Ga naar de inhoud

Carlos Alcaraz heeft geen verhaal tegen Novak Djokovic door krampen in onthoofde halve finale

Carlos Alcaraz (2, 1)
Novak Djokovic (1, 3)
einde
3
set 1
6
7
set 2
5
1
set 3
6
1
set 4
6

Het spektakel duurde twee sets. Novak Djokovic heeft de nummer 1 van de wereld makkelijk opzij gezet richting de finale van Roland Garros. Carlos Alcaraz bood – tot hij verkrampte in set drie – stevig weerwerk, maar kon het niveau niet volhouden. De Serviër toonde weinig genade en klaarde de klus na vier sets.

Elk punt felbevochten, in combinatie met technisch hoogstaand tennis. De halve finale tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic loste ieders verwachtingen in.


In de eerste set maakte de Spaanse nummer 1 te veel fouten om zijn ervaren tegenstander te doen twijfelen. Djokovic pakte de bovenhand en werkte zijn breakkans koelbloedig af, met setwinst tot gevolg.


Dan nam de 20-jarige sensatie de regie in handen. Een felbevochten tweede set, met heerlijke punten van beide tenoren, deed de aanwezige zonnekloppers dromen van een hoogstaande vijfsetter.

 

Maar nadat Alcaraz het scorebord in evenwicht bracht, volgde een schrikmoment.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

Krampen.

 

Dus moest de jonge Spanjaard stretchen naast het veld. Zijn verbeten blik deed het ergste vermoeden. Zeker toen hij in de catacomben verdween na een troosteloze 6-1 in set 3.


Maar Alcaraz gaf het niet zomaar uit handen. Hij speelde de wedstrijd uit, ook al wist hij dat winnen een utopie was. Iets waarvoor hij het respect kreeg van zijn tegenstander. "Ik feliciteer hem voor zijn doorzettingsvermogen", liet Djokovic optekenen.


"Hij zal in de toekomst wel nog kansen krijgen om Roland Garros te winnen", besloot de Serviër. Komende zondag krijgt hij al de kans om een historische 23e grandslamtitel in de wacht te slepen.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

halve finale

 1. 18 uur 30. Krampen zijn het laatste wat je wil... Het is erg spijtig voor Alcaraz, ik heb te doen met hem. Een zware dobber, dus hij moet nu de steun krijgen. Ik feliciteer hem voor zijn doorzettingsvermogen. Hij zal nog veel kansen krijgen in de toekomst. Novak Djokovic.
 2. 18 uur 25. 1-6: Novak Djokovic gaat naar de finale! De kroniek van de aangekondigde zege. Niets kon Novak Djokovic nog uit de finale van Roland Garros houden na de blessure van Carlos Alcaraz. Hij stoomde makkelijk door naar winst in sets 3 en 4, waarin de Spanjaard telkens maar 1 opslagspel kon winnen. .
 3. 18 uur 24. 1-5: Alcaraz pakt alsnog puntje. Carlos Alcaraz wil geen blanco set op zijn naam en pakt alsnog een punt tegen Djokovic in set 4. Een stuiptrekking van de Spanjaard? .
 4. 18 uur 08. 0-3: over en uit? Alcaraz toont veerkracht, maar heeft het moeilijk tegen een fitte Djokovic. Dat metertje extra lopen, lukt niet meer. Djokovic profiteert en stoomt door. .
 5. 17 uur 57. Alcaraz verschijnt opnieuw na medical break. Even leek het alsof Alcaraz de handdoek gooide, maar de Spanjaard nam een lange medische  time-out voor een blessurebehandeling. Onder gejuich van het publiek hervat hij de wedstrijd voor set 4. .
 6. 17 uur 48. 1-6: Alcaraz lijkt op, over en uit na set 3? Het gaat plots erg snel voor de Spanjaard. Hij loopt niet meer en dus holt hij achter de feiten aan. Djokovic kent geen genade en gaat door op zijn elan: 1-6. Zit het titanenduel er nu al op? .
 7. 17 uur 40. 1-3: Djokovic duwt door. Het valt op dat Alcaraz niet langer als een bezetene achter elke bal aanholt. Djokovic houdt met moeite vast aan zijn opslagspel en heeft nu een kloof te pakken. .
 8. 17 uur 33.
 9. 17 uur 32. 1-2: Blessure Alcaraz? Plots houdt Carlos Alcaraz halt naast het terrein. De Spanjaard lijkt last te hebben van krampen en stretcht. Een masseur neemt zijn kuit onder handen. Omdat het om krampen gaat, levert dat hem een strafpunt op. Kan de nummer 1 wel voortspelen?  .
 10. 17 uur 15. 7-5: Alcaraz verzilvert breakkansen wel en pakt set 2. Opnieuw drie setballen op de opslag van Novak Djokovic, maar dit keer kan Carlos Alcaraz het wel afwerken. Een bal van Djokovic zweeft voorbij de achterlijn. "Out" klinkt als muziek in de oren van de Spanjaard, die de setstand in een felbevochten partij in evenwicht brengt. .
 11. 17 uur . 5-5: Djokovic werkt 3 setpunten weg. Bij 0-40 op de eigen opslag ziet het er slecht uit voor Novak Djokovic, maar de Serviër knokt terug. Hij werkt de drie setballen weg en hangt het scorebord in evenwicht. Een tik voor de jonge Spanjaard, die op een zucht van setwinst stond. .
 12. 16 uur 56. Alcaraz leek wat meer kalmte te vinden in zijn spel, maar heeft dan toch weer moeite om het af te maken. Dat zegt ook iets over de verdediging van Djokovic. Dirk Gerlo op Radio 1.
 13. 16 uur 51. 5-4: Djokovic met het antwoord. Novak Djokovic geeft de tweede set niet zomaar uit handen. Met een knappe backhand langs de lijn zet hij orde op zaken. Hij serveert om 5-5 op het scorebord te krijgen. .
 14. 16 uur 45.
 15. 16 uur 44. 5-3: Alcaraz versiert eerste break. In set twee lijkt Carlos Alcaraz de bovenhand te nemen. Zijn 5e breakpunt is het goede. Bij een 5-3-voorsprong – en een korte medical break voor Novak Djokovic – mag de Spanjaard serveren voor de set. .
 16. 16 uur 20. 2-2: nog geen breaks in set 2. Djokovic wint iets makkelijker zijn opslagspelletjes dan zijn tegenstander, maar Alcaraz zit beter in de partij. Beide heren behouden hun service games. .
 17. 16 uur 11. Djokovic wil laten zien dat hij de baas is. Alcaraz moet zijn zenuwen beter onder controle krijgen. Dirk Gerlo.