Ga naar de inhoud

David Goffin mept zich voorbij Nederlander Van de Zandschulp naar droomduel tegen Rafael Nadal

David Goffin (102, Kwal.)
Botic van de Zandschulp (68)
einde
6
set 1
4
6
set 2
2

David Goffin is weer helemaal uit zijn dal geklommen en lijkt de weg naar de top weer ingezet te hebben. In Madrid rekende hij in 2 sets af met de Nederlander Botic van de Zandschulp, die nochtans in supervorm verkeerde de laatste tijd. In de volgende ronde treft Goffin Rafael Nadal, die het toernooi in Madrid al 5 keer wist te winnen.

We leerden de Nederlander Botic van de Zandschulp vorig jaar kennen op de US Open, waar hij het vanuit het niets schopte tot de kwartfinales. Hierna had de Nederlander het moeilijk om een constante in zijn prestaties te leggen, al haalde hij afgelopen weekend toch nog de finale in München (waar hij opgaf).

 

Van de Zandschulp stoomde meteen door naar Madrid en rekende daar na een marathonmatch af met de Spanjaard Carreno Busta (ATP-18).

 

Het vertrouwen van de Nederlander stond dus op zenit, al was het wel afwachten of hij het fysiek zou volhouden. David Goffin trok het zich allemaal niet aan. Na een gelijkopgaande start ging hij als eerste door de opslag van zijn tegenstander, op weg naar winst in de eerste set.

 

Intussen stapelden de frustraties bij Van de Zandschulp zich op, terwijl Goffin wel sereen kon blijven. Ook toen hij in de tweede set zelf zijn opslag moest inleveren, raakte hij niet van slag. Een comeback van Van de Zandschulp werd snel de kop ingedrukt.

Nu tegen Rafael Nadal

In de 1/8e finales neemt David Goffin het op tegen Rafael Nadal, die pas zijn eerste wedstrijd dit seizoen op gravel speelde. Van een gebrek aan ritme of gravelgewenning viel tegen de Serviër Miomir Kecmanovic weinig te merken, ook al moest de vijfvoudige winnaar in Madrid zwoegen in de tweede set.

 

Het wordt de 7e confrontatie tussen Goffin en Nadal, die met 2 zeges op zijn conto zeker niet hoeft te blozen. De 4 onderlinge matchen op gravel gingen wel allemaal de kant van de Spanjaard op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.