Ga naar de inhoud

Wel Belgisch succes in dubbelspel voor Mertens, Minnen en Flipkens op Wimbledon

 vr 7 juli 2023 18:42
wimbledon: 1e ronde dubbel (v)
Storm Hunter (120)
Elise Mertens
Nadiia Kichenok (290)
Alicja Rosolska
einde
6
set 1
0
6
set 2
2

David Goffin is de enige Belg die nog standhoudt in het enkelspel op Wimbledon, maar in het dubbelspel heeft ons land wel nog een uitgebreide delegatie.

Elise Mertens kreeg gisteren een opdoffer met haar uitschakeling in de 2e ronde van het enkelspel, maar voor Mertens is er altijd nog het dubbelspel om zich aan op te trekken.

De voorbije 2 jaar bereikte Mertens telkens de dubbelfinale op Wimbledon, een keer met Hsieh Su-wei en een keer met Zhang Shuai.

 

Nu probeert Mertens het met de Australische Storm Hunter ook te doen. De opener was alvast veelbelovend. Nadia Kitsjenok en Alicja Rosolska konden maar 2 spelletjes winnen en hielden het iets meer dan een uur vol.

Ook Minnen en Flipkens stoten door

Wimbledon
Tímea Babos (180)
Kirsten Flipkens
Asia Muhammad (261)
Giuliana Olmos
einde
6
set 1
3
6
set 2
4

Samen met de Hongaarse Timea Babos (WTA 61) heeft Kirsten Flipkens de eerste ronde van het dubbelspel overleefd. Ze haalden het in twee sets tegen het Amerikaans-Mexicaanse duo Asia Muhammad en Giuliana Olmos.

 

In de volgende ronde nemen ze het op tegen de Amerikaanse Lauren Davis en de Nederlandse Rosalie Van der Hoek.

 

Ook Greet Minnen mag een ronde verder in het dubbelspel. Samen met de Hongaarse Anna Bondar won ze met 6-2 en 7-6 (7/4) van de Amerikanen Makena Jones en Sloane Stephens.

Wimbledon
Anna Bondár (95)
Greet Minnen
Makenna Jones (266)
Sloane Stephens
einde
6
set 1
2
77
set 2
64