Ga naar de inhoud

Elise Mertens en Storm Hunter slaan zich vlot voorbij Japans duo in WTA Finals

 ma 30 oktober 2023 23:12
WTA Finals
Storm Hunter (120)
Elise Mertens
Shuko Aoyama (248)
Ena Shibahara
einde
6
set 1
4
6
set 2
2

Elise Mertens en Storm Hunter hebben hun eerste wedstrijd van het dubbeltoernooi op de WTA Finals in het Mexicaanse Cancun (hard/9 miljoen dollar) gewonnen. Het Belgisch-Australische duo versloeg de Japanse tandem Shuko Aoyama/Ena Shibahara in twee sets: 6-4 en 6-2. 

In amper 1 uur en 17 minuten was de klus geklaard.

 

Elise Mertens en Storm Hunter hebben hun eerste speeldag op de WTA Finals met verve doorstaan. Het duo won in een tweesetter (6-4 en 6-2) van het Japanse koppel Shuko Aoyama/Ena Shibahara.

 

Mertens en Hunter treffen de komende dagen in hun poule ook de Amerikaans-Nederlandse tandem Desirae Krawczyk/Demi Schuurs en de Amerikaans-Australische combinatie Nicole Melichar-Martinez/Ellen Perez.    

 

De andere poule bestaat uit de Amerikanen Coco Gauff en Jessica Pegula, die het eerste reekshoofd vormen, de Tsjechen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, het Duits-Russische duo Laura Siegemund/Vera Zvonareva en de Canadese Gabriela Dabrowski met de Nieuw-Zeelandse Erin Routliffe. De top twee uit beide poules stoot door naar de halve finales.   

 

Vorig jaar won de 27-jarige Mertens het prestigieuze toernooi met de beste duo's van het seizoen aan de zijde van de Russin Veronika Kudermetova.