Ga naar de inhoud

Elise Mertens zet Varvara Gratsjeva makkelijk opzij en staat in 1/8e finales op Roland Garros

Roland Garros, 3e ronde

Varvara Gracheva (44)
Elise Mertens (29, crown31)
2
1
6
3
2
6

Elise Mertens staat voor de tweede keer in haar carrière in de 1/8e finales van Roland Garros. De Belgische kende weinig problemen tegen Varvara Gratsjeva. De Russin werd geklopt in 2 korte sets.

In een gelijkopgaand begin van de partij, kon Varvara Gratsjeva (WTA-71) het tempo van Elise Mertens (WTA-32) nog volgen. Maar na een felbevochten opslagspel van de Russische, forceerde Mertens een break. Die gaf onze landgenote vleugels: Mertens gaf geen spelletje meer uit handen en stoomde door naar setwinst.


Ook in de tweede set nam de Belgische meteen afstand van haar tegenstander. Bij 3-4 leek de Russische zich even vast te bijten in een service game van Mertens, maar het 31e reekshoofd schudde Gratsjeva van zich af. Met een love game op de opslag van de Russische, boekte Mertens haar ticket richting 1/8 finales. 


Elise Mertens staat zo voor het eerst in de 1/8e finales op Roland Garros sinds 2018. Daar treft ze de 18-jarige Amerikaanse Cori Gauff.

Mertens: "Het was geen gemakkelijke wedstrijd"

Elise Mertens was na haar kwalificatie voor de achtste finales aangenaam verrast. "Dit is toch een beetje een verrassing", zei de Belgische nummer 1. "Ik win misschien wel met 6-2 en 6-3, maar het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd."

 

"Ik heb hard voor deze zege moeten werken, maar al bij al niet te veel fouten gemaakt. Zoals veel Russische speelsters speelde Gratsjeva graag met hoge ballen, daar vond ik een goed antwoord op. Na mijn kuitblessure in Istanbul is deze kwalificatie een aangename verrassing. Het is misschien zelfs een beetje een droom."

 

Mertens raakte in Parijs nog niet in de kwartfinales. "Ik heb wat geluk gehad al, maar ik zal er alles aan doen om het tot bij de laatste acht te schoppen."

Gratsjeva-Mertens

  1. 15 uur 30. Mertens in 1/8e finales! Ook in set 2 is Elise Mertens duidelijk de sterkste. Ze neemt vroeg in de set afstand van de Russische en verzekert zich op een plek in de 1/8e finales met een love game op de opslag van Gratsjeva. .
  2. 14 uur 43. Mertens pakt eerste set. Tot 2-2 kon Varvara Gratsjeva haar wagonnetje aanpikken bij Elise Mertens. Na een felbevochten breakpunt richting een 2-3-voorsprong, stoomde de Belgische door. Mertens liet geen punt meer aan haar tegenstander.  .
  3. 13 uur 52. We zijn begonnen aan de wedstrijd. Gracheva mag serveren in het eerste spelletje. .
  4. 27-05-2022.
  5. 21 uur 47. Elise zal zelf moeten aanvallen en niet de fout afwachten, want Gratsjeva maakt geen fouten. Ze maakt een stevige opmars in het klassement. De enige manier waarop je het verschil kunt maken tegen haar is door agressief te zijn. Simon Goffin (coach Mertens).
  6. Varvara Gratsjeva is de nummer 71 van de wereld. 21 uur 45.
  7. 21 uur 43. Het was niet slecht dat Elise niet hoefde te spelen in de 2e ronde. Ze komt pas terug uit blessure en een beetje rust na die zware matchen in Straatsburg was welgekomen. Ze heeft een dubbel gespeeld om haar ritme te behouden. Simon Goffin (coach Mertens).