Eli Iserbyt boekt twee op twee: na Lokeren viert hij ook in Beringen

  Ethias Crosseinde
  Beringen
  10/10
  01u 00m
  012345678910

   Eli Iserbyt heeft na de veldrit in Lokeren ook de tweede Ethias Cross van het seizoen gewonnen. Iserbyt was zaterdag de sterkste op de mijnterril in Beringen.

   Al in de 1e ronde ontstond een kopgroep met de verwachte namen: Eli Iserbyt, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Lars van der Haar kreeg af te rekenen met een ontwrichte schouder, maar loste dat euvel zelf op en reed zowaar voort.

   Voorin maakte Sweeck aanvankelijk een prima indruk, maar de krachtinspanningen van het wedstrijdbegin braken hem zuur op in het tweede deel van de wedstrijd. Vanthourenhout was dan al teruggeslagen door een haperend versnellingsapparaat.

   Terwijl de concurrenten een voor een de rol moesten lossen - ook Toon Aerts viel weg door twee lekke banden - vond Eli Iserbyt steeds beter zijn draai. Na zijn overwinning vorige week in Lokeren soleerde hij ook op de Beringse mijnterril naar de winst.

   Achter Iserbyt was het zowaar nog Lars van der Haar die na een knappe inhaalrace naar een fraaie tweede plaats reed. Daan Soete pikte de laatste podiumplaats in.

   Rituitslag Ethias Cross BeringenRituitslag Ethias Cross Beringen