Iserbyt realiseert hattrick in Bredene, Pauwels Sauzen-Bingoal vult hele podium

  Ethias Crosseinde
  Bredene
  11/11
  01u 00m
  01234567891011

   Na Lokeren en Beringen heeft de Europese kampioen Eli Iserbyt nu ook de cross in Bredene op zijn naam geschreven. Quinten Hermans deed er alles aan om de kloof klein te houden op de ontsnapte Iserbyt, maar met enkele zandzakjes van Pauwels Sauzen-Bingoal in zijn wiel slaagde hij daar niet meer in. Ploeggenoten Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout snelden uiteindelijk nog naar plek 2 en 3.

   De cross in Bredene, normaal gereden in de kerstperiode, kon niet slechter beginnen voor Laurens Sweeck. De kersverse papa ging in de 2e ronde tegen de grond, en maakte er dan maar een heuse inhaalrace van. 


   Na een knappe wedstrijd kietelde Sweeck zelfs nog even aan de voeten van ploegmaat Eli Iserbyt, maar moest hij na dat kunststukje wel tevreden zijn met de 2e plek.


   Het werd overigens een bijzonder snelle race aan de kuststad zodat het moeilijk werd om weg te rijden. Lars van der Haar schudde eens een versnelling uit de kuiten, maar kon een kopgroep van 7 niet uit elkaar rammelen.

   Hermans verkoopt zijn huid duur

   Dan waagde Michael Vanthourenhout zijn kans en er zat veel snee op zijn demarrage. Eli Iserbyt speelde het ploegenspel en stopte in de achtergrond af. Toch kon een sterke Quinten Hermans het gat dicht rijden.


   "Mijn beurt", moet Iserbyt gedacht hebben. Dit keer was het Vanthourenhout die in het wiel van Quinten Hermans gebeiteld zat. Het bleek de goede versnelling. Enkel Sweeck kwam nog ietwat in de buurt.

   Iserbyt is zo wel de man van de openingsfase in de cross met zijn 3 opeenvolgende zeges. 

   Uitslag Ereprijs Paul HerygersUitslag Ereprijs Paul Herygers

   Fase per fase

   1. 18 uur 33. Michael Vanthourenhout wordt nog 3e. Groot feest dus bij Pauwels Sauzen - Bingoal, want ze bezetten het volledige podium. .
   2. 18 uur 33 match afgelopen
   3. 18 uur 30. Sweeck is ondertussen opgeschoven naar een knappe 2e plek. 1 en 2 dus voorlopig voor Pauwels Sauzen - Bingoal.  .
   4. 18 uur 28. Laatste ronde. Eli Iserbyt is 1 ronde verwijderd van zijn 3e zege van het seizoen. Kan Quinten Hermans hem nog stokken in de wielen steken? .
   5. 18 uur 27. Daar is Laurens Sweeck plots! De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal was toe aan een inhaalrace, maar is daar wel met brio in geslaagd. Hij nestelt zich in het wiel van Vanthourenhout.  .
   6. 18 uur 24. Spanning troef. Het blijft spannend vooraan. De renners spelen een secondenspel en Iserbyt is nog niet zegezeker. Quinten Hermans is namelijk aan een uitstekende cross bezig.  .
   7. 18 uur 17. Quinten Hermans geeft zich nog niet gewonnen. Met nog 3 ronden te gaan is de achterstand op Eli Iserbyt slechts 4 seconden.  .
   8. 18 uur 11. Iserbyt heeft een kloof van 5 seconden. Alweer is het Quinten Hermans die de kastanjes uit het vuur moet halen. En dat met Vanthourenhout in zijn wiel.  .
   9. 18 uur 08. Iserbyt vertrekt. Nu is het de beurt aan Eli Iserbyt om weg te snellen. Zijn ploegmakkers Kamp en Vanthourenhout stoppen de rest af. Iedereen krijgt zijn kans bij Pauwels Sauzen - Bingoal. .
   10. 18 uur 06. Alles zit weer bij elkaar en we krijgen een grote kopgroep. Ook Laurens Sweeck is na zijn valpartij en een stevige inhaalrace weer vooraan komen aansluiten.  .
   11. 18 uur 02. Hermans dicht het gat. Lang heeft Vanthourenhout niet op kop gereden. Quinten Hermans reed het gat eigenhandig dicht en krijgt ook Eli Iserbyt mee in zijn wiel.  .
   12. 17 uur 59. Vanthourenhout heeft ondertussen een kloof van 13 seconden op de eerste achtervolgers. Van Kessel is de man die het gat probeert te dichten.  .
   13. 17 uur 53. Vanthourenhout versnelt. Michael Vanthourenhout voelt de benen jeuken en plaatst een versnelling. Iserbyt speelt het ploegenspel en neemt niet meteen over.  .
   14. 17 uur 50. Kopgroep van 7. Door de ingeving van Lars van der Haar krijgen we een kopgroep van 7 renners. Het blijft echter moeilijk om een kloof te slaan. Het kan nog alle kanten uit. .
   15. 17 uur 47. Ondertussen wordt het duidelijk dat we 11 rondes zullen afhaspelen. Het tempo ligt dan ook hoog op dit poederdroog parcours.  .
   16. 17 uur 44. Van der Haar steekt nu zijn neus aan het venster. Hij schudt een versnelling uit zijn kuiten en krijgt een man of 5 met zich mee.  Ondertussen gaat Tom Meeusen tegen de vlakte.  .
   17. 17 uur 43. Er valt nu toch een klein breukje te noteren. Iserbyt zet zich op kop en krijgt Vanthourenhout, Van Kessel, Kamp en Van der Haar mee.  .
   18. 17 uur 41. Ondertussen trekt Eli Iserbyt vooraan stevig door. Hij krijgt meteen zijn ploegmakker Michael Vanthourenhout in zijn wiel mee.  .
   19. Valpartij Sweeck. In een verraderlijke bocht gaat Laurens Sweeck plots tegen de grond. Hij sleurt ook Quinten Hermans mee in zijn val.  . 17 uur 38.