Lucinda Brand ploetert in Dendermonde naar 3 op 3 in de Wereldbeker

  Wereldbeker veldrijden (vrouwen)
  veldrijden Veldrijden
  location Dendermonde
  trophy Lucinda Brand
  einde
  startfinish
  01234

   Lucinda Brand heeft de allereerste WB-cross van Dendermonde aan haar erelijst toegevoegd. De Nederlandse blijft daardoor ongeslagen in de Wereldbeker dit seizoen. Ze haalde het voor de Amerikaanse Clara Honsinger en haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado. Sanne Cant deed goed mee voorin en werd 6e.

   Storm Bella had van het parcours in Dendermonde een ware modderpoel gemaakt. In tegenstelling tot Brand schoot Alvarado niet goed uit de startblokken. De wereldkampioene moest meteen achtervolgen op haar landgenote. 

    

   Na een knappe inhaalrace kwam Alvarado in de tweede ronde helemaal voorin aansluiten. Eventjes leek ze weg te rijden van Brand, maar dé vrouw in vorm liet zich niet doen.

    

   Na een tussenstop in de materiaalpost voor zachtere banden snelde Brand opnieuw richting haar Alvarado, om die vervolgens meteen ter plaatse te laten na wat foutjes van de jonge wereldkampioene. 

    

   Brand kwam in de slotronde niet meer in de problemen. De Amerikaanse Clara Honsinger ging nog over de aangeslagen Alvarado naar de tweede plaats. Sanne Cant had nog eens een goede dag en werd 6e.

    

   In de WB-stand heeft Brand plots een straat voorsprong op de concurrentie. Met een voorgift van 43 punten op Alvarado lijkt de eindwinst al zo goed als zeker.

   Bekijk de hoogtepunten

   Brand: "Volgens mij kon ik harder lopen"

   Rituitslag WB veldrijdenRituitslag WB veldrijden

     naamresultaat
   1Lucinda Brand45'27"
   2Clara Honsinger15"
   3Ceylin del Carmen Alvarado24"
   4Femke van Empel40"
   5Annemarie Worst45"
   6Sanne Cant48"
   7Blanka Vas54"
   8Denise Betsema1'22"
   9Manon Bakker1'35"
   10Yara Kastelijn2"13"

   Fase per fase

   1. 14 uur 27. Lucinda Brand is de sterkste in de modder van Dendermonde.

    Lucinda Brand is de sterkste in de modder van Dendermonde

   2. 14 uur 25 match afgelopen
   3. 14 uur 25. Het begint nu ook bij Brand zwaar te wegen. Maar de WB-leidster heeft haar schaapjes al eventjes op het droge. .
   4. 14 uur 22. Cant voert een groepje met ook nog Worst en Betsema aan. De Belgische kampioene heeft een uitstekende cross achter de kiezen. .
   5. 14 uur 20. Voorzichtig door de modder: "Kijk, dat meisje zit weer vast".

    Voorzichtig door de modder: "Kijk, dat meisje zit weer vast"

   6. 14 uur 19. De voorsprong van Brand is toch geruststellend. De 3 op 3 in de WB lijkt zo goed als zeker. .
   7. 14 uur 17. Sterke Honsinger. Honsinger laat Alvarado meteen ter plaatse op een loopstuk. Geraakt ze nog bij Brand? .
   8. 14 uur 16. Plots wordt Alvarado op de huid gezeten door Clara Honsinger. De Amerikaanse is goed opgerukt na een mindere start. .
   9. Vrije baan voor Brand? Lucinda Brand duikt de laatste ronde in met een voorsprong van 10 seconden. Het gaat plots snel! . 14 uur 14.
   10. 14 uur 12. Brand boomt door in een zwaar stuk langs de materiaalpost. Wat een power! .
   11. Slipper Alvarado. De fouten stapelen zich nu op bij Alvarado. De wereldkampioene gaat er opnieuw bij liggen. Veel kon ze er wel niet aan doen. . 14 uur 12.
   12. 14 uur 11. Alvarado zakt weg in de modder.

    Alvarado zakt weg in de modder

   13. Alvarado zakt letterlijk weg. Alvarado loopt zich vast en moet Brand eventjes laten gaan. Niet lang, want de wereldkampioene geeft niet af. . 14 uur 10.
   14. 14 uur 09. Erop en erover! Brand gaat over Alvarado en deelt een tikje uit aan de wereldkampioene. "Nu is het mentaal", roept Sven Nys de WB-leidster toe langs de zijlijn. .
   15. 14 uur 09. "Nu is het mentaal, goed nadenken, hé!".

    "Nu is het mentaal, goed nadenken, hé!"

   16. 14 uur 07. Brand geeft niet af. Het zal niet gemakkelijk worden. Christoph Roodhooft (ploegleider Alvarado).
   17. 14 uur 05. Fietswissel doet wonderen voor Brand. Na een uitje in de materiaalzone heeft Brand haar achterstand plots gehalveerd. Heeft ze beter schoeisel opgelegd? .
   18. 14 uur 02. Einde ronde 2. Het verschil tussen de twee Nederlandse vrouwen groeit. Brand volgt nu op tien seconden op het einde van de tweede ronde. .
   19. 14 uur 01. Ik had niet verwacht dat Alvarado beter zou zijn dan Brand. Maar het parcours valt wel te vergelijken met het WK in Dübendorf. Sven Nys.
   20. 14 uur 01. "Ow, ow, ow, komen we nog los?".

    "Ow, ow, ow, komen we nog los?"