Betsema eet in Oostmalle de laatste kruimels van het seizoen op, Cant wordt 2e

  Losse crossen vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Oostmalle
  trophy Denise Betsema
  einde
  startfinish
  0123456

  Denise Betsema heeft haar veldritseizoen kunnen afsluiten met een overwinning. In de Sluitingsprijs in Oostmalle had ze meer dan een halve minuut voorsprong op Belgisch kampioene Sanne Cant, die in het tweede deel van de cross wat wegdeemsterde.

  Verslag van de Sluitingsprijs in Oostmalle bij de vrouwen

  Betsema houdt Cant af in Oostmalle

  Geen Brand of Alvarado meer voor de laatste cross van het seizoen en dus verwachtte iedereen een duel tussen Betsema, Worst en Cant. Van dat trio mochten we al vrij snel Worst schrappen. Eerst had ze pech met haar versnellingsapparaat en later in de race viel ze ook nog eens op haar hoofd. Toch werd ze nog 5e.

   

  Zo kregen we een strijd tussen Cant en Betsema, niet toevallig twee zandspecialistes. Cant bepaalde het tempo in de openingsfase, maar moest de rol lossen toen ze op een lastig stuk van de fiets moest en Betsema gewoon kon doorbomen.

   

  Met een ultieme inspanning raakte de Belgische kampioene toch weer op het wiel van Betsema, maar dat had te veel krachten gekost. Meteen moest ze weer lossen, Betsema reed in het 2e deel van de cross steeds verder weg.

   

  Geen 6e zege voor Cant in Oostmalle dus, wel een 2e voor Betsema, die zo met een lekker gevoel het tussenseizoen kan aansnijden.

  Reacties bij de vrouwen na de Sluitingsprijs in Oostmalle

  Rituitslag Sluitingsprijs Oostmalle (vrouwen)Rituitslag Sluitingsprijs Oostmalle (vrouwen)

    naamresultaat
  1Denise Betsema44'13"
  2Sanne Cantop 37"
  3Inge van der Heijden53"
  4Aniek Van Alphen1'27"
  5Annemarie Worst1'47"
  6Alicia Franck2'07"
  7Loes Sels2'23"
  8Fem van Empel2'25"
  9Alice Maria Arzuffi2'34"
  10Marthe Truyen2'47"

  Fase per fase

  1. 14 uur 30. Betsema zegeviert in de laatste cross van het seizoen, Cant is tweede.

   Betsema zegeviert in de laatste cross van het seizoen, Cant is tweede

  2. 14 uur 28. De laatste is voor Betsema! Betsema heeft alle tijd om te genieten van de zege, voor een volgende overwinning in het veld zal ze nog meer dan een halfjaar moeten wachten. Cant druppelt op een halve minuut binnen. .
  3. 14 uur 23. Worst is dan toch weer vertrokken, ze rijdt zowaar zelfs in 5e positie. Dat wijst erop dat de Nederlandse veel karakter heeft, maar dat de verschillen ook groot zijn. .
  4. 14 uur 21. Laatste ronde. Betsema heeft een geruststellende voorsprong bij het ingaan van de laatste ronde, bijna een halve minuut. Eventueel kan Van der Heijden Cant nog komen bedreigen, maar dan zal de Belgische kampioene wel nog een foutje moeten maken of pech moeten krijgen. .
  5. 14 uur 20. Het is heerlijk crossweer, met een stralend zonnetje. Helaas is het een van de minder spannende wedstrijden bij de vrouwen dit seizoen. Het podium lijkt in steen gebeiteld, met Betsema op 1, Cant op 2 en Van der Heijden op 3. .
  6. Worst eruit? Annemarie Worst staat weer naast de kant (met pech?). Ze wordt even getroost, vermoedelijk door iemand van het team. Het lijkt erop dat ze er de brui aangeeft. . 14 uur 19.
  7. 14 uur 15. Betsema is ontketend. Sanne Cant doet nog haar best, maar de plaatsjes lijken min of meer vast te liggen. .
  8. 14 uur 15. Nieuw foutje van Cant in de voorlaatste ronde, en Betsema is definitief weg.

   Nieuw foutje van Cant in de voorlaatste ronde, en Betsema is definitief weg

  9. 14 uur 09. Het heeft duidelijk krachten gekost, maar Betsema zal wel foutloos moeten blijven. Paul Herygers.
  10. 14 uur 08. Cant gaat in de fout en krijgt gat op Betsema niet meteen dicht.

   Cant gaat in de fout en krijgt gat op Betsema niet meteen dicht

  11. 14 uur 07. In het bos lijkt Betsema toch weer weg te rijden van Cant. Is dit de versnelling te veel? .
  12. 14 uur 07. Halfweg. De woorden van manager Jurgen Mettepenningen zijn nog niet koud of Sanne Cant komt toch weer aansluiten, met een ferme inspanningen op het asfalt. Dat moet krachten gekost hebben. .
  13. 14 uur 06. Ik denk dat Denise vertrokken is. Jurgen Mettepenningen (manager Betsema).
  14. 14 uur 06. Cant rijdt zich vast. Kunnen we al vaarwel zeggen tegen het duel? Cant rijdt zich vast in een zanderige bocht, terwijl Betsema er wel vlot doorheen gaat. .
  15. 14 uur 06. Betsema geeft wat extra gas in de 3e ronde, Cant kan als enige aanklampen.

   Betsema geeft wat extra gas in de 3e ronde, Cant kan als enige aanklampen

  16. 14 uur 05. Duel Cant-Betsema. Van der Heijden is de volgende die op een gaatje gezet wordt. Krijgen we een duel tussen zandcrossers Cant en Betseman? .
  17. 14 uur . Nog 4 ronden. De geschiedenis herhaalt zich. In de rechte lijn naar de finish gaan de drie leiders bijna surplacen. Van Alphen doet er alles aan om weer aan te sluiten, maar ze geraakt er niet bij. .
  18. Mechanische pech. Worst moet afhaken met materiaalpech. Ze valt zo weg uit de kopgroep. Ook Van Alphen hangt op een gaatje. Zo krijgen we een trio: Cant, Betsema en Van der Heijden. . 13 uur 58.
  19. 13 uur 58. Cross van Worst is voorbij in de 2e ronde na pech.

   Cross van Worst is voorbij in de 2e ronde na pech

  20. 13 uur 54. Cant heeft de volledige eerste ronde voor haar rekening genomen, maar nu is het Van der Heijden die het tempo bepaalt. De Belgische kampioene rijdt nu in derde stelling. .