David Goffin opent knap in Rome tegen nummer 12 Hurkacz: "Grote overwinning"

Internazionali BNL d'Italia

Hubert Hurkacz (14, crown11)
David Goffin (111)
6
8
1
7
10
6
2
2
7
7

David Goffin heeft een vervolg gebreid aan zijn uitstekende prestatie vorige week in Madrid: toen verloor hij na een titanenstrijd tegen Rafael Nadal. Vandaag in Rome pakte onze landgenoot wél de scalp van een topspeler: de Pool Hubert Hurkacz moest er in de eerste ronde in 2 tiebreaks aan geloven: 7-6 (10/8), 7-6 (7/2).

Een herboren Goffin kon zijn geluk vorige week niet op: hij liet dan wel 4 matchballen liggen tegen Nadal, maar na meer dan 3 uur en 6-3, 5-7, 7-6 (11/9) voelde hij zich weer de speler van weleer. En dat na meerdere moeilijke maanden.

Op dat elan ging onze nummer 48 vandaag voort tegen het 11e reekshoofd. De twee hadden wat breakpunten weg te werken, de Pool 5, de Belg 4. In de tiebreak keek Goffin tegen 3 setpunten aan, maar hij draaide de rollen nog om en verzilverde zijn 2e setbal.

De opslag van Goffin draaide wat minder in de 2e set, maar nu kon hij wel een break versieren: 3-5. Hij mocht serveren voor de match, maar kreeg een rebreak op zijn bord.

Bij 4-5 voor kreeg Goffin een matchbal, maar dat was nog niet de goeie. Hurkacz ging weer naar een tiebreak. Daarin was Goffin, in hun eerste onderlinge duel, baas: van 6/1 ging het bij de 3e matchbal naar 7/2.

In de volgende ronde wacht de Amerikaan Jenson Brooksby (ATP-38), die opende met een zege in 2 sets (6-3 en 6-4) tegen de Italiaanse wildcard Flavio Cobolli (ATP-150). Ook dit wordt een eerste keer voor Goffin.

Onze 31-jarige landgenoot spoelde in april met de eindzege in Marrakech een lange reeks erg moeilijke maanden door, waarin hij weinig potten brak en steeds verder wegzakte op de ATP-ranking.

Goffin: "Dit is een grote overwinning voor mij"

"Het was een moeilijke wedstrijd, zeker na Madrid", vertelde David Goffin na zijn overwinning. "De omstandigheden waren anders, want op hoogte vertrekt de bal makkelijker. Hier gaat het veel trager, de ballen zijn zwaarder."

"Vandaag was het moeilijk om de punten af te maken, vooral omdat Hubi groot is en goed glijdt. Hij serveert ook heel goed."

"Ik moest dus geconcentreerd blijven, wat ik heel goed deed tot 7-6, 5-3. En toen had ik ineens een paar mindere eerste slagen, hij was wat agressiever, ik miste een of twee forehands en ik moest vechten tot in de tiebreak. Gelukkig speelde ik een zeer goede tiebreak om af te sluiten."

"Dit is een grote overwinning voor mij. Misschien is het niet zijn favoriete ondergrond, maar dit doet me goed. Ik voel me veel beter, ik heb veel meer vertrouwen in mijn kwaliteiten en dat is op dit moment het belangrijkste. En ik ga door in dit toernooi, dat me toelacht."

Tweets over de match:

Fase per fase

  1. 17 uur 40. Goffin wint ook 2e tiebreak. In de 2e set zorgde Goffin voor de eerste break van de match, maar de Pool reageerde met een rebreak. Bij 5-4 voor op de opslag van Hurkacz miste Goffin een matchbal. Zo moest weer een tiebreak beslissen. Daarin was de Belg oppermachtig: hij liep 6-1 uit en benutte zijn derde matchbal: 7/2. .
  2. 16 uur 49. Goffin wint set 1. David Goffin heeft de eerste set in een tiebreak gewonnen. Elke speler behield zijn opslag, bij 6-6 liep Hurkacz 6-4 uit. Dat betekende 2 setballen. Goffin werkte ze weg, net als een derde setbal. Bij 7-8 was het de beurt voor de Belg om een setbal te krijgen en te missen. De tweede (bij 8-9) was de goede. .