Ga naar de inhoud

Roland Garros

Martina Trevisan schrijft deel II van haar Roland Garros-sprookje

 di 31 mei 2022 15:56
Roland Garros
Martina Trevisan (76)
Leylah Fernandez (35, 17)
einde
6
set 1
2
63
set 2
77
6
set 3
3

De Italiaanse Martina Trevisan is de eerste halvefinaliste bij de vrouwen op Roland Garros. Ze klopte overtuigend de finaliste van de US Open van vorig jaar, Leylah Fernandez, in de kwartfinales en doet net als in 2020 van zich spreken in Parijs.

Het verhaal van Martina Trevisan is opmerkelijk. In de editie van Roland Garros 2020 sneuvelde ze pas in de kwartfinales tegen huidig nummer 1 van de wereld Iga Swiatek. Een verrassing, want Trevisan komt van heel ver. 

 

Ze was als jong meisje een talentvolle tennisster, maar ze ging bijna ten onder aan de druk en prestatiedrang. Die brachten haar uiteindelijk in een ziekenhuis waar ze behandeld moest worden voor anorexia. 

 

Trevisan vocht terug en liet van zich horen twee jaar geleden. Dat doet ze dit jaar opnieuw. Als nummer 56 van de wereld. 

 

Dit jaar doet ze zelfs nog beter dan in 2020, want ze staat dus in de halve finales. Ze won overtuigend in drie sets van Leylah Fernandez (WTA-18), die vorig jaar de finale haalde van de US Open. 

 

Na 6-2-winst in de eerste set kon de Italiaanse het al afmaken bij 5-4 in de tweede set, maar ze werd nerveus en Fernandez (19) zette de situatie nog recht in de tiebreak. "Ik werd nerveus, maar dat is normaal. Het is nog maar mijn tweede kwartfinale op een grandslamtoernooi", zei Trevisan. 

 

Terugvechten na een opdoffer is echter een specialiteit van de 28-jarige Trevisan. In de derde set liet ze haar tegenstandster niet nog een keer terugkeren. Zo staat ze in haar eerst halve finale op een grandslamtoernooi.

 

Dat ze op dreef is, mag duidelijk zijn. Deze maand won Trevisan haar eerste WTA-toernooi in Rabat en ze is ondertussen 10 wedstrijden op rij ongeslagen. 

Ook Gauff stoot door na Amerikaans duel

In de halve finales zal Trevisan het opnemen tegen Cori Gauff (WTA-23). Het 18-jarige toptalent klopte in een Amerikaanse onderonsje voormalig US Open-winnares Sloane Stephens (WTA-64) in twee sets met 7-5 en 6-2. 

 

Gauff en Trevisan staan voor het eerst in een halve finale van een grandslamtoernooi. Gauff rekende eerder dit toernooi al af met Alison Van Uytvanck (WTA-60) en Elise Mertens (WTA-32).  

Gerelateerd: