• home
 • video
 • pas verschenen

  Derwael maakt val in brugfinale goed met goud op balk

  De turncompetitie op de Europese Spelen in Minsk fungeert voor de Belgen vooral als opstapje naar het WK in oktober. Nina Derwael pakte goud op de balk, nadat ze gevallen was op de brug. Senna Deriks (6e allround) tankte vertrouwen, Jimmy Verbaeys eindigde 16e allround.

  Fase per fase

  1. 16 uur 38. Heuls: "Nina heeft nog maar eens haar temperament van kampioene getoond".

   Heuls: "Nina heeft nog maar eens haar temperament van kampioene getoond"

  2. 16 uur 35. "Ervaring rijker". "Ik ben al weer een ervaring rijker die ik meeneem naar de toekomst. Ik heb nog enkele maanden tot het WK in oktober, dus kan ik hier veel van leren", zegt Nina Derwael nog.
  3. 16 uur 32. De namiddag begon slecht door mijn val op de brug, maar daardoor was ik misschien wat agressiever op de balk. Ik ben blij dat ik meteen de klik heb kunnen maken en het heb kunnen afwerken. Op de brug was ik het slachtoffer van een klein momentje van onoplettendheid. Dat kan gebeuren, maar het was dom. Enerzijds is het goed dat het nu gebeurt, dan ben ik wakker geschud.". Nina Derwael.
  4. 16 uur 15. Derwael: "Val op brug heeft me geholpen om agressiever te zijn op de balk".

   Derwael: "Val op brug heeft me geholpen om agressiever te zijn op de balk"

  5. 15 uur 54. Brabançonne weerklinkt voor gouden Nina Derwael in Minsk.

   Brabançonne weerklinkt voor gouden Nina Derwael in Minsk

  6. 15 uur 02. De gouden oefening van Derwael in Minsk.

   De gouden oefening van Derwael in Minsk

  7. 14 uur 53. Zesde medaille voor België. Nina Derwael pakt de zesde plak voor België, het vierde goud na de 2 in het acrogym vorig weekend en de judotriomf van Matthias Casse (-81 kg). Er was nog een acrozilver voor hetzelfde vrouwelijke team en een judobrons voor Jorre Verstraeten (-60 kg).
  8. 14 uur 51. Derwael neemt revanche met goud op balk. Nina Derwael heeft gereageerd als een kampioene op haar val in de brugfinale. Ze pakt het goud op de balk met 13.766, haar hoogste score ooit op dat toestel. Ze laat zo de Russin Angelina Melnikova, de winnares op de brug én de allroundkampioene, achter zich. Die haalt 13.600. .