Ga naar de inhoud
Het is ondertussen al de 5e beker voor Gauff.

De 19-jarige Coco Gauff verslaat Karolina Muchova in finale WTA Cincinnati

 zo 20 augustus 2023 23:25
Cincinnati Open
Coco Gauff (3, 7)
Karolína Muchová (12)
einde
6
set 1
3
6
set 2
4

19 jaar en al haar vijfde WTA-triomf. De Amerikaanse Coco Gauff heeft het WTA-toernooi in Cincinnati feilloos naar haar hand gezet. In de finale versloeg ze de Tsjechische Karolina Muchova droogjes met 2-0. De talentvolle tennisster schuift zo op naar de zesde plaats op de wereldranglijst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 19-jarige Amerikaanse Coco Gauff (WTA-7) heeft het WTA 1.000-toernooi van Cincinnati (2.788.468 dollar) op haar palmares geschreven.

 

In de finale versloeg ze de Tsjechische Karolina Muchova (WTA-17) in 1 uur en 56 minuten met 6-3 en 6-4. Het is de vijfde titel voor Gauff, die op het hardcourt in Ohio haar zesde WTA-finale speelde.

 

In 2019 won ze in Linz, in 2021 in Parma en eerder dit jaar in Auckland en Washington. De enige finale die ze verloor was die van Roland-Garros vorig jaar, tegen 's werelds nummer een Iga Swiatek.

 

Zaterdag nam ze in de halve finales revanche op de Poolse. Muchova schakelde in haar halve finale met de Wit-Russische Aryna Sabalenka de nummer twee van de wereld uit.   

 

Op de WTA-ranking boekt Gauff een plaatsje winst. Ze wordt zesde, na een ongewijzigde top vijf (Swiatek, Sabalenka, Jessica Pegula, Elena Rybakina en Ons Jabeur). Muchova komt voor het eerst de top tien (10e) binnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.