• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Topfavoriet Van der Poel zet in Bogense de kers op de taart

  Mathieu van der Poel (24) heeft zijn tweede wereldtitel bij de profs te pakken. De Nederlander kreeg de regenboogtrui aanvankelijk niet cadeau, maar veegde uiteindelijk toch iedereen op een hoopje. Wout van Aert en Toon Aerts eisten het zilver en het brons op.

  Mathieu van der Poel rekent af met de Belgen in Bogense en wordt wereldkampioen

  Video player inladen ...

  Het WK veldrijden in een notendop

  • Sleutelmoment: Wout van Aert rijdt iets voor halweg koers na een intens duel naar Mathieu van der Poel, maar gaat op de schuine kant in de fout en ziet zijn rivaal opnieuw wegrijden. Voorgoed deze keer.

   

  • Man van het Seizoen: Mathieu van der Poel had dit seizoen bijna elke cross gewonnen waar hij aan de start stond, maar toch was hij het aan zichzelf verplicht om dit te bekronen met WK-goud. Met een Europese titel, een wereldtitel en de vermoedelijke eindzege in de Superprestige en DVV-trofee is Van der Poel overduidelijk de Man van het Seizoen.

   

  • Opvallend: Wout van Aert staat voor het 5e jaar op een rij op het podium van het WK. Enkel de Fransman Dufraisse (8), Mario De Clercq (7) en Erik De Vlaeminck (6) doen beter.

  Duel Van der Poel-Van Aert duurt te kort door foutje titelverdediger

  De dooi en de felle wind hadden het parcours in Bogense nog sneller gemaakt. De wedstrijd bij de beloften vrouwen had de Belgen gesterkt dat het misschien tóch mogelijk was om de onverslaanbare Mathieu van der Poel het vuur aan de schenen te leggen.

   

  In de eerste rondes leek dat scenario ook uit te komen. Als een slang kronkelde het veldritpeloton over de Deense modder. Had Van der Poel net als vorig jaar weer geen superdag?

   

  De Belgen zetten de Nederlanders elk op een beurt onder druk, maar een foutje van Aerts op de schuine kant lanceerde Van der Poel. Aerts probeerde de kloof eerst zelf te beperken, maar toen dat niet lukte nam Van Aert over.

   

  Een ronde lang kregen we een schitterend duel tussen de 2 oude rivalen. Van Aert slaagde er zowaar naar Van der Poel toe te rijden. Zou het toch weer zo'n WK worden?

  Aerts hapert op de schuine kant, Van der Poel gaat er alleen vandoor

  Video player inladen ...

  Aerts rijdt Van Aert voorbij, maar valt toch nog

  Van der Poel en Van Aert ging samen de 2e koershelft in, maar een slechte passage op de schuine kant deed de uittredende kampioen de das om. Opnieuw moest hij een gat dichten, maar door een nieuwe fout op de schuine kant was het pleit beslecht.

   

  Van Aert vocht nog voor wat hij waard was, maar een foutloze Van der Poel was te sterk. In de achtergrond was de diesel van Aerts alsnog aangeslagen. Van Aert moest stilaan zijn eerdere inspanningen bekopen en zag de Belgische kampioen op en over hem komen.

   

  Maar met het zilver in zicht ging Aerts plots onderuit. Van Aert kreeg zo alsnog vrije baan naar de 2e podiumplaats. Ook de andere Belgen reden een uitstekende koers. Ze eindigden allemaal in de top 11.

  Aerts komt ten val in de slotronde en moet het zilver aan Van Aert laten

  Video player inladen ...

  Van der Poel valt in de armen van zijn vriendin

  Video player inladen ...

  Van der Poel pronkt met wereldkampioenentrui op het podium in Bogense

  Video player inladen ...

  Van der Poel krijgt telefoontje van Nederlandse premier: "Het werd nog eens tijd, hé"

  Video player inladen ...

  Uitslag

  1. Mathieu van der Poel (Ned) 1u09'20"
  2. Wout van Aert 16"
  3. Toon Aerts 25"
  4. Michael Vanthourenhout 50"
  5. Laurens Sweeck 1'01"
  6. Lars van der Haar (Ned) 1'10"
  7. Quinten Hermans 1'24"
  8. Marcel Meisen (Dui) 1'29"
  9. Jens Adams 1'31"
  10. Gianni Vermeersch 1'33"
  11. Tim Merlier 1'46"
  12. Felipe Orts (Spa) 1'59"
  13. Joris Nieuwenhuis (Ned) 2'18"
  14. Michael Boros (Tsj) 2'25"
  15. Sieben Wouters (Ned) 2'27"
  16. Gioele Bertolini (Ita) 2'31"
  17. Corné van Kessel (Ned) 3'09"
  18. Stan Godrie (Ned) 3'11"
  19. Fabien Canal (Fra) 3'12"
  20. David van der Poel (Ned) 3'13"

  Reacties van de hoofdrolspelers

   

   

   

  • Michael Vanthourenhout (4e): "Het is natuurlijk niet tof als je net naast het podium valt, maar ik heb toch een goed en regelmatig seizoen gereden. Als land hebben we ook ons best gedaan, maar Mathieu kreeg perfect wat hij wou met een man-tegen-man-gevecht met Wout. Dat wil ook zeggen dat de sterkste renner gewonnen heeft vandaag."

   

  • Laurens Sweeck (5e): "De Belgische blokvorming pakte de eerste rondes goed uit, maar meer was niet mogelijk. Mathieu rijdt dan wel weg op die technische passage, maar hij heeft het daarna ook niet cadeau gekregen. Hij heeft er voor gewerkt. Ik denk dat iedereen op zijn plaats is geëindigd."

   

  • Quinten Hermans (7e): "Ik reed in de eerste ronde mijn ketting eraf en moest vanaf de 35e plaats opnieuw beginnen. Er zat dus niet meer in dan een achtervolgingsrace. In de belangrijkste wedstrijden had ik altijd pech dit jaar. Jammer, want ik voelde mij echt goed."

   

  • Jens Adams (9e): "Het gevoel was goed, maar ik had wat pech met een lekke band. Ik heb in ieder geval getoond dat ik mijn selectie waard was."

   

  • Giannie Vermeersch (10e): "Een tiende plaats was het hoogst haalbare. Ik was niet mee in het begin en dan is het moeilijk om terug te komen. We hadden op voorhand een plannetje, maar het is moeilijk om dat helemaal uit te voeren als je op zo'n sterke Mathieu botst."
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Van der Poel komt niet meer in de problemen in de slotronde en is wereldkampioen

  2. Aerts komt ten val in de slotronde en moet het zilver aan Van Aert laten

  3. Vanthourenhout en Sweeck leggen beslag op de 4e en 5e plaats.
  4. Huilende Van der Poel

   De emoties laaien hoog op bij Van der Poel, die tegen de tranen moet vechten wanneer hij over de finish komt. 16 seconden later komt Van Aert over de finish. Het brons is voor Aerts.
  5. Val Aerts!

   Toon Aerts gaat op een schijnbaar ongevaarlijke plaats onderuit. Van Aert vlamt hem ongenadig voorbij. Toch nog zilver voor de titelverdediger.
  6. Van der Poel viert

   Van der Poel gooit zijn vuisten al in de luchten. Hij weet dat het binnen is.
  7. Aerts maakt een klein foutje op de laatste passage aan de schuine kant. Van Aert komt zo een beetje dichter.
  8. Van der Poel laat het een beetje lopen en neemt geen risico meer. Het verschil loopt een beetje terug, naar 25 seconden.
  9. Van Aert ziet Aerts wegrijden. Hij laat het hoofd niet hangen, maar het lijkt vruchteloos. Het zilver is weggelegd voor Aerts.
  10. Aerts zet Van Aert op een paar meter. Die laatste moet voor de zoveelste keer vandaag een gaatje proberen te dichten. Kan hij dat?
  11. Aerts heeft Van Aert te pakken in de voorlaatste ronde

  12. Zelfs Adrie van der Poel begint er stilaan in te geloven. In de materiaalpost moedigt hij zijn zoon een laatste keer aan.
  13. Slotronde

   We zijn al 3 minuten voorbij het uur, maar toch doen we er nog een laatste ronde bij. Voor Van der Poel wordt het een ereronde. Hij zal zijn wonderseizoen bekronen met een wereldtitel.
  14. Duel Aerts-Van Aert

   Aerts gaat op en over Van Aert en zet hem op de schuine kant meteen onder de druk. De uittredende kampioen laat het niet aan zijn hart komen en rijdt er voor een keer wel eens vlot door.
  15. "Ik denk dat Wout nu wat bekoopt dat hij in het begin dat gat op Mathieu heeft dichtgereden. Daar kan Toon van profiteren."

   Bondscoach Sven Vanthourenhout
  16. Aerts krijgt de tweede plaats van Van Aert in het vizier

  17. Omdat Van der Poel al een tijdje ribbedebie is, focussen we ons op de strijd om het zilver. Aerts kan Van Aert bijna een schouderklopje geven.
  18. Nog 2 ronden

   In de lange rechte lijn naar de finish ziet Aerts Van Aert rijden. Van der Poel rijdt weer een paar seconden verder weg.
  19. Toon Aerts zit al op 11 seconden van Wout van Aert. "Hij ziet zijn prooi!"
  20. "Krijgen we nog een strijd om plek 2? Ik denk het wel!"

   Michel Wuyts
  21. Ook Van der Poel is niet foutloos op de schuine kant

  22. Nog 3 ronden

   Voor wie er nog aan twijfelde: zonder pech wordt Mathieu van der Poel hier voor de 2e keer wereldkampioen. Het verschil na de 9e ronde is al bijna een halve minuut. Van Aert houdt nog 16 seconden over op Aerts.
  23. "Dat van die mosselen was mooie tv, maar ik heb ze eigenlijk alleen maar in mijn bord gezien en niet op het parcours."

   Paul Herygers
  24. Het verschil tussen Van Aert en Van der Poel? Dat is deze schuine kant

  25. "Van der Poel heeft zijn ritme wel gevonden nu"

   Paul Herygers
  26. Van Aert is meer aan het knokken voor zijn zilveren medaille dan voor het goud. Als hij even achterom zou kijken, zou hij in de verte Aerts al zien opdoemen.
  27. Nog 4 ronden

   Het schuim en de snot druipen van de kin van Wout van Aert. Hij vecht niet alleen tegen Van der Poel, maar ook tegen zichzelf.
  28. Van der Poel is nu helemaal onder stoom en hij is ook niet op een foutje te betrappen. Het verschil is al 24 seconden. Dat is ook min of meer het verschil tussen Van Aert en Aerts.
  29. Van der Poel bouwt voorsprong uit van 20 seconden op Van Aert

  30. Nog 5 ronden

   Het verschil tussen Van der Poel en Van Aert blijft min of meer status quo. Intussen heeft Aerts zijn 2e adem gevonden, maar kan hij nog opschuiven naar de titelverdediger?
  31. Toon Aerts is bezig met weg te rijden van zijn achtervolgers. Van Aert is wel nog bijna een halve minuut van hem verwijderd.
  32. "Van Aert legt zich er nooit bij neer. Dat zit niet in zijn kop."

   Michel Wuyts
  33. Van Aert kiest er op de schuine kant voor om van de fiets te gaan, terwijl Van der Poel zich op de passage als een vis in het water voelt.
  34. Een jaar geleden "leek Van Aert niet te ademen", maar nu zien we hem met de mond wijd opengesperd. Toch lijkt hij het nog altijd niet opgegeven te hebben. Bij de materiaalpost gooit hij zijn bril weg.
  35. Het verschil aan de finish is 14 seconden. Achter de 2 hebben zich 6 renners verzameld, met daarbij de Belgen Sweeck, Aerts en Vanthourenhout.
  36. "Ik denk dat die schuiver van Van Aert beslissend geweest zal zijn. Dat zal Mathieu niet meer laten gebeuren."

   Bondscoach Sven Vanthourenhout
  37. Van Aert verliest opnieuw enkele seconden op de schuine kant

  38. Terwijl Van der Poel op de schuine kant andermaal als door de boter snijdt, glijdt Van Aert opnieuw uit. Weer laat hij enkele seconden liggen. Het wordt stilaan een bijna onmogelijke opdracht voor de titelverdediger.
  39. "Van Aert zit op de limiet. Of het breekpunt nabij is? Ik denk het wel"

   Paul Herygers
  40. Het lijkt erop dat het gat een klein beetje groter wordt. Van Aert kan zich natuurlijk geen nieuw foutje permitteren of hij ziet Van der Poel helemaal wegrijden.
  41. We krijgen opnieuw een duel tussen Van der Poel en Van Aert. Kan Van Aert het opnieuw opbrengen om nog eens terug te keren?
  42. Ook Van Aert gaat in de fout op de schuine kant en Van der Poel is opnieuw weg

  43. In de strijd om het brons lijkt zowaar Sweeck de beste zaak te doen. Van Kessel is zijn naaste belager. Aerts volgt pas op de 6e plaats. Toch geen superdag voor de Belgische kampioen?
  44. Versnelling Van der Poel

   Van der Poel trekt door op de schuine kant en Van Aert maakt onder druk een foutje. De titelverdediger moet opnieuw een gaatje dichtrijden.
  45. Het is even relatieve windstilte vooraan. Beide kemphanen zijn aan het aftasten waar ze het beste kunnen toeslaan.
  46. Sterke Van Aert dicht de kloof met Van der Poel

  47. Van Aert neemt Van der Poel nu op sleeptouw. Wat gaat er nu om in het hoofd van de Nederlander? Weer toch niet?
  48. "Nu al de beste koers van het jaar voor Van Aert"

   Paul Herygers
  49. Van Aert sluit aan

   Van Aert is bij Van der Poel gekomen op het asfalt naar de finish. Het valt meteen wat stil. Maar gaan ze de anderen nog laten terugkomen? Het gat oogt groot.
  50. We krijgen een prachtig duel tussen Van der Poel en Van Aert. Eigenlijk voor het eerst dit seizoen.
  51. "Ik ben bijna zeker dat hij zal terugkeren"

   Paul Herygers
  52. Toon Aerts volgt nu al op 15 seconden van Van der Poel.
  53. Van Aert schuift nu toch weer wat dichter. Als hij kan komen aansluiten, is dit natuurlijk een mentale overwinning voor hem.
  54. "Het is nu dat de prijzen verdeeld worden"

   Paul Herygers
  55. Aerts hapert op de schuine kant, Van der Poel gaat er alleen vandoor

  56. Van Aert komt niet echt dichter op Van der Poel. Het verschil is nog altijd 6 seconden. Daarachter wordt het gat wel groter.
  57. Van Aert reageert

   Van Aert heeft zijn offensief ingezet en probeert in zijn eentje op zoek te gaan naar Van der Poel.
  58. "Naar waar zal dit overhellen? Daar zal alles van afhangen"

   Paul Herygers
  59. Van der Poel vs. Aerts

   Van der Poel had 6 seconden, maar moet daar nu eentje van inleveren. Het is Aerts die het werk moet opknappen voor de Belgen.
  60. Nu zullen de Belgen moeten samenwerken om Van der Poel tot de orde te roepen.
  61. "Veel is het niet, maar hij heeft niet veel nodig"

   Michel Wuyts
  62. Van der Poel weg?

   Van der Poel weert zich nu als een duivel in een wijwatervat. Op de schuine kant maakt Aerts een fout. Van der Haar houdt zijn benen stil. Is de vogel gaan vliegen?
  63. Van der Poel laat Vanthourenhout niet rijden

  64. De Belgen delen elk op hun beurt enkele tikjes uit. Maar wanneer komt Van der Poel eens met een uithaal?
  65. De 4 Belgen in de kopgroep zijn Van Aert, Aerts, Vanthourenhout en de verrassende Sweeck. Verrassend, omdat Sweeck met twijfels naar Denemarken was afgezakt.
  66. 3e ronde, 8 leiders

   In vergelijking met de 1e ronde zijn we in de 2e ronde 2 renners kwijtgespeeld. De Spanjaard Orts is nog altijd de enige niet-Laaglander vooraan. Voor de rest 4 Belgen en 3 Nederlanders.
  67. Reactie Van der Poel

   Van Aert lokt Van der Poel uit zijn kot door Aerts wat te laten rijden. Van der Poel laat zich niet kennen en dicht gezwind het gat.
  68. Het zijn nu Aerts en Van Aert die dans leiden. We krijgen voorlopig een kopie van de wedstrijd bij de meisjes van vanochtend, toen we een hele wedstrijd een peloton zagen.
  69. Aerts versnelt in de 2e ronde, Van der Poel countert

  70. "Adrie van der Poel is nerveus"

   Paul Herygers
  71. Aerts blijft de duimschroeven aandraaien. Van der Haar moet het voorlopig oplossen voor de Nederlanders. Van der Poel bekijkt het vanaf de tweede rij.
  72. Toon Aerts met een speldenprik. Van Aert speelt het ploegenspel en lokt de Nederlanders uit hun kot.
  73. 10 leiders na 1 ronde

   De eerste ronde zit erop, maar er is nog geen afscheiding tussen de toppers. België heeft 6 ijzers in het vuur.
  74. Toon Aerts zit met de gebakken peren, want hij moet nu al een gaatje dichten op een vijftal, met daarbij de Belgen Van Aert en Vanthourenhout.
  75. Schuine kant

   In de andere categorieën zagen we vooral gesukkel op de schuine kant, maar de mannen glijden er zonder problemen en zonder afstappen door.
  76. "Er zijn al crossen geweest dat Van der Poel nu al weg was"

   Michel Wuyts
  77. 12 renners bij elkaar na de eerste ronde in Bogense

  78. Van Aert is nu de machinist van een lange trein. In zijn wiel zitten Van der Poel en Van der Haar. In de top 10 zien we alleen maar Belgen en Nederlanders, op de Spanjaard Orts na.
  79. Triootje

   Vooraan zien we Van der Poel, Van Aert en Van der Haar. Daarachter valt een klein gaatje.
  80. Van Aert ziet dat Vanthourenhout het moeilijk heeft en steekt zijn landgenoot voorbij, op weg naar Van der Poel.
  81. Van der Poel geeft er al meteen een lap op. Vanthourenhout moet het onderste uit de kan halen om hem nu al niet te laten gaan. Achter hem zit Van Aert.
  82. START

   Iedereen komt de start goed door. Merlier had voor een kanonstart moeten zorgen, maar het is Van der Poel die de eerste bocht als eerste aansnijdt, voor Van Aert.
  83. Van der Poel gaat als een raket van start, maar raakt niet weg in de eerste ronde

  84. "Geloof mij: Van Aert zal zijn beste cross van het seizoen rijden"

   Michel Wuyts
  85. De renners hebben zich allemaal aan de start gemeld. De stress zal nu door de kelen gieren. Wie kan daar het beste mee omgaan?
  86. "Ik zet Van Aert op 1, Aerts op 2 en Vanthourenhout op 3. Ik ben een Belg in hart en nieren."

   Niels Albert
  87. "Ik denk dat Toon (Aerts) dit ook aankan. Hij is niet bij voorbaat uitgeteld op dit parcours."

   Sven Nys (manager Telenet-Fidea)
  88. Vannieuwkerke: "Als ze Mathieu willen kloppen zullen ze plannetjes moeten maken"

  89. Laurens Sweeck: "Door mijn rugpijn maar 2 rondjes verkend"

  90. "Ik ben er klaar voor. Ik voel me echt goed, vandaag op het parcours ook. Ik denk dat ik een superconditie heb, nog beter dan op het BK."

   Toon Aerts
  91. Toon Aerts: "Ik ben er helemaal klaar voor"

  92. "De wedstrijd zal misschien nog iets tactischer worden. We zullen op de weg iets meer voor elkaar kunnen doen. Dat speelt meer in het voordeel van de Belgen dan de Nederlanders."

   Laurens Sweeck
  93. "We hebben iets uitgedokterd en ik zal proberen dat plan uit te voeren. Met mijn snelle benen is het de bedoeling dat ik de openingsfase voor mijn rekening neem."

   Tim Merlier
  94. Tim Merlier: "We hebben een plan uitgedokterd"

  95. "De wind is niet per se een nadeel voor mij. Ik heb van de andere categorieën geleerd dat je ook kunt wegrijden als je de beste bent. Kijk maar naar Pidcock. Een plan heb ik niet echt. Gewoon de koers hard maken. Maar dat probeer ik elke keer. Hopelijk lukt het dit jaar wel."

   Mathieu van der Poel
  96. Van der Poel: "Als je de beste bent, dan kan je wegrijden"

  97. "Toen ik de wind zag wapperen vanochtend wist ik dat het goed zat voor het ideale scenario voor ons"

   Bondscoach Sven Vanthourenhout
  98. "De wind zou een bepalende factor kunnen zijn vandaag. Het parcours is ook minder glibberig, je hebt meer grip. Het is nog sneller geworden."

   Wout van Aert
  99. "Vorige week en op het BK was Toon Aerts sterker, maar het WK wordt een snelle cross. Ik zie het als een voordeel dat we met twee sterke Belgen aan de start staan. Alleen op die manier zullen we Mathieu kunnen kloppen."

   Wout van Aert
  100. "Op mijn best als underdog"

   "Ik voel me altijd goed in de rol van underdog, daar ben ik niet rouwig om. Als underdog lever ik vaak mijn beste prestaties", vertelt titelverdediger Wout van Aert aan de vooravond van het WK voor profs. "Ik heb dit seizoen niet laten zien dat ik kan winnen, maar het WK gaat over een dag en dan kan je vrij koersen. Ik ga alles geven", belooft hij in een gesprek met Maarten Vangramberen.
  101. "Natuurlijk maak ik kans op een 4e wereldtitel, anders was ik niet naar hier afgereisd, maar het wordt moeilijker dan ooit."

   Wout van Aert
  102. Wout van Aert: "Voel me altijd goed in de rol van underdog"

  103. "Van der Poel verslaan, wordt echt niet makkelijk. Hij krijgt hier een parcours voor de wielen geschoven dat hem echt goed ligt. Op die schuine kanten zie ik hem elke keer 2 à 3 seconden pakken."

   Sven Nys na dag 1 van het WK cyclocross
  104. "Wout en Toon mogen niet denken dat ze kopman zijn"

   "Wout en Toon zullen mekaar echt moeten helpen", blikt Sven Nys vooruit naar het WK bij de elite. "Ze mogen niet denken dat ze kopman zijn. Neen, ze moeten met mekaar praten en hard rijden om die kloof zo klein mogelijk proberen te houden", luidt het advies van Nys.
  105. "Ik heb Toon gezegd dat hij niks meer te verliezen heeft dit seizoen. Als hij zich opblaast en naast de prijzen pakt, is dat maar zo. Zolang hij maar crost voor het goud. En met die ingesteldheid zal hij ook aan de start staan."

   Sven Nys (teammanager Telenet-Fidea)
  106. Nys: "Toon en Wout zullen mekaar echt moeten helpen"

  107. Vanthourenhout wil weer op podium

   Vorig jaar veroverde Michael Vanthourenhout zilver op het WK na Wout van Aert. Overmorgen mikt hij weer op het podium. "Op een goede dag is dat best mogelijk", zegt Vanthourenhout. "Ik geloof erin."
  108. "Na Mathieu, Wout en Toon sta ik qua uitslagen wel op de vierde plaats, dus dan mag je ook dromen van een goed resultaat op het WK."

   Michael Vanthourenhout
  109. "Uiteraard is mijn voorbereiding wat verstoord door een voedselvergiftiging. Ik heb Hoogerheide niet kunnen rijden en dat is jammer, maar anderzijds ben ik daardoor misschien wat frisser dan de anderen.

   Michael Vanthourenhout
  110. WK-dagboek van Michel Wuyts (vrijdag)

  111. Van der Poel: "Ben nu nog frisser dan de vorige jaren"

  112. Aerts: "Krijgen vleugels per ronde dat we Mathieu volgen"

  113. Van Aert: "Ik geloof nog altijd in mirakels"

  114. Bondscoach Vanthourenhout: "Elke bocht is cruciaal"

  115. Nys: "Ik verwacht spannende WK-crossen op dit parcours"

  116. Titelverdediger Van Aert en co komen aan in Denemarken

   De Belgische veldrijders zijn deze namiddag aangekomen in het teamhotel in Odense, in Denemarken. Door het slechte weer had de vlucht een uur vertraging.
  117. Het was drievoudig wereldkampioen Wout van Aert die als eerste het hotel bereikte. Een kwartiertje na Van Aert kwam de rest van de Belgische selectie aan in het hotel, waar ook de Amerikaanse en Japanse ploeg slapen. Morgen verkennen de Belgen het WK-parcours.
  118. Wout van Aert stapte als eerste het hotel binnen

  119. Bondscoach Sven Vanthourenhout

  120. Sneeuwlaagje op het parcours

   Het WK-parcours in Bogense is momenteel bedekt met een dun laagje sneeuw. Doordat de temperatuur schommelt rond het vriespunt, is de ondergrond bevroren. Ook de komende dagen worden gelijkaardige weersomstandigheden verwacht: temperaturen rond nul graden, sneeuw of smeltende sneeuw.
  121. WK veldrijden

   Denemarken is dit weekend "the place to be" voor veldritfans. Zondag strijden de elite mannen voor de regenboogtrui in Bogense. Volg hier alle nieuws in de aanloop naar het WK veldrijden.