• home
 • video
 • pas verschenen

  Sanne Cant sprint naar de overwinning in de Zilvermeercross

  Sanne Cant heeft voor de tweede keer de Zilvermeercross op haar naam gezet. De wereldkampioene veldrijden klopte in Mol Laura Verdonschot in een sprintje met zijn tweeën. Inge van der Heijden mocht als derde mee op het podium.

  Cant houdt Verdonschot en Van der Heijden af en wint de Zilvermeercross

  De kopstart op het Zilvermeer was voor de 19-jarige Nederlandse Inge van der Heijden, die in de eerste ronde meteen flink doortrok. Loes Sels probeerde te vergeefs de aansluiting te maken, iets waar Sanne Cant en Laura Verdonschot wel in slaagden.

   

  Met zijn drieën schreven Cant, Verdonschot en Van der Heijden het verhaal van de wedstrijd. Verdonschot maakte in het zand en op een technische strook indruk, maar Cant liet niet begaan. Van der Heijden beperkte zich tot aanklampen.

   

  Cant en Verdonschot deelden over een weer wel enkele prikjes uit, een kloof slaan zat er niet in. En dus moest een sprint voor de beslissing zorgen en daarin was Cant duidelijk de sterkste.

  Uitslag Zilvermeercross:

  1. Sanne Cant in 40'51"
  2. Laura Verdonschot op 3"
  3. Inge van der Heijden (Ned) 8"
  4. Loes Sels 28"
  5. Kim van de Steene 1'01"
  6. Sophie de Boer (Ned) 1'18"
  7. Joyce Vanderbeken 1'51"
  8. Maghalie Rochette (Can) 2'17"
  9. Puck Pieterse (Ned) 2'30"
  10. Aniek van Alphen (Ned) 2'39"

  Reacties bij de vrouwen na de Zilvermeercross in Mol

  Fase per fase

  1. 14 uur 30. Cant houdt Verdonschot en Van der Heijden af en wint de Zilvermeercross.

   Cant houdt Verdonschot en Van der Heijden af en wint de Zilvermeercross

  2. 14 uur 25. Cant wint! Cant draait als eerste de laatste rechte lijn op en trekt de sprint aan. Verdonschot kan nog even aanklampen, maar moet zich dan toch neerzetten. Voor Cant is het haar tweede zege in Mol.
  3. 14 uur 24. Op naar een spurt? In de wisselzone neemt Cant het commando over omdat ze sneller door het zand loopt dan Verdonschot, die nog net kan aanhaken. Van der Heijden lijkt uitgeteld.
  4. 14 uur 24. Verdonschot bepaalt nog altijd het tempo en Cant zit op het wiel. Van der Heijden blijft aanklampen.
  5. 14 uur 21. Verdonschot lijkt al de hele cross de betere in het zand, maar op het strand laat Cant zich niet afbluffen.
  6. 14 uur 20. Verdonschot en Van der Heijden halen Cant bij en Verdonschot glipt meteen naar de kop. Zo kan ze als eerste de zandstrook aansnijden.
  7. 14 uur 17. Laatste ronde. Sanne Cant heeft aan de streep een vijftal seconden voorsprong op Verdonschot en Van der Heijden. Nog 1 rondje!
  8. 14 uur 17. Verdonschot maakt een foutje in het zand en moet voet aan grond zetten. Zo kan Cant wat verder wegsluipen.
  9. 14 uur 13. Cant zit alleen. Sels en Van de Steene lijken iets dichter te komen en dat wil Cant niet laten gebeuren. Ze zet enkele tandjes bij en schudt zo prompt ook Verdonschot van Van der Heijden af.
  10. 14 uur 12. Sels rijdt nu alleen rond op de 4e plaats, want Van de Steene heeft de rol moeten lossen.