Ga naar de inhoud

Ongeslagen Mertens en Koedermetova zetten grote stap naar halve finales

WTA Finals

Veronika Kudermetova (19)Elise Mertens 
Anna Danilina (300)Beatriz Haddad Maia 
6
1
4
6
2
3

Elise Mertens en dubbelpartner Veronika Koedermetova hebben ook hun tweede groepswedstrijd op de WTA Finals gewonnen. Ze klopten de Kazachse Anna Danilina en de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia met 6-4 en 6-3.

Veel wisten Mertens en Koedermetova op voorhand niet van hun tegenstandsters. Danilina en Haddad Maia, de zevende reekshoofden, hadden zich maar op de valreep gekwalificeerd voor de WTA Finals. Bovendien stonden ze nog nooit eerder tegenover elkaar.

 

De enige oplossing? "Geconcentreerd blijven en ons eigen spel spelen", wist Mertens op voorhand. Maar eenvoudig bleek die opdracht niet in de eerste set. Twee keer kwamen Mertens en Koedermetova een break voor, twee keer gaven ze die meteen weer uit handen.

 

De derde keer bleek de goede keer om de set met 6-4 over de streep te trekken. In de tweede set waren ze efficiënter. Bij 4-3 volstond één break om ook na twee duels nog ongeslagen te blijven.

 

Met de tweede zege op een rij zetten Mertens en Koedermetova een grote stap naar kwalificatie voor de halve finales én groepswinst. Zaterdag nemen ze het nog op tegen de Canadese Gabriela Dabrowski en de Mexicaanse Giuliana Olmos, de tweede reekshoofden.

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd: