Ga naar de inhoud

Elise Mertens en Russische partner verrassend meteen uitgeschakeld in Indian Wells

Veronika Kudermetova (19)
Elise Mertens
Eri Hozumi (189)
Makoto Ninomiya
einde
3
set 1
6
3
set 2
6

Elise Mertens zal zichzelf niet opvolgen op de erelijst van het dubbelspel op Indian Wells. Onze landgenote verloor aan de zijde van haar dubbelpartner Veronika Koedermetova afgelopen nacht verrassend in de eerste ronde.

Elise Mertens en haar Russische dubbelpartner Veronika Koedermetova hebben zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde (achtste finales) van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells.

 

Mertens en Koedermetova, die het topreekshoofd vormen, verloren in de eerste ronde van de Japanse tandem Eri Hozumi/Makoto Ninomiya in 2 sets: 6-3, 6-3. De partij duurde 1 uur en 15 minuten.   

 

De 26-jarige Mertens won vorig jaar het dubbeltoernooi in Indian Wells, toen aan de zijde van de Taiwanese Hsieh Su-wei. Dit jaar zegevierde de Limburgse met Kudermetova al op het toernooi van Dubai. 

Elise Mertens (WTA-23), Alison Van Uytvanck (WTA-58) en Maryna Zanevska (WTA-68) staan op het toernooi in Californië rechtstreeks op de hoofdtabel. De Belgische nummer één, het twintigste reekshoofd, is vrij in de eerste ronde. 

 

In de tweede ronde wacht voor Mertens mogelijk een Belgisch onderonsje met Maryna Zanevska. Zij moet dan wel haar eerste ronde winnen van de Oekraïense Marta Kostjoek (WTA-54). Alison Van Uytvanck ontmoet in de eerste ronde een kwalificatiespeelster.