Lucinda Brand ook in Koksijde als de topfavoriete aan de start. De wereldkampioene startte in tegenstelling tot Annemarie Worst en Denise Betsema matig en moest al snel heel wat plekjes goedmaken in de zware zandstroken.

    

   In het spoor van een ontketende Shirin van Anrooij sloegen Worst en Betsema meteen een mooi gat. Alvarado moest na een mechanisch defect afhaken, Brand keerde pas bij het ingaan van de tweede ronde terug.

    

   Intussen was Sanne Cant tegen de grond gegaan. In een van de zware zandstroken bleef ze haperen met haar fiets waarna de Belgische kampioene er ook zelf bij ging zitten. Cant eindigde uiteindelijk als 12e.

    

   Brand kende niet haar allerbeste dag en moest bij een versnelling van Worst passen. Betsema slaagde er wel nog in om terug te keren en nam ook fors over, maar zou die zware krachtinspanning in het slot nog moeten bekopen.

    

   Net wanneer Betsema het tempo wat liet zakken, trok Worst ten aanval. Ze nam meteen een 10-tal seconden, een voorsprong die ze niet meer zou afstaan. Denise Betsema hield uiteindelijk de 2e plaats vast, Lucinda Brand mocht als 3e mee het podium op.

   Sterke Worst muist er vanonder uit in de 2e ronde, Betsema klampt aan

   Worst is het sterkst in het zand en laat Betsema achter in de voorlaatste ronde

   Worst: "Doet deugd na moeilijke seizoensstart"

   Na afloop van de wedstrijd was Annemarie Worst emotioneel: "Het seizoensbegin was gewoon niet goed en ik ben heel blij dat het goede gevoel er weer is.  De voorbije weken greep ik er dan telkens net naast."

    

   "Ook nu was het heel spannend weer want Denise was bijzonder sterk. Ik kon in de laatste ronde foutloos blijven in het zand en dat was uiteindelijk voldoende voor de zege."

    

   "Of dit het begin is van een reeks? Dat weet ik niet, het zou wel bijzonder mooi zijn. Ik hoop er zeker nog een paar te pakken, maar ik ben al heel blij met deze zege."

   Reacties na de WB in Koksijde bij de vrouwen

   Rituitslag Wereldbeker vrouwen KoksijdeRituitslag Wereldbeker vrouwen Koksijde

   Kijk live naar de cross in Koksijde:

   Fase per fase

   1. 14 uur 28. Worst houdt Betsema en Brand af in de slotronde en wint de WB in Koksijde.

    Worst houdt Betsema en Brand af in de slotronde en wint de WB in Koksijde

   2. 14 uur 27. Van Anrooij is heel tevreden met haar 4e plek en groet de supporters. Alvarado kan ook terugblikken op een prima wedstrijd, de voormalige wereldkampioene is 5e. .
   3. 14 uur 27 match afgelopen
   4. 14 uur 24. De 19-jarige Van Anrooij doet het nog steeds prima. Ze zit op een kleine 10 seconden van Lucinda Brand. Een plekje op het podium is net wat te hoog gegrepen, maar met haar techniek heeft ze ook vanmiddag weer indruk gemaakt. .
   5. 14 uur 24. Eerste seizoenszege. Annemarie Worst is bezig aan een stevig seizoen, maar winnen zat er vooralsnog niet in. Ze is nu bijzonder goed op weg, nog een paar minuten. Betsema heeft haar landgenote nog steeds in het vizier, maar ze komt niet meer dichter. .
   6. 14 uur 21. Worst mag het applaus al in ontvangst nemen met nog een halve ronde te gaan. Dit gaat ze niet meer uit handen geven.  .
   7. 14 uur 20. Het kan telkens goed gaan in het zand en die ene keer gaat het dan mis. Dit is echt een loodzware omloop. Paul Herygers.
   8. 14 uur 20. Worst krijgt nog een steuntje van haar fans, de verlossing lijkt nabij. Bij Betsema en Brand gaat het allemaal wat moeizamer.  .
   9. 14 uur 19.
   10. Laatste ronde. De laatste ronde en het ziet er zeer goed uit voor Worst. Ze heeft een bonus van 12 seconden op Betsema, zonder grote fouten haalt ze de Wereldbeker in Koksijde binnen. Betsema moet vooral achterom kijken, Lucinda Brand komt eraan.  . 14 uur 18.
   11. 14 uur 15. Worst gaat solo. Worst is een tijdje in het wiel van Betsema gebleven, maar nu heeft ze zelf het commando overgenomen. Betsema moet haar laten gaan en krijgt bijna gezelschap van Brand. .
   12. 14 uur 12. Worst is het sterkst in het zand en laat Betsema achter in de voorlaatste ronde.

    Worst is het sterkst in het zand en laat Betsema achter in de voorlaatste ronde

   13. 14 uur 11. Brand maakt bij het ingaan van de 4e ronde terrein goed. Worst heeft dat ook gezien en trekt stevig door, Betsema ziet af.  .
   14. 14 uur 10. Sanne Cant heeft het niet makkelijk. In de achtergrond komt ze als 14e over de finish op een 2-tal minuten van Betsema en Worst. .
   15. 14 uur 08. Einde ronde 3. 1. Denise Betsema 2. Annemarie Worst 3. Lucinda Brand op 15" 4. Shirin Van Anrooij op 20" 5. Ceylin del Carmen Alvarado op 30" .
   16. 14 uur 07. Brand lost Van Anrooij, maar ze ziet wel hoe Worst en Betsema steeds verder uitlopen. Het ziet er bij de wereldkampioene ook allemaal niet zo soepel uit.  .
   17. 14 uur 05.
   18. 14 uur 04. Alvarado is na haar mechanisch defect nooit meer helemaal voorin geraakt. Ze zit een 10-tal seconden achter Brand en Van Anrooij. Doet ze straks nog mee voor de plekjes op het podium? .
   19. 14 uur 03. Sterke Worst muist er vanonder uit in de 2e ronde, Betsema klampt aan.

    Sterke Worst muist er vanonder uit in de 2e ronde, Betsema klampt aan

   20. 14 uur 01. Betsema zet Worst onder druk. Denise Betsema acht aan het begin van de derde rond haar moment gekomen. Ze rijdt tot bij Worst en neemt meteen fors over. Lucinda Brand zit in derde positie en doet er alles aan om het gat op haar landgenotes te dichten. .