Serena Williams hint daags na zege op afscheid: "Het aftellen is begonnen"

  National Bank Open

  Nuria Párrizas (76)
  Serena Williams (276)
  3
  1
  6
  4
  2
  6

  Daags na haar eerste zege in ruim een jaar laat Serena Williams (40) er nog weinig twijfel over bestaan: na dit seizoen neemt ze wellicht afscheid van het tennis. In een interview met het magazine Vogue zegt de Amerikaanse dat het aftellen begonnen is: "Ik ga de komende weken nog koesteren."

  Zo'n twee uur moest Serena Williams zich gisteren in het zweet werken om Nuria Parrizas opzij te zetten, maar de ontlading achteraf was het allemaal waard.

   

  Na een 6-3 en 6-4 in setstanden was de vreugde groot bij de 23-voudige grandslam-winnares. Ze won voor het eerst een wedstrijd in ruim een jaar vol blessureleed.

   

  En dan was er nog die mislukte comeback op Wimbledon, waar ze in de eerste ronde niet opgewassen bleek tegen Harmony Tan. Een pijnlijke nederlaag die Williams nu kan doorspoelen.

   

  De voormalige nummer 1 van de wereld, die helemaal is weggezakt op de wereldranglijst, bereidt zich in Toronto voor op de US Open. In eigen land wil ze op 40-jarige leeftijd schitteren als vanouds. Maar eerst wacht Belinda Bencic (WTA-12) in de 2e ronde.

   

  (lees voort onder de tweets)

  "Ik kan dit niet eeuwig blijven doen"

  Na de match vertelde een ontspannen Serena Williams op haar persconferentie dat ze "licht ziet aan het einde van de tunnel", waarna een bulderlach volgde.

   

  "Ik kom er dichter bij, ik kan er zelfs niet op wachten. Neen, ik ben niet aan het grappen", hintte ze duidelijk op haar pensioen.

   

  "Wat dat licht dan betekent? Vrijheid. Ik houd van tennis, maar ik kan dit niet eeuwig blijven doen."

   

  Ook in het magazine Vogue praat Williams openlijk over een afscheid van het tennis. Er wordt vermoed dat ze eind augustus/begin september een einde op de US Open in gedachten heeft. 

   

  "Ik ben geen fan van de term "pensioen". Dat is niet modern", zegt ze in het artikel. "Ik heb het meer voor "evolutie". Ik glijd weg van het tennis richting andere zaken die belangrijk voor me zijn."

   

  "Het aftellen is begonnen", vervolgt Williams op Instagram. "Ik moet me focussen op het moederschap. Ik ga nog genieten van de komende weken."

   

  "Ik ga eerlijk zijn: er schuilt geen geluk voor mij in dit onderwerp", klinkt het. "Ik voel vooral pijn. Dit is het zwaarste wat ik me ooit had kunnen inbeelden. Ik haat het. Ik wil niet dat het voorbij is, maar aan de andere kant ben ik klaar voor wat komt."