Ga naar de inhoud

Elise Mertens toont geen medelijden met Roemeense: "Ik had de overhand"

Gabriela Ruse (185)
Elise Mertens (29, 31)
einde
3
set 1
6
1
set 2
6

Elise Mertens heeft zonder al te veel problemen haar eerste match gewonnen op het grandslamtoernooi van Roland Garros. In twee sets ging ze simpel voorbij de Roemeense speelster Elena-Gabriela Ruse. "Hopelijk schop ik het tot in de vierde ronde of tot in de kwartfinales", blikt Mertens al vooruit.

Elena-Gabriela Ruse kon Elise Mertens weinig maken. Onze landgenote begon met een valse start, ze gaf haar eerste opslag uit handen, maar daarna overklaste ze de Roemeense.

 

Hoe? Simpel: met meer winners en minder fouten dan haar opponente. Ruse maakte 33 directe fouten tegenover 14 voor Mertens.

 

In de eerste set kon de 24-jarige speelster nog even in het spoor blijven van Mertens, in de tweede set werd ze weggeblazen.

 

Zo voorkwam de Belgische nummer 1 nodeloos overwerk in de eerste ronde. Na een uur en een kwartier tennis was de buit binnen voor Mertens.

 

Eerder op dag had ook Alison Van Uytvanck zich voor de tweede ronde geplaatst. Zij kreeg een zege cadeau na een opgave van haar Amerikaanse tegenstandster.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Blij dat ik het ritme weer te pakken heb"

"Ik voelde dat ik de overhand had, zeker in de tweede set. Het was zaak om ze niet meer in de match te laten komen", analyseerde Elise Mertens haar wedstrijd. "Na wat blessurelast ben ik blij dat ik het ritme weer te pakken heb en hier doorstoot."

 

Mertens kon in Parijs rekenen op heel wat landgenoten in de tribunes. "Alsof ik in België speelde", lachte ze. "Dat was heel fijn."

 

Met haar status mag Mertens hoog inzetten op Roland Garros. De tweede week vindt ze bijna een must.

 

"Ik stel mezelf doelen op een grandslamtoernooi", vertelt de Belgische nummer 1. "Hier verdedig ik een plaats in de derde ronde. Hopelijk schop ik het nu tot in de vierde ronde of tot in de kwartfinales. Daar ga ik voor."

Hopelijk schop ik het nu tot in de vierde ronde of tot in de kwartfinales. Daar ga ik voor.

Elise Mertens

Fase per fase

  1. 19 uur 33. Jeu, set & match Mertens. Ruse kan geen weerwerk meer bieden. Mertens wint met 6-3 en 6-1. .
  2. 19 uur 30. Nog een game voor Mertens en ze staat in de tweede ronde van Roland Garros. Onze landgenote leidt met 6-3 en 5-1. .
  3. 19 uur 16. Het loopt vlot voor Mertens. Onze landgenote is op weg naar een 4-0-voorsprong in set 2. .
  4. 19 uur 02. Setwinst voor Elise Mertens: 6-3. De helft van de buit is al binnen voor Elise Mertens. Ze wint set 1 met 6-3. Na haar dominant thuis en een 4-1-voorsprong liet ze Ruse weer in het spel komen. De Roemeense rook haar kans en begon agressiever te tennissen. Verder dan 4-3 liet Mertens haar niet komen. Ze pikte de draad weer op en werkte de set keurig af. .
  5. 18 uur 52. 5-3 voor Elise Mertens. Ze mag nu opslaan voor setwinst. .
  6. 18 uur 37. Mertens leidt met 4-1. De valse start is al vergeten. Elise Mertens serveert zichzelf naar een 4-1-voorsprong in set 1. .
  7. 18 uur 27. Elise Mertens zet de scheve situatie recht: 2-1. .
  8. 18 uur 20. De wedstrijd is niet zo goed begonnen voor Elise Mertens. Ze geeft haar opslag met uit handen: 1-0. .
  9. 11 uur 23. Ik heb slechts drie wedstrijden op gravel gespeeld, maar ik heb intussen een pak ervaring opgedaan. Ik had graag meer matchen gespeeld, maar het is nu zo. Ik speel pijnvrij en voel me goed. Elise Mertens.
  10. 11 uur 17. Zesde deelname aan Roland Garros. Het wordt de zesde deelname van Elise Mertens aan Roland Garros. Dit jaar kende ze wel niet haar beste voorbereiding op het gravelseizoen door een letsel aan de rechterdij. .