Ga naar de inhoud
Felix Auger-Aliassime staat in de finale in Antwerpen.
Felix Auger-Aliassime staat in de finale in Antwerpen.

ATP-toernooi van Antwerpen krijgt finale tussen jonge snaken Auger-Aliassime en Korda

 za 22 oktober 2022 20:49
European Open
Richard Gasquet (76)
Félix Auger-Aliassime (29, 2)
einde
62
set 1
77
63
set 2
77

De Canadees Felix Auger-Aliassime en de Amerikaan Sebastian Korda spelen zondag de finale van de European Open in Antwerpen. Auger-Aliassime rekende in de halve finales af met de ervaren Fransman Richard Gasquet, Korda klopte Dominic Thiem.

De halve finale tussen Richard Gasquet en Felix Auger-Aliassime was er eentje tussen de ervaring en de jeugd. Maar de 36-jarige Gasquet maakte het de 14 jaar jongere Auger-Aliassime wel flink lastig. De jonge Canadees had 2 tiebreaks nodig om zijn Franse opponent uit te tellen.

 

Ook de andere halve finale tussen Dominic Thiem en Sebastian Korda was een spannend en boeiend kijkstuk. Thiem en Korda serveerden het publiek in de Lotto Arena een lange driesetter, die ook beslist werd na een tiebreak.

 

Korda, een leeftijdsgenoot van Auger-Aliassime, haalde het uiteindelijk met 6-7, 6-3 en 7-6. Voor de Amerikaan wordt het pas zijn 2e ATP-finale. Vorig jaar won hij het bescheiden toernooi van Parma.

 

Auger-Aliassime speelde en won al 2 ATP-finales. Hij schreef eerder dit jaar al de toernooien van Rotterdam en Firenze op zijn naam.