Ga naar de inhoud
" "
De nummer 4 van de wereld won vorig jaar Wimbledon.

Titelkandidate Jelena Rybakina zegt ziek af voor 3e ronde in Roland Garros:"Teleurgesteld"

 za 3 juni 2023 11:45
Roland Garros
Elena Rybakina (4, 4)
Sara Sorribes (47)

Vierde reekshoofd Jelena Rybakina zal Roland Garros niet winnen. De Kazakse tennisster, nummer 4 van de wereld, heeft verstek laten gaan voor haar partij in de derde ronde tegen de Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA-132). De winnares van Wimbledon 2022 kampt met koorts en hoofdpijn.

Jelena Rybakina warmde vanmorgen nog wel op, maar besloot kort voor de wedstrijd op Court Philippe-Chatrier alsnog af te zeggen omdat ze zich ziek voelde. "Het is de enige juiste beslissing, want zo is het moeilijk te spelen", legde de tennisster uit.

"Ik ben heel erg teleurgesteld, maar zo is het leven. Ik wilde me 100 procent geven, maar ik ben zelf allesbehalve 100 procent."

De 23-jarige Kazachse, die geboren werd in Moskou, is de regerende Wimbledon-kampioene en verliezend finaliste van de voorbije Australian Open. In Parijs is een kwartfinale (in 2021) haar beste resultaat tot dusver.

Ze kwam naar Roland Garros met een toernooizege in Rome op zak en was een van de titelkandidaten.

Sara Sorribes Tormo stoot zo zonder te spelen door naar de achtste finales, een primeur op een grandslamtoernooi voor de 26-jarige Spaanse. Haar volgende tegenstander wordt de Russin Jekaterina Alexandrova (WTA-23) of de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA-14).