Ga naar de inhoud
Eli Iserbyt maakt het zegegebaar.

Eli Iserbyt veegt op de Be-Mine de nul weg, Vanthourenhout en Van der Haar mee op het podium

 zo 25 september 2022 18:32
Exact Cross Beringen
Exact Cross
10 rondes
17:30 Beringen
Eli Iserbyt
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 10

    Eli Iserbyt heeft in Beringen voor het eerst dit veldritseizoen zijn armen in de lucht mogen steken. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal schudde een fraaie solo uit zijn benen. Ploegmaat Michael Vanthourenhout werd 2e, Europees kampioen Lars van der Haar 3e.

    Op het klimparcours in Beringen was de beste start voor Michael Vanthourenhout en Pim Ronhaar. Eli Iserbyt bekeek het vanaf de tweede lijn, maar begon toch snel aan een opmars.

     

    Lang duurde het niet voor hij helemaal voorin zijn neus aan het venster stak. Vrij snel nam Iserbyt afscheid van zijn ploegmaat Vanthourenhout, waarna hij aan een lange solo begon.

     

    De overwinning van Iserbyt kwam niet meer in gevaar, Vanthourenhout, vorige week winnaar in Kruibeke, maakte er nog een mooi één-tweetje van voor Pauwels Sauzen-Bingoal. Lars van der Haar werd in zijn Europese trui derde.

    Iserbyt: "In business class naar de VS"

    "Ik wilde snel aan de cross beginnen en heb dat ook gedaan", zei Iserbyt na zijn eerste seizoenszege. "Ik ben gaan aanvallen toen ik zag dat Pim Ronhaar en Lars van der Haar het wat moeilijker hadden. Michael Vanthourenhout had een heel goede dag en aan hem had ik veel."

     

    "Ik sloeg meteen een kloof en kon daardoor mijn eigen lijnen beter kiezen. Ik heb deze week heel hard getraind voor wat volgt in de VS. We vertrekken met de ploeg iets later dan anders naar Amerika en hebben zelf een business-classticket gekocht. Een beetje investeren in je toekomst noem ik dat." 

    Uitslag Exact Cross Beringen

    naamresultaat
    1
    Eli Iserbyt
    2
    Michael Vanthourenhout
    3
    Lars van der Haar
    4
    Pim Ronhaar
    5
    Witse Meeussen
    6
    Thibau Nys
    7
    Jente Michels
    8
    Ryan Kamp
    9
    Niels Vandeputte
    10
    Lander Loockx