VIDEO: Van Aert veegt de nul weg in Kermiscross van Ardooie

  Na 6 tweede plaatsen heeft Wout van Aert zijn eerste zege van het seizoen geboekt. In Ardooie klopte hij Gianni Vermeersch en Toon Aerts.

  Kermiscross Ardooie in Het Journaal:

  Van Aert breekt koers halfweg open

  2e in Geraardsbergen, 2e in Waterloo, 2e in Iowa, 2e in Meulebeke, 2e in Ronse en 2e Gieten. Wout van Aert was de tweede plaatsen zat en wou net als vorig jaar zijn rekening openen in Ardooie.

   

  Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel waren het de Telenet-Fidea Lions die er het zweepje oplegden in de beginfase. Toon Aerts, Thijs Aerts en Nicolas Cleppe gaven er elk een snok aan. 

   

  Maar pas toen Wout van Aert het zware geschut bovenhaalde, werden er brokken gemaakt. De wereldkampioen duldde eerst enkel het gezelschap van Gianni Vermeersch en Michael Vanthourenhout.

  Tiesj Benoot

  Wegrenner Tiesj Benoot komt een kijkje nemen in Ardooie.

  Aerts komt nog dicht bij Vermeersch en Van Aert, die wint

  Van Aert bleef het gaspedaal indrukken. Vanthourenhout viel voorin weg en joeg samen met ploegmaat Iserbyt en Toon Aerts op het kopduo Van Aert-Vermeersch.

   

  Toen Toon Aerts een slotoffensief lanceerde, kwam hij in de slotfase nog bijna aanpikken bij Van Aert en Vemeersch. De wereldkampioen draaide meteen het gashendeltje open en zoefde weg naar zijn 1e zege van het seizoen. Vermeersch legde beslag op de 2e plaats, Toon Aerts mocht als 3e mee op het podium.

  Wout van Aert.

  Uitslag Kermiscross in Ardooie

  1. . Wout van Aert - in 56'32"
  2. Gianni Vermeersch - op 3"
  3. Toon Aerts - 6"
  4. Michael Vanthourenhout - 20"
  5. Eli Iserbyt
  6. Tim Merlier - 22"
  7. Jim Aernouts
  8. Thomas Pidcock (GBr) - 26"
  9. Nicolas Cleppe - 32"
  10. Thijs Aerts - 1'10"
  11. Marcel Meisen (Dui)
  12. Thomas Joseph - 1'35"
  13. Yannick Peeters - 1'55"
  14. Thomas Mein (GBr)
  15. Arno Debeir

  Van Aert: "Mathieu kloppen zou nog meer vertrouwen geven"

  Wout van Aert was natuurlijk een tevreden man na zijn 1e zege van het seizoen. "Het is mooi om hier voor het 3e jaar op een rij te winnen", reageerde de wereldkampioen. 

   

  "Niemand wou er meteen de beuk ingooien. Half koers heb ik beslist om de koers open te breken. Ik geraakte voorop met Gianni Vermeersch, die ik er maar niet afkreeg."

   

  "Ik zette alles op de laatste ronde en uiteindelijk heb ik het op een mooie manier afgemaakt. Het is leuk om nog eens te winnen, maar Mathieu kloppen zou nog meer vertrouwen geven."

  Fase per fase

  1. 16 uur 44. Van Aert wint in Ardooie!

   Van Aert wint in Ardooie!

  2. 16 uur 41. Van Aert haalt het! De eerste zege is binnen voor Wout van Aert. Hij haalt het voor Gianni Vermeersch en Toon Aerts.
  3. 16 uur 40. Toon Aerts komt tot op 6 seconden van Vermeersch en Van Aert.
  4. 16 uur 40. Nog zo'n 3 minuten en we weten wie de Kermiscross in Ardooie op zijn erelijst mag neerpennen. Van Aert of Vermeersch? Of komt er nog iemand uit de achtergrond?
  5. 16 uur 38. Van Aert en Vermeersch lonken naar elkaar bij het ingaan van de laatste ronde.

   Van Aert en Vermeersch lonken naar elkaar bij het ingaan van de laatste ronde

  6. 16 uur 37. Cleppe, Merlier, Pidcock en Jim Aernouts spelen nog mee voor een top 10-plaats. Zij volgen op 25 tellen van het kopduo.
  7. 16 uur 36. Laatste ronde. De bellenman vervult zijn plicht. Van Aert en Vermeersch duiken de slotronde in met een bonus van 13 seconden op Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt.
  8. 16 uur 35. Laveren tussen huizen en houten schuttingen .

   Laveren tussen huizen en houten schuttingen

  9. 16 uur 30. Nog 2 rondes: Gianni Vermeersch vlamt voorbij aan de streep, met Wout van Aert in zijn slipstream. Michael Vanthourenhout zwoegt bij de achtervolgers, maar ze maken weinig veld goed.
  10. 16 uur 30. Van Aert en Vermeersch zijn er samen vandoor.

   Van Aert en Vermeersch zijn er samen vandoor

  11. 16 uur 27. 11 seconden bedraagt de voorsprong van Wout van Aert en Gianni Vermeersch op het trio Toon Aerts-Eli Iserbyt-Michael Vanthourenhout. Nog een kwart koers.
  12. 16 uur 25. Van Aert en Vermeersch op kop. De wereldkampioen duldt enkel nog het gezelschap van Gianni Vermeersch. Een station verderop zit Michael Vanthourenhout met Toon Aerts en Eli Iserbyt.
  13. 16 uur 22. Nieuwe versnelling Van Aert. Wout van Aert geeft er een nieuwe lel op. Hoelang kunnen Vermeersch en Vanthourenhout de wereldkampioen nog bijbenen?
  14. 16 uur 21. Wout van Aert geeft er een stevige snok aan.

   Wout van Aert geeft er een stevige snok aan

  15. 16 uur 20. 3 leiders. We hebben een leiderstrio: Wout van Aert, Gianni Vermeersch en Michael Vanthourenhout. Strijden zij om de zegebloemen in Ardooie?