• home
 • video
 • pas verschenen

  Alvarado verspeelt WB-zege door val in slot, Brand wint in Hoogerheide

  Wereldbeker veldrijden (vrouwen)einde
  Hoogerheide
  6/6
  00u 55m
  0123456

   Annemarie Worst is de eindlaureate van de Wereldbeker. De Nederlandse had in Hoogerheide genoeg aan de tweede plaats, na een late valpartij van concurrente Ceylin Alvarado. De dagzege was voor Lucinda Brand, Sanne Cant haalde voor het eerst dit seizoen het podium van een Wereldbeker.

   Verslag van de WB veldrijden in Hoogerheide bij de vrouwen

   Val van Alvarado in het slot beslist Wereldbeker

   Het veldrijden bij de vrouwen is dit seizoen razendspannend en dat werd in Hoogerheide nog eens extra onderstreept. Slechts 5 punten was het verschil in de WB-stand tussen Ceylin Alvarado en Annemarie Worst voor de start. Tijdens de wedstrijd was er ook nauwelijks verschil tussen beiden.

    

   Door de uitstekende weersomstandigheden werd het een snelle cross, waarin de toppers elkaar geen pijn wilden of konden doen. Ook Sanne Cant kon zich voor het eerst dit seizoen mengen tussen de Nederlandse kleppers.

    

   Lucinda Brand, die vorig jaar ook al won in Hoogerheide, probeerde de tegenstand vanaf de kop te versmachten in de laatste ronde. Toch werd ze vlak voor de schuine kant, de cruciale passage in het parcours, afgebluft door Alvarado, die met veel vertrouwen de kop nam.

    

   Maar Alvarado schoof onderuit en zag meteen alles in rook opgaan: geen dagzege en ook geen eindzege in de Wereldbeker. Die gaat zo naar Worst, die Brand wel niet meer kon bedreigen voor de winst. Cant kan met een extra dosis vertrouwen afzakken naar Zwitserland, waar ze voor een 4e wereldtitel op een rij gaat.

   Alvarado valt in slotronde, Brand pakt de winst in Hoogerheide

   UitslagUitslag

     naamresultaat
   1Lucinda Brandin 45'11"
   2Annemarie Worst+3"
   3Sanne Cant+4"
   4Yara Kastelijn+5"
   5Evie Richards+10"
   6Ceylin del Carmen Alvarado+17"
   7Shirin van Anrooij+26"
   8Maghalie Rochette (Can)+29"
   9Inge Van Der Heijden+44"
   10Laura Verdonschot+44"

   Fase per fase

   1. 14 uur 22. Brand zegeviert in Hoogerheide na spannende slotronde.

    Brand zegeviert in Hoogerheide na spannende slotronde

   2. 14 uur 18. Brand wint, Wereldbeker voor Worst, Cant op podium. Brand geeft de zege niet meer weg, ook omdat Worst niet echt meer aandrong. Na de val van Alvarado wist ze zich al verzekerd van de eindzege in de Wereldbeker. Cant eindigt voor het eerst dit seizoen op het podium.
   3. 14 uur 18. Alvarado gaat als eerste de schuine kant op, maar schuift onderuit. Meteen is alles weg voor haar: de dagzege én de Wereldbeker.
   4. 14 uur 16. Brand probeert de tegenstand vanaf de kop te versmachten. Dat lukt niet bij Alvarado en Worst. Cant moet steeds terugkeren. Dat kost geweldig veel krachten.
   5. 14 uur 16. Alvarado komt ten val in de slotronde en mag zege vergeten.

    Alvarado komt ten val in de slotronde en mag zege vergeten

   6. 14 uur 15. Opnieuw een tempoversnelling van Brand, maar Alvarado en Worst zijn steeds bij de pinken. Ook Cant volgt nu vlot. Richards kunnen we wellicht afschrijven voor de zege.
   7. 14 uur 14. Dit is de beste Cant die we dit seizoen al gezien hebben. Vorig jaar werd ze hier 4e en speelde ze op het WK een kat- en muisspel met de Nederlandse vrouwen. Michel Wuyts.
   8. 14 uur 13. Schimmenspel. De Nederlandse vrouwen blijven naar elkaar kijken en zo komen Cant en co toch weer aansluiten.
   9. 14 uur 12. De 3 besten lijken in de laatste ronde toch boven te drijven: Worst en Alvarado, bikkelend om de eindzege, en Brand als 3e hond.