18-0 tegen Monfils: Djokovic begint met opvallend record in Madrid

  Mutua Madrid Open

  Novak Djokovic (1, crown1)
  set
  Gaël Monfils (22)
  6
  1
  3
  6
  2
  2

  Novak Djokovic is overtuigend begonnen aan het Masters 1000-toernooi van Madrid. De nummer 1 van de wereld was alweer te sterk voor Gaël Monfils, goed voor een 18e overwinning op rij tegen de Fransman.

  Gaël Monfils zal eens diep hebben gezucht als hij de naam van Novak Djokovic als tegenstander zag verschijnen in Madrid. Al 17 keer hadden ze tegenover elkaar gestaan, al 17 keer had de Serviër aan het langste eind getrokken.

   

  Ook in Madrid kon de Fransman er geen verandering in brengen. Djokovic haalde het met 6-3 en 6-2 na anderhalfuur spelen. Met 18-0 tegen Monfils schrijft Djokovic meteen een opvallend record op zijn naam. Onder meer Roger Federer en Rafael Nadal raakten nog niet verder dan 17-0 tegen één tegenstander.

   

  Het was voor Djokovic zijn eerste partij nadat hij vorige week zondag de finale van het toernooi van Belgrado had verloren van Andrej Roeblev. Bij de laatste 16 neemt Djokovic het op tegen ofwel de Schot Andy Murray (ATP 78), die een wildcard kreeg, ofwel de Canadees Denis Shapovalov (ATP 16). 

   

  Djokovic won het prestigieuze toernooi van Madrid al drie keer, in 2011, 2016 en 2019.