Ga naar de inhoud
Naomi Osaka zwaait naar de fans na haar nederlaag in de 1e ronde.
Naomi Osaka moet al na de 1e ronde afscheid nemen van de Australische fans.

Australian Open

1R

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Naomi Osaka bijt meteen in het zand op Australian Open: "Niet vergeten dat ik 6 maanden geleden zwanger was"

 ma 15 januari 2024 13:38
Australian Open
Caroline Garcia (24, 16)
Naomi Osaka (197)
einde
6
set 1
4
77
set 2
62

Tweevoudig Australian Open-kampioene Naomi Osaka heeft dit jaar de 1e ronde in Melbourne niet overleefd. In haar eerste Grand Slam sinds haar comeback verloor de Japanse van 16e reekshoofd Caroline Garcia.

Naomi Osaka keerde onlangs terug in het WTA-circuit. Ze nam een pauze van zo'n 15 maanden om haar mentale gezondheid te verzorgen en werd in die periode ook mama van een dochtertje.

 

In haar eerste Grand Slam sinds haar comeback kreeg Naomi Osaka met Caroline Garcia meteen een taaie tegenstandster voor de kiezen. De Française is de nummer 20 van de wereld en was tegen Osaka op de juiste momenten nét iets doortastender dan de Japanse.

 

Een return in mineur dus voor Naomi Osaka, die sinds het najaar van vorig jaar opnieuw gecoacht wordt door de Belg Wim Fissette, ook de kapitein van het Belgische Billie Jean King Cup-team.

 

Garcia had na afloop wel nog lof voor de Japanse. "Ik heb veel respect voor haar, als speelster en als mens. Ze is 15 maanden weggeweest en ik ben heel blij dat ze weer terug is. Zes maanden na de geboorte van haar dochtertje speelt ze al fantastisch tennis. We zullen op onze tellen moeten letten", aldus Garcia.

Osaka: "Was gek genoeg om te denken dat ik hier kon winnen"

"Ik denk dat het echt een goede wedstrijd was. Ik deed mijn best", relativeert Naomi Osaka haar nederlaag.

 

"Ik zou niet zeggen dat het een geslaagde terugkeer was, want ik was gek genoeg om te denken dat ik het toernooi had kunnen winnen. Dat is net de mindset die ervoor zorgt dat ik ook effectief win."

 

"Natuurlijk moet ik niet vergeten dat ik zes maanden geleden zwanger was. Er is wel een stemmetje in mijn hoofd dat zegt: wie ben jij om te denken dat je bij je terugkeer meteen toernooien gaat winnen?"

 

"Al ga ik altijd vol mijn kans", besluit de Japanse. Dat zal ook zo zijn in het vervolg van het seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.