Ga naar de inhoud
Elise Mertens
Elise Mertens

Schouderblessure speelt Elise Mertens opnieuw parten in Guadalajara

 wo 20 september 2023 06:17
Guadalajara Open Akron
Leylah Fernandez (35)
Elise Mertens (29, 13)
einde
6
set 1
3
6
set 2
4

Elise Mertens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de 1/8e finales van het WTA-toernooi in Guadalajara. Mertens verloor in de 2e ronde van Leylah Fernandez. Onze landgenote ondervond tegen de Canadese opnieuw hinder van haar aanslepende schouderblessure.

Elise Mertens stond voor de 2e keer in haar carrière tegenover Leylah Fernandez. In 2021 versloeg Mertens de Canadese in de 1e ronde van de Australian Open. Later dat jaar haalde Fernandez wel nog verrassend de finale op de US Open.

 

In Guadalajara begon Mertens vannacht nog goed, maar Fernandez nam al snel het commando over. Merten stapelde de dubbele fouten op en liet aan het einde van de 1e set de kiné op het veld komen voor een behandeling aan haar pijnlijke rechterschouder, een blessure die haar al het hele seizoen achtervolgt.

 

Mertens kon het ook na de interventie van de kiné niet meer kantelen en moest zich na ruim 1,5 uur gewonnen geven met 6-3 en 6-4. Onze landgenote speelt wel nog het dubbelspel in Guadalajara. Aan de zijde van de Australische Storm Hunter is Mertens het 1e reekshoofd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Fase per fase
17:34
Mertens: "Fernandez laten lopen"

Nadat ze in de eerste ronde Yanina Wickmayer opzijgezet had, wacht Elise Mertens (WTA-29) in de tweede ronde de jonge Canadese Leylah Fernandez (WTA-74), de finaliste van de US Open 2021.

"Ze is een speelster die graag het tempo dicteert en de rally's in handen neemt", weet Mertens."Ik speelde al een keer tegen haar, maar dat is een tijd geleden." Het was in de eerste ronde van de Australian Open 2021, waar Mertens simpel won met 6-1, 6-3.

Hoe zal de Belgische het aanpakken: "Ik verwacht dat ik mijn spel zal moeten opleggen en haar moet laten lopen."

Ze was blij met haar eerste match (7-6, 6-2): "Ik heb me goed aangepast aan de hoogte hier, mijn tweede set was heel degelijk."

17:30
"Jaar zo dicht mogelijk bij top 20 eindigen"

Mertens sprak ook over haar doelstellingen voor het einde van het seizoen. En ze had het ook over de situatie rond haar coach, nadat haar partner Christopher Heyman de rol van trainer overgenomen had na het vertrek van Alexander Kneepkens en Seppe Cuypers.

"Ik ga proberen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Ik heb nog steeds de punten van mijn titel in Monastir te verdedigen, maar wat er ook gebeurt, ik hoop het jaar in de top 30 te eindigen, of zelfs dicht bij de top 20."

"Veel zal afhangen van grote toernooien zoals in Guadalajara, dat zou me reekshoofd kunnen maken op de Australian Open."

"Chris heeft me de afgelopen maanden goed leren kennen. Hij is tactisch en technisch erg sterk en heeft vastgesteld waar ik mijn spel nog kan verbeteren. Daar werken we aan."