Ga naar de inhoud
Sander Gillé en Joran Vliegen.
Sander Gillé en Joran Vliegen versloegen voorbije nacht het beste dubbelduo van het moment.

Sander Gillé en Joran Vliegen boeken knappe zege tegen Australian Open-winnaars in Indian Wells

 ma 11 maart 2024 17:31
BNP Paribas Open
Rohan Bopanna (14)
Matthew Ebden
Sander Gillé
Joran Vliegen
einde
61
set 1
77
6
set 2
4
8
set 3
10

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben een prestigieuze zege geboekt in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Indian Wells. Het Belgische duo versloeg Rohan Bopanna en Matthew Ebden, de nummers 1 en 2 op de wereldranglijst. 

De beste twee dubbelspelers van het land konden nog niet overtuigen dit seizoen. Begin januari bereikten Gillé en Vliegen wel de finale in Hongkong, maar sindsdien ging het wat stroef. In de vorige twee toernooien werden ze al in de eerste ronde uitgeschakeld. 

 

Het ATP 1000-toernooi van Indian Wells moest voor verbetering zorgen, maar in de eerste ronde wachtten al meteen twee wereldtoppers. Rohan Bopanna en Matthew Ebden zijn niet alleen de nummers 1 en 2 van de wereld, maar ook winnaars van de Australian Open eerder dit jaar. 

 

In een match met weinig breaks opende Gillé/Vliegen met winst in set 1. Ze wonnen de tiebreak met 1-7. 

 

De tweede set leek opnieuw af te stevenen op een beslissend spel, maar het Indisch-Australisch duo won nog met 6-4. Zo moest een match tiebreak beslissen over winst of verlies. 

 

Daarin namen Vliegen en Gillé het voortouw, al  Uiteindelijk wonnen ze met 8-10 en dat levert een ticket voor de tweede ronde op. Daarin wachten de Fransen Mahut en Roger-Vasselin.