Iserbyt (en de wind) blazen de tegenstand weg in Hulst

  Exact Cross
  veldrijden Veldrijden
  location Hulst
  trophy Eli Iserbyt
  einde
  startfinish
  012345678

   Eli Iserbyt heeft de laatste Ethias Cross-veldrit van het seizoen gewonnen. In een bijzondere winderige Vestingcross in Hulst was Iserbyt een maatje te groot voor de concurrentie. Tom Pidcock en Toon Aerts klommen mee op het podium.

   De renners van Pauwels Sauzen-Bingoal waren met een plannetje naar Hulst gekomen. Sweeck en Iserbyt wilden ploegmaat Vanthourenhout bedanken voor een seizoen hard labeur door hem aan de zege te helpen. Maar een euvel met zijn schoen strooide al in de openingsronde roet in het eten.

    

   Er werd snel geschakeld en Iserbyt ging zijn eigen kans. Met succes. Het lichtgewicht beukte succesvol tegen de wind in en achter zijn rug liet Sweeck even het gat vallen. Iserbyt keek nooit meer achterom en had aan de finish een voorsprong van 45 seconden.

    

   Tom Meeusen droomde halfweg nog van een podiumplaats, maar hij moest al snel de prijs voor zijn harde labeur betalen. Tom Pidcock en Toon Aerts beschikten over een grotere motor. De Brit zet na vandaag een punt achter zijn seizoen en gooide dus al zijn energie nog eens in de strijd. Dat volstond voor zilver.

   "Jammer dat Vanthourenhout pech had, maar de benen waren goed"

   "Het ging vlot vandaag. Dit parcours past bij mij, veel interval", vertelde winnaar Iserbyt. "Het was jammer dat Vanthourenhout al snel pech had, maar Sweeck heeft mij dan wel goed geholpen. Ik wist al snel dat het binnen was. De benen waren goed vandaag."

    

   "Tijdens de opwarming had ik nochtans een slecht gevoel en last aan mijn rug, maar tijdens de wedstrijd werd het beter en beter. De technische stroken lukten ook goed. De wind? Het viel mee."

   Rituitslag Ethias CrossRituitslag Ethias Cross

   Fase per fase

   1. 16 uur 11 match afgelopen
   2. 16 uur 10. Applaus voor Iserbyt! Eli Iserbyt mag nog een keertje vieren. Hij wint zijn 3e Ethias Cross van het seizoen na een lange solo in Hulst.
   3. 16 uur 09. Iserbyt wipt nog eens over de balkjes. Bijna thuis.
   4. 16 uur 08. We gaan hier in minder dan een uur klaar zijn. De supporters kunnen dus dadelijk veilige oorden gaan opzoeken.
   5. 16 uur 05. Het gaat Iserbyt voor de wind. Hij is op weg naar zijn 10e overwinning. Een succesvol seizoen. .
   6. 16 uur 04. Belgerinkel. De laatste ronde! Het zit er hier bijna op in Hulst. Eli Iserbyt is zegezeker en begint aan zijn ereronde.
   7. 16 uur 02. In de achtergrond blijft Ryan Kamp even steken in de afspanning. Voor de uitslag maakt het weinig uit.
   8. 15 uur 59. Na het Nederlandse feest bij de vrouwen zullen de thuisfans straks hun volkslied niet horen. De Nederlandse renners spelen niet meer mee.
   9. 15 uur 55. Wat zou er nu door het hoofd van Iserbyt spoken? Hij beukt al een halfuur eenzaam tegen de wind in. Nog twee rondjes.
   10. 15 uur 52. Pidcock op twee. De podiumplaatsen worden stilaan duidelijk. Pidcock is verlost van Toon Aerts en rijdt nu ook solo rond op plek 2.
   11. 15 uur 50. 26 seconden. De voorsprong blijft stabiel. Iserbyt moet nog drie rondes overleven. Hij vertoont nog geen tekenen van verval. .
   12. 15 uur 49. Aerts krijgt het lastig om Pidcock te volgen, maar weigert voorlopig te breken.
   13. 15 uur 46. Pidcock wil naar zijn oude rivaal Iserbyt. De Brit legt er de pees op en alleen Aerts lijkt te kunnen volgen.
   14. 15 uur 44. Halfweg! De situatie na een halve cross ziet er rooskleurig uit voor Iserbyt. Hij heeft een kleine halve minuut voorsprong op de achtervolgers. Tom Pidcock bepaalt daar het tempo.
   15. 15 uur 40. Meeusen en Aerts lijken de beste achtervolgers. Ze pakken wat meters op de rest.
   16. 15 uur 38. Met zijn zessen rijden ze nu achter Iserbyt aan. Tom Meeusen bepaalt het tempo.
   17. 15 uur 36. Iserbyt solo. Eli Iserbyt is de eenzame fietser tegen de wind in Hulst. Hij heeft een voorsprong van 19 seconden op een achtervolgend groepje.