• home
 • video
 • pas verschenen

  Worst triomfeert in Zonhoven na strijd met topfavoriete Alvarado

  Superprestige vrouweneinde
  Zonhoven
  6/6
  00u 50m
  0123456

   Annemarie Worst heeft de Superprestige in Zonhoven op haar naam geschreven. De Nederlandse rekende af met haar landgenote en topfavoriete Ceylin del Carmen Alvarado. Yara Kastelijn werd nog knap 3e. Sanne Cant startte goed, maar viel al snel terug. Zij werd 6e.

   Ruim verslag van de Superprestige in Zonhoven bij de vrouwen

   Worst spurt het snelst, Kastelijn misloopt eventuele zege door kuilcomplex

   In de kuil van Zonhoven was wereldkampioene Sanne Cant in het verleden al vaak succesvol. En ook vandaag startte onze landgenote snedig. Samen met de Nederlandse kleppers ging ze ervandoor, maar na 2 ronden ging het licht uit. Cant viel helemaal terug en zou nooit meedoen voor de prijzen.

    

   Wel helemaal op niveau: Alvarado, Worst, Van der Heijden, Arzuffi en een enorm indrukwekkende Kastelijn. Die laatste worstelde enorm hard met de kuil en zat bij momenten met een ei in de broek, maar ze vocht enorm knap terug en zou uiteindelijk nog 3e worden.

    

   Dé vrouwen van de dag luisterden naar de namen Worst en Alvarado. Alvarado werd vooruitgeschoven als topfavoriete en leek die rol ook waar te maken. Maar in een spurt met Worst moest ze toch de duimen leggen voor haar landgenote. 

    

   Worst pakte zo een slimme, maar knappe zege. Alvarado werd 2e en verstevigt zo haar leidersplaats in het Superprestige-klassement. Sanne Cant werd 6e op geruime afstand van Worst en co.

   Spannende slotronde in Zonhoven: Worst klopt Alvarado in de sprint

   Winnares Worst: "Alles of niets in de spurt"

   "Na de laatste afdaling kon Ceylin een klein gaatje maken op mij. Gelukkig kom ik nadien terug en was het alles of niets in de spurt. Ik probeerde zo snel mogelijk te sprinten en kwam er nog langs. Het was een heel zware laatste ronde, maar ik ben zeker blij met deze overwinning. "

    

   "Op een gegeven moment kwamen we in de afdaling en moesten we nadien vol in de remmen voor andere rensters. Toen haakten we in elkaar, maar we konden gelukkig voort. De gedubbelde renners hadden vooral de laatste ronde wel hun impact op de cross. Ik moest zowel Ceylin als hen ik de gaten houden."

   Reacties na de Superprestige in Zonhoven bij de vrouwen

   Top 10 Superprestige Zonhoven
   1. Annemarie Worst (Ned) in 43''20"
   2. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned)  op 1"
   3. Yara Kastelijn (Ned) 9"
   4. Alice Maria Arzuffi (Ita) 20"
   5. Inge van der Heijden (Ned) 32"
   6. Sanne Cant  55"
   7. Shirin van Anrooij (Ned) 1'17"
   8. Manon Bakker (Ned) 1'22"
   9. Laura Verdonschot  1'38"
   10. Ellen Van Loy 1'50"

   Fase per fase

   1. 14 uur 25. Spannende slotronde in Zonhoven: Worst klopt Alvarado in de sprint.

    Spannende slotronde in Zonhoven: Worst klopt Alvarado in de sprint

   2. 14 uur 23. Worst wint! Worst spurt het snelst! De voormalig Europees kampioene haalt het van Alvarado. Kastelijn wordt 3e.
   3. 14 uur 23. We krijgen een sprint tussen Worst en Alvarado. Wie wordt het?
   4. 14 uur 21. Alvarado haakt even in de fiets van Worst. De twee achteraan zien het graag gebeuren. Krijgen we een verrassing?
   5. 14 uur 20. We krijgen een strijd tussen Alvarado en Worst. Het duo heeft een mooie voorsprong op Arzuffi en Kastelijn. Wie van de 2 houdt het hoofd koel?
   6. 14 uur 18. Zonder kuil zou Kastelijn meedoen voor winst. Paul Herygers op Play Sports.
   7. 14 uur 16. Laatste ronde! Worst en Alvarado zijn ervandoor. Bij het klinken van de bel aan de meet heeft het duo 6" voorsprong op het trio dat moest lossen.
   8. 14 uur 13. Worst en Alvarado domineren. Vooraan hebben we 5 koplopers: Worst, Alvarado, Van der Heijden, Arzuffi en Kastelijn. Die laatste hangt nog even aan de rekker, Worst en Alvarado lijken de sterkste rensters vooraan.
   9. 14 uur 12. Cant moet vooraan afhaken na 4 ronden.

    Cant moet vooraan afhaken na 4 ronden

   10. 14 uur 11. Intussen rijdt Cant al op 32" van de koplopers.