Ga naar de inhoud

Elise Mertens en Veronika Koedermetova gaan met perfect rapport naar halve finales op WTA Finals

Gabriela Dabrowski (48)
Giuliana Olmos
Veronika Kudermetova (19)
Elise Mertens
einde
65
set 1
77
2
set 2
6

Elise Mertens en Veronika Koedermetova hebben ook hun laatste poulewedstrijd op de WTA Finals gewonnen. Mertens en haar Russische dubbelpartner versloegen in hun 3e match het Canadees-Mexicaanse duo Dabrowski-Olmos.

Elise Mertens en Veronika Koedermetova, 4e reekshoofd op de WTA Finals, waren voor de wedstrijd al zeker van een plek in de halve finales. De wedstrijd tegen Gabriela Dabrowski en Giuliana Olmos (2e reekshoofd), was er dus eentje voor het prestige. Mertens en Koedermetova haalden het met 7-6 en 6-2.

 

In de halve finales treft het Nederlands-Russische duo Demi Schuurs en Desirae Krawczyk. Vorig jaar haalde Mertens, aan de zijde van de Taiwanese Hsieh Su-Wei, de finale. Ze verloren toen van de Tsjechische vrouwen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova.

 

Voor Mertens is het haar 4e deelname op rij aan de WTA Finals in het dubbelspel. Mertens en Kudermetova wonnen eerder dit jaar het WTA 500-toernooi in Dubai. In Doha (WTA 1000), Miami (WTA 1000) en Rosmalen (WTA 250) trokken ze aan het kortste eind. Met de Chinese Zhuai Shang verloor ze ook nog de finales in Birmingham (WTA 250) en op Wimbledon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Elise Mertens: "Goed teamwerk"

"We speelden een solide wedstrijd tegen 2 uitstekende dubbelspeelsters. In de 1e set waren we aan elkaar gewaagd. We lieten kansen liggen waardoor ze konden terugkomen, maar we bleven kalm in de tiebreak. Na de 1e set was de veer wat gebroken bij hen. We leverden goed teamwork", vertelde Elise Mertens na de match.

 

"We zijn een complementair paar. Veronika serveert goed en beschikt over een excellent slagenarsenaal van aan de baseline. Ik probeer dan weer het verschil te maken aan het net. We acteren heel constant sinds het begin van de week, zonder te veel directe fouten te begaan."

 

Onze landgenote is op haar hoede voor de volgende tegenstander.  "Demi Schuur speelt heel goed aan het net, met geweldige reflexen en heel goede volleys", weet Mertens. "Het zijn 2 echte dubbelspeelsters, die graag oprukken. Bovendien voelen ze elkaar goed aan, wat ook bij ons het geval is. Het wordt geen makkelijke match, maar we hebben vertrouwen in onze kwaliteiten."