Ga naar de inhoud

Maryna Zanevska is maatje te klein voor Koedermetova in 2e ronde: "Ik was niet goed genoeg"

 wo 31 augustus 2022 22:06
US Open
Veronika Kudermetova (25, 18)
Maryna Zanevska (251)
einde
6
set 1
2
6
set 2
3

Met Maryna Zanevska sneuvelt de voorlaatste Belgische enkelspeler op de US Open. Onze landgenote was niet opgewassen tegen Veronika Koedermetova, de nummer 18 van de wereld. Ze verloor na 2 korte sets: 6-2 en 6-3.

Al bij haar eerste opslagspel wist Maryna Zanevska (WTA-97) dat ze een lastige partij tegemoet ging tegen Koedermetova. De Russische ging meteen door de opslag van onze landgenote, die heel de wedstrijd moest achtervolgen.

 

Tot 4-2 kon Zanevska aanklampen, maar ze kon het tempo van haar tegenstander niet langer volgen. Koedermetova stoomde door naar setwinst.

 

Ook in set 2 was de Belgische niet opgewassen tegen het 18e reekshoofd. De Russin controleerde de partij en stuurde Zanevska na anderhalf uur tennis huiswaarts. Zo wordt Alison Van Uytvanck de enige actieve Belg in het enkelspel op de US Open.

Zanevska: "Ze serveerde heel goed op de sleutelmomenten"

"Ik was vandaag gewoon niet goed genoeg", was Zanevska eerlijk na de partij. "Het was moeilijk om de goede balans te vinden tussen passief en agressief te zijn. Ik vond mijn consistentie niet. Koedermetova serveerde ook heel goed, vooral op de sleutelmomenten."

 

"Ze zette me met haar opslag steeds onder druk. Ik vond moeilijk de antwoorden. Na Wimbledon heb ik op gravel wat vertrouwen opgedaan, ik heb me maar twee weken op hardcourt voorbereid voor deze US Open, maar ik heb er het beste van gemaakt."