Ga naar de inhoud
" "
Gillé en Vliegen zijn aan een sterk seizoen bezig.

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Sander Gillé en Joran Vliegen verliezen dubbelfinale op ATP-toernooi in Hamburg

 zo 30 juli 2023 14:40
Hamburg European Open
Kevin Krawietz (256)
Tim Pütz
Sander Gillé
Joran Vliegen
einde
77
set 1
64
6
set 2
3

Sander Gillé en Joran Vliegen zijn er niet in geslaagd het ATP-toernooi van Hamburg op hun naam te schrijven. Een spannende eerste set ging verloren na een tiebreak, de tweede set werd 6-3. Het was voor Vliegen en Gillé de 4e ATP-finale van het seizoen, ze wonnen er al 2. 

Sander Gillé en Joran Vliegen, het 4e reekshoofd in Hamburg, hadden zich knap tot de finale geknokt. Daarin namen ze het op tegen het Duitse duo Kevin Krawietz en Tim Pütz.

 

De eerste set ging gelijk op, beide duos lieten enkele breakpunten liggen. Een tiebreak moest dan maar voor de beslissing zorgen, daarin waren de Duitsers net iets sterker.

 

Ook in de tweede set toonden Krawietz en Pütz zich beter. Ze breakten vroeg in de set door de Belgische opslag en gaven dit voordeel niet meer af. Het resultaat: 7-6 en 6-3 na 1 uur en 28 minuten.

 

Gillé en Vliegen zijn aan een succesvol jaar bezig. Eerder dit seizoen wonnen ze de ATP-toernooien van Pune en van Estoril. In juni verloren ze de finale op Roland Garros.  

Sander Gillé: "Veel positieve punten"

"We hebben onszelf weinig te verwijten", zegt Sander Gillé. "De Duitsers speelden echt een uitstekende finale. Ze waren vooral indrukwekkend op de service."

 

"We kennen ze al lang", gaat Gillé voort. "Dit was een van hun beste prestaties."

 

Anderhalve maand na hun verloren finale op Roland Garros speelde het Belgische duo hun eerste finale op een ATP 500-toernooi.

 

"Er zijn veel positieve punten", benadrukt Gillé. "We hebben een nieuwe kaap gerond. We speelden vier goeie matchen, wat betekent dat we regelmatig zijn op een hoog niveau. Dat is belangrijk voor de rest van het seizoen."

 

Volgende week begint de Amerikaanse tournee voor Gillé en Vliegen. "We hebben al even niet meer op hardcourt gespeeld, maar het vertrouwen is er."