Leylah Fernandez werkt 5 matchpunten weg en verlengt titel in Monterrey: "Ongelooflijk"

  Abierto GNP Seguros

  Camila Osorio (63, crown5)
  Leylah Fernandez (15, crown2)
  7
  7
  1
  6
  5
  4
  2
  6
  6
  3
  3
  7
  7

  Leylah Fernandez heeft haar eerste finale sinds haar verloren historische titelstrijd op de US Open tegen Emma Raducanu tot een goed einde gebracht. De 19-jarige Canadese verdedigde met succes haar titel in Monterrey, in Mexico. Maar ze kreeg niets cadeau van de Colombiaanse Camila Osorio, die 5 matchpunten niet kon benutten.  

  In haar eerste onderlinge profontmoeting met de 20-jarige Osorio kwam Fernandez 4-1 en 5-3 voor. Ze mocht voor de 1e set serveren, maar Osorio pakte de set nog in de tiebreak. In de 2e set werd het weer 4-1 voor Fernandez, brak Osorio nog een keer terug, maar hield Fernandez het nu toch vol.

  Een derde set moest beslissen: nu was het de beurt aan Osorio om 4-1 uit te lopen. Maar Fernandez' fighting spirit kwam helemaal boven: ze werkte een matchpunt weg in het 10e spelletje en nog 4 meer in het 12e spel. Zo kwam er een tiebreak, waarin de titelhoudster domineerde. Na 3 uur en 2 minuten stond de 6-7 (5/7), 6-4, 7-6 (7/3) op het bord.

  "Het was een ongelooflijk zware match", trapte Fernandez een open deur in. "Niet alleen fysiek of tennistiek, maar ook mentaal. Camila is een stevige opponent: ze is sluw, wisselt slices af met hoge ballen, ze is erg onvoorspelbaar."

  "Ik ben heel, heel blij dat ik mijn fouten achter mij kon laten (zo sloeg ze liefst 8 dubbele fouten, red) en me weer in de match kon knokken."

  Voor de 19-jarige was het de tweede WTA-titel, 2 keer was Monterrey het toneel.

  Tweets van de finale: